'Value for money' - også på havnen

'Value for money' - også på havnen

Specialiseret ingeniørfaglig rådgivning tidligt i planlægningsfasen af større havnerelaterede anlægsopgaver er en effektiv vej til at undgå dyre hovsaløsninger. Det er erfaringen hos den rådgivende ingeniørvirksomhed A1 Consult

Midtjyske A1 Consult er et uafhængigt rådgivende ingeniørfirma, der leverer solid specialiseret ingeniørfaglig rådgivning af højeste kvalitet ved marine- og anlægstekniske projekter.

Rådgivningen foregår i forbindelse med kompliceret projektarbejde eller projektforløb, der er kørt fast eller løbet af sporet. Men i stigende grad rådgiver A1 Consult også i den indledende fase af byggeprojekterne, og det fører alt andet lige til en højere kvalitet og en langt sundere anlægsøkonomi for bygherren, vurderer Ulrik M. Jørgensen, indehaver af A1 Consult.

- Jo tidligere vi bliver inddraget som specialiserede ingeniørfaglige rådgivere, jo mere sparer bygherren typisk i økonomi og resurser, ligesom hovsaløsninger undgås. Og det er et stigende antal havne og kommuner begyndt at erkende, siger Ulrik M. Jørgensen og nævner som eksempel, at A1 Consult netop har ydet bistand i forbindelse med et klimasikringsprojekt i Lemvig Havn og By:

- Her har vi deltaget som Lemvig Kommune og Realdanias fagdommer i projektets konkurrenceforløb. Med den brede viden og årelange erfaring vi har med byggerier i og på de danske havne, er vi projektets garanti for, at der sker en afdækning af alle tekniske grænseflader indenfor den opstillede budgetramme.

A1 Consult sikrer dermed som bygherrens totalrådgiver ’value for money’ i alle projektets faser. Den brede erfaring, når det handler om design og udførelse af havnekonstruktioner, kystbeskyttelse, marineanlæg, vejanlæg og fundering af vindmøller, gør A1 Consult i stand til præcist at vurdere nye løsninger og dermed at rådgive omkring afgørende beslutninger.

Opgraderet medarbejderstab

- Det er altid en fordel med en god start på byggeprojekterne. Dermed sikrer du ikke at skulle rydde op i projektet senere hen, slår Ulrik M. Jørgensen fast og tilføjer, at A1 Consult kan tilbyde bygherren adgang til nogle af landets bedste kompetencer, når det gælder havne-, vandbygning og infrastruktur:

- Vi har en af Vestdanmarks største afdelinger inden for marineanlæg, og endnu tre dygtige fagspecialister er netop blevet en del af medarbejderstaben.

Den ene nye medarbejder er ingeniør med seks års erfaring, både teoretisk og praktisk, fra større og mindre vejopgaver. Den anden nye fagspecialist er en erfaren arkitekt, der skal varetage plan- og tegneopgaver. Og så er staben suppleret med en god geoteknisk ingeniør.

- Vi har fundet det nødvendigt også at opgradere på tegnesiden. Vores ingeniørmæssige tilgang bliver langt mere brugbar, hvis den kombineres og styrkes af arkitektens visuelle præsentation, fortæller Ulrik M. Jørgensen.

Foruden at besidde skarpe ingeniørfaglige kompetencer skal du som A1 Consult-medarbejder også have særdeles gode relationelle evner, understreger Ulrik M. Jørgensen:

- Du skal evne at få din faglighed i spil og være i en tæt tillidsfuld og kvalificeret dialog med bygherren. Hos A1 Consult gør vi en dyd ud af at forstå samarbejdets kunst, ligesom vi aldrig slipper en opgave, før den er løst.

-hawin

Kort om A1 Consult
-Et uafhængigt rådgivende ingeniørfirma, der, i tæt dialog med kunderne, leverer solide projekter af højeste kvalitet inden for marine- og anlægstekniske projekter.
-Er specialiseret i havne-, vandbygning og infrastruktur og har en af Vestdanmarks største afdelinger inden for marineanlæg.
-Lever for synlig og personlig rådgivning og udvikler løsninger i alle projektets faser – fra idé til drift.
-Har hovedkvarter ved E45 i Østjylland ved Randers.
-Modtog Randers Kommunes Erhvervspris 2016.

12/9 2017
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)