Mondi lancerer ny maskine til indpakning af paller

Mondi lancerer ny maskine til indpakning af paller

Sammen med det østrigske maskiningeniørfirma EW Technology har papir- og emballagevirksomheden udviklet en maskine der kan skifte mellem fuld- og semiautomatik og derfor egner sig specielt godt til små og mellemstore produktionslinjer

De to virksomheder har sammen om designet den innovative maskine, der udfylder et hul, som Mondi har identificeret på markedet for palleindpakning. Med to indstillinger kan maskinen være fuldautomatisk til at pakke op til 60 paller hver time eller semiautomatisk til at pakke 10-15 paller i timen.

Maskinen tager en fuld spole af Mondis Advantage StretchWrap-papir, hvilket giver kunderne mulighed for at udskifte flerlagsplastikken, som i øjeblikket er industristandarden for palleindpakning.

Bedre resultater med papir end med plastik
Advantage StretchWrap er 100 % jomfrupapir, fremstillet af vedvarende materialer og fuldt genanvendeligt i eksisterende papiraffaldsstrømme i hele Europa. Den indeholder ingen plastik eller belægning, men sikrer stadig en høj styrke og spændingsabsorption.

I forbindelse med udviklingen bestilte Mondi en uafhængig livscyklusvurdering (LCA), der sammenlignede den innovative papirpalleemballage med konventionel plastikstrækfilm og beviste, at den klarede sig bedre inden for adskillige påvirkningskategorier - især inden for klimaændringer, med et 62 % lavere CO2-fodaftryk end ny plastikstrækfilm .

Fra et brugersynspunkt er der yderligere fordele. En fuld spole Advantage StretchWrap kan påføres den nye maskine uden behov for at spole igen. De større dimensioner af Advantage StretchWrap rullen betyder, at det kun er nødvendigt at udskifte rulle for hver 400-600 paller sammenlignet med 40-80 paller til plastindpakning, hvilket giver en mere effektiv løsning.

Miljøhensyn kræver skræddersyet løsning
Philipp Ertl, medstifter, EW Technology, siger:

-Mere bæredygtige projekter ligger vores hjerte nært, og som et ungt team er vi fast besluttet på at yde et positivt bidrag til miljøet. Ved at tage en samarbejdstilgang med Mondi var vi i stand til at lære præcis, hvad der var behov for, og arbejde sammen om at levere et unikt nyt tilbud inden for papirindpakningsteknologi til palleterede varer – en, der vil gavne virksomheder på tværs af mange industrier.

Babicz Bartosz, produktchef Advantage StretchWrap, Mondi tilføjer:

-Vi arbejder med mærker på tværs af forskellige industrier og kom til den erkendelse, at virksomheder, der forsøger at være mere bæredygtige og med mindre output, kræver en skræddersyet maskine til indpakning af papirpaller. Denne maskine vil betyde, at kunder med succes og sikkert kan pakke deres produkter ind i papir til transport, arbejde hen imod et mere cirkulært system og yde et positivt bidrag til miljøet.

-lipe

Læs mere om transportemballage

14/6 2022