Nyt rederi til Ystad Havn Katamaranen HSC Express 1 er hurtigfærgen, som kommer til at besejle strækningen Ystad – Rønne, når Bornholmslinjen d. 1. september begynder at sejle fra Ystad Havn.

Nyt rederi til Ystad Havn

Den 1. september overtog det danske rederi Bornholmslinjen, en del af Molslinjen, færgetrafikken fra Ystad til Rønne. Med større fartøj, flere afgange og billigere billetter kommer rederiet sandsynligvis til at medføre en yderligere trafikstigning på ruten, som allerede har haft en positiv udvikling de sidste år

Bornholmslinjen vandt i 2016 det statslige udbud om færgetrafikken til og fra Bornholm for en periode, som strækker sig over ti år med start i morgen, d. 1. september. Strækningen Ystad – Rønne bliver fremadrettet besejlet af katamaranen HSC Express 1, som har en kapacitet på over 1 000 passagerer og flere end 400 køretøjer. Bornholmslinjen erstatter den tidligere aktør BornholmerFærgen. Samtidig øges antallet af afgange fra mindst tre til minimum fire afgange per dag.

- Vi byder varmt velkommen til Bornholmslinjen som rederi til havnen. Med mindst fire afgange per dage i hver retning og lavere billetpriser er håbet, at både passagerer og fragtkunder med lethed kan finde en passende afgang, siger Björn Boström, direktør ved Ystad Havn.

Den øgede frekvens og kapacitet indebærer sandsynligvis en fortsat øgning af trafikken på strækningen Ystad – Rønne. Passagertrafikken på ruten slog igen rekord i år 2017 og intet peger på, at tendensen vender.

- Vi regner med, at den positive trend fortsætter, og at 2018 også bliver et rigtig godt år for færgelinjen Ystad – Rønne, afslutter Björn Boström.

-hawin

 

Læs mere om havne

6/9 2018