Volkswagen åbner laboratoriecenter for battericeller til elbilerMinisterpræsident i Niedersachsen, Stephan Weil og Thomas Schmall, direktør for Volkswagen Group Componentsåbner det nye top moderne batterilaboratoriecenter

Volkswagen åbner laboratoriecenter for battericeller til elbiler

Koncernen tager næste skridt i retning mod udvikling og produktion af egne battericeller med sit nye topmoderne center i den tyske by, Salzgitter. Her investerer Volkswagen Group Components yderligere 70 millioner euro i en udvidelse af batteriforskningen og skaber ca. 250 hightechjobs

Laboratoriecentret, som bliver indviet i disse dage, vil gradvist blive udbygget til at være Europas førende battericentrum, og fra 2025 vil produktionen af Volkswagens egen battericelle til elbiler starte op på fabrikken i Salzgitter.

- Med de nye topmoderne laboratorier udvider vi vores ekspertise inden for udvikling, proces og produktion af battericeller - det centrale element i bilmodeller med en elektrificeret drivlinje.
Volkswagens lokation i Salzgitter viser, hvordan omstillingen af den tyske bilindustri fra konventionelle drivlinjer til elektrisk mobilitet kan foretages med succes. Vi tiltrækker topforskere og, som pioner i branchen, skaber morgendagens jobs, siger Thomas Schmall, som er den øverste tekniske chef hos Volkswagen AG og administrerende direktør for Volkswagen Group Components, der har ansvaret for køreplanen for batteri- og opladningsteknologi på tværs af alle mærker i koncernen.

Seks europæiske fabrikker i 2030
Køreplanen blev præsenteret i forbindelse med 'Power Day' i marts 2021, og fremtidens teknologier inden for batteri og opladning var igen i fokus som de primære områder i koncernens NEW AUTO-strategi, der blev lanceret i juli måned.

-Med åbningen af laboratorierne har vi nået den næste strategiske milepæl. Nu går vi videre for fuld styrke med forberedelserne til vores egen battericelleproduktion, siger Thomas Schmall.

Volkswagen koncernen har planer om i samarbejde med forskellige partnere at drive seks battericellefabrikker i Europa i 2030 med en produktionskapacitet på 240 GWh. Det forventes, at der vil blive produceret battericeller med en årlig kapacitet på 40 GWh i Salzgitter. Koncernens nye egenproducerede battericelle forventes at skabe synergier og reducere batteriomkostningerne med op til 50 %.

Banebrydende teknologier
De nye laboratorier vil give mulighed for omfattende testprogrammer med op til 200 forskellige analysemetoder samt udvikling af nye sammensætninger af materialer og kemiske stoffer på et areal, der i begyndelsen er på 2.500 kvadratmeter.

-Fremover vil innovationer inden for nutidens og fremtidens battericeller komme fra Salzgitter,” forklarer Frank Blome, som er Head of the Battery Cell and Battery System Business Unit. Udstyret gør de nye laboratorier til nogle af de mest moderne faciliteter til battericelleforskning i Europa.

Her anvendes banebrydende teknologier til at udvikle battericellerne. I Salzgitter finder man f.eks. et af de få eksisterende elektronscanningsmikroskoper til genkendelse af litium. Andre elementer af udstyret omfatter et højautomatiseret testområde, hvor battericellerne testes for deres effekt og tegn på aldring under hurtig opladning og afladning. Testen omfatter battericeller, som kan oplades fra 5 til 80 % batterieffekt på 12 min.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

16/9 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.