Eltronic FuelTech udvider styrker produktionen

Eltronic FuelTech udvider styrker produktionen

For at skabe plads til udvikling og produktion af brændstofsystemer til blandt andet fremtidens ammoniak- og metanoldrevne skibe udvider Eltronic FuelTech på hovedkontoret i Hedensted og flytter samtidig produktionen i Korea til større lokaler

Med Laura Mærsk blev verdens første metanoldrevne containerskib for nylig en realitet.

For at skabe plads til udvikling af nye brændstofsystemer opruster Eltronic FuelTech nu med en udvidelse af faciliteterne i Hedensted med en ny kontor- og kantinebygning på i alt 2944 kvadratmeter.

Den nye bygning, der opføres af Eltronic Group, er på tre etager med plads til i alt 190 medarbejdere og forventes at stå færdig i oktober 2024.  

I forbindelse med udvidelsen på hovedkontoret færdiggøres også det eksisterende 10.000 kvadratmeter store udviklings- og testcenter, hvor man i dag allerede arbejder med fremtidens X-to-power teknologi.

– Der er ingen tvivl om, at metanol og ammoniak er fremtiden, når det kommer til grøn skibsfart. Med udvidelsen på hovedkontoret kommer vi til at stå endnu stærkere og bedre rustet til at understøtte efterspørgslen, som kun kommer til at stige fremadrettet, siger Louise Andreasen, administrerende direktør i Eltronic FuelTech.

Oprustning er også et nøgleord, når det kommer til den koreanske afdeling, hvor fra den 1. juli 2023 flyttede den nuværende koreanske produktion til større lokaler i byen Yangsan.

De nye faciliteter rummer både administration, produktion, lager og træningsfaciliteter.

- Nogle af de kerneprodukter, vi i dag producerer i Hedensted, flytter vi til Korea for at komme tættere på kunderne derude. Dermed frigiver vi mere plads til at udvikle, teste og fokusere på udviklingen af fremtidige produkter inden for metanol og ammoniak i Hedensted, understøtter Louise Andreasen.

Fremtidens teknologi klar til markedet
Tidligere på året blev der gennemført succesfulde test, hvor forbrændingen af ammoniak blev udført på en MAN B&W totakts 4T50ME-X type motor.

Eltronic FuelTech har udviklet det tilhørende forsynings- og sikkerhedssystem i samarbejde med MAN Energy Solutions, DTU og det norske klassifikationsselskab DNV.

Dermed er teknologien, der gør det muligt at anvende ammoniak som skibsbrændstof, klar til næste skridt i retning af kommerciel produktion.

- Det er først nu, vi har teknologien, så vi sikkert kan håndtere ammoniak som brændstof, og det er et enormt gennembrud i vores færd mod en grøn skibsfart, for ammoniak er blandt de få brugbare brændstoffer, hvis vi skal opnå zero-carbon shipping. Vi oplever allerede, at efterspørgslen er til stede i markedet, og så snart motoren sættes i produktion, er vi også klar med både forsynings- og sikkerhedssystemet, siger Louise Andreasen.

MAN Energy Solutions er leder af udviklingen af ammoniakmotoren i det såkaldte AEngine-projekt, mens Eltronic FuelTech står for udviklingen af systemerne, der gør, at ammoniakken kan føres sikkert fra tank til motor.

Ved brug af ammoniak stilles der større sikkerhedskrav end ved andre brændstoffer, hvilket betyder, at alt i installationsområdet dobbeltsikres, så sikkerheden på skibet aldrig kompromitteres.

- Præcis som tilslutningen til grøn metanol er steget markant på det seneste, bliver ammoniak kæmpestort i de kommende år. Med vores erfaring og ekspertise på området kan vi sørge for, at brændstoffet kommer sikkert fra tank til motor, og det kan bane vej for betydeligt mindre i CO2-udledning fra skibsfart, siger Louise Andreasen.

Den færdige ammoniakmotor forventes at være klar i slutningen af 2024 eller starten af 2025, og teknologien skal også kunne implementeres på skibe i den eksisterende skibsflåde.

-hawin

17/10 2023
  • Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    havne ›De to venskabshavne med relationer til Stena Lines færgeforbindelse imellem Grenaa, tidligere Varberg og nu Halmstad i Sverige, tager skridtet videre med et strategisk samarbejde for nøglesegmenterne Cargo Mobility, Energy og Offshore Wind
  • Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    havne ›Et samarbejde om at etablere Europas første operationelle CO2-lagringsanlæg ved hjælp af et specialmodificeret CO2-transportskib til det Ineos-ledede CCS-projekt, Greensand Future har fået Blue Water med om bord som samarbejdspartner
  • Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    havne ›Et flertal i byrådet i Kerteminde, har vedtaget et omdiskuteret lokalplanforslag om havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo, som ejes af Odense Havn. Med vedtagelsen kan havnen udvides med 28 hektar til bl.a. vindmølleproduktion
  • Kunstige rev styrker biodiversiteten

    Kunstige rev styrker biodiversiteten

    havne ›ReefCircular har testet kunstige rev fremstillet af ler, og de første resultater viser en mere lovende fremtid for havets økosystemer og biodiversiteten. Siden sommer har 2,3 millioner fisk besøgt testrevet i Hundested Havn
  •  Nyt liv i gamle batterier

    Nyt liv i gamle batterier

    havne ›Gamle bilbatterier fra elbiler er nu klar til at blive genbrugt kraftvarmeværket i Rønne Havn. Det EU-finansierede projekt ”Second Life for Power Plants - 2LIPP”, står bag. Målet er at transformere gamle fossil-afhængige kraftvarmeværker til lagerplads for vedvarende energi
  • Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    havne ›Rønne Havn har modtaget prisen ESG Transparency Award, som uddeles af EUPD Research – en organisation, der arbejder med analyser, optimering og anerkendelse af bæredygtighedsinitiativer på tværs af brancher
  • Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    havne ›Det første fundament til USA’s største offshore vindprojekt, Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW), blev for nyligt færdiggjort og afskibet fra Esbjerg Havn, som er den eneste havn i verden med infrastruktur og kapacitet til at facilitere produktionen af fundamenter i denne skala
  • Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    transport ›Lufthavne er kritisk infrastruktur og skal ifølge NIS2 direktivet og CER, loven om kritiske enheders modstandsdygtighed, der begge træder i kraft i 2025, lave baggrundstjek af medarbejdere og virksomheder. Derfor har Billund Lufthavn indført en automatisk screeningsløsning