ncnielsen
ncnielsen

 

Hyster lancerer unik kabine  til Big Truck segmentet

Hyster lancerer unik kabine til Big Truck segmentet

Hyster fortsætter med at øge fokus på ergonomi, udsyn, sikkerhed og truckførernes komfort indenfor Big-Truck segmentet. Seneste løsning handler om en ny kabine, hvor kvaliteten på alle områder er i top

Af Hans Windeløv

Hyster introducerer en ny kabine til maskiner i Big Truck segmentet. Det er ProTruck i Odder og Ringsted som forhandler Hysters truck. Fremover for førerne af de helt store truck endnu bedre arbejdsbetingelser.

- Hyster har gjort den bedste Big Truck kabine endnu bedre. I mange år blev Vista-kabinen i Hysters Big Truck-serie betragtet som det førende kabinedesign med ca. 20.000 solgte enheder, udtaler salgs- og marketingdirektør i ProTruck, René Bertelsen. 

Med den nye løsning mener han, at Hyster sætter overliggeren for kabiner til det skandinaviske marked endnu højere.

Høj komfort effektiviserer produktiviteten

For at gøre arbejdet endnu lettere for operatørerne gør Hyster nærmest kabinen til en arbejdsplads lidt i stil med et cockpit. Al information og alle betjeningselementer bliver betjent med førerens fingerspidser. Den indvendige finish er i høj kvalitet og omfatter blandt andet  en moderne 7” touchskærm suppleret med drejeknapper integreret i armlænet. Og så hjælper det ekstremt lave støjniveau i kabinen føreren med at holde koncentrationen på lange arbejdsdage, hvorved man kan holde fokus på effektivitet og sikkerhed.

- Siddepladsens udformning i den rummelige kabine bidrager sammen med både den gode gulvplads og mulighederne for at tilpasse varme- og ventilation  via klimaanlægget til den høje komfort, siger René Bertelsen.

Han kommer ind på, at en godt indrettet kabine betyder meget for truckførernes  produktivitet. Hvad enten de håndterer stål i de varme sommertemperaturer, eller tomme containere i den iskolde skandinaviske vinter, kan de klare opgaverne i et behageligt indeklima og med en ergonomi, som er i top. 

- For eksempel er der en funktion til hurtig start af operationer, selv under kolde og våde vejrforhold, fortsætter René Bertelsen.

Nu med unikt udsyn til gaflerne

Takket være en justerbar betjeningsarm, der inkluderer en håndledspude og touchpoint-minihåndtag, eller ergonomisk joystick-option oplever operatørerne optimal komfort og reduceret træthed, når de betjener hydraulikken. Selv i hårde miljøer med ujævnt underlag. Der er også en frem/tilbage-kontakt på kontrolarmen/joysticket for yderligere at forenkle betjeningen.

Udsynet fra kabinen er også i top. Hele vejen rundt. Med buede for- og bagruder, armeret glasvindue og hærdede glasdøre med en slank stålramme har man overblik over både last og omgivelserne. Alt glas er ridsefast. Man opnår også det bedste udsyn til gaffelspidserne, idet der ikke er nogle unødige forstyrrelser i synsfeltet under kørsel og varehåndtering.

- Med den nye kabine kan operatøren på grund af det høje frontvindue og det store glaspanel løfte højt, uden at det går ud over udsynet, siger René Bertelsen.

Han tilføjer, at kabinen er designet, så også udsynet under forlæns og baglæns kørsel, og under manøvrering  i områder med mange forhindringer i form af containere, fungerer upåklageligt.

Dæmpet lys i kontrollamperne

Med de største døre i branchen og en af de bedste udnyttelser af  ’headspace’ kan operatørerne også nemt komme ind og ud af førerhuset, selv når de bærer hjelm.

- Der er så mange funktioner og muligheder, der passer til enhver applikation. Om natten for eksempel kan displayet automatisk dæmpes for mindre distraktion, og kontrolarmpanelerne har alle baggrundslysindstillinger, så kontakterne lyser, når de er aktive, forklarer René Bertelsen.

Automatiske slukkefunktioner er tilgængelige for at spare energi, når operationer er sat på pause. Her kan man også tilføje slukning af lys for at forhindre dræning af batteriet. Andre tilpasningsmuligheder inkluderer monotrol pedal, valgfrit trænersæde, automatisk parkeringsbremse, blå LED fodgængeroplysning, belastningsvægt og højdeindikation, dæktrykovervågningssystem, telematik og meget mere.

 

Læs mere om truck & intern transport

24/3 2020