Dachser Sweden flytter til nye lokaler

Dachser Sweden flytter til nye lokaler

Dachser Sweden fortsætter sin vækstrejse og er med øje på fremtiden ved at få opført nye bygninger i Jönköping. Med 1.600 m2 kontorlokaler, et lager på 10.000 m2 og en crossdockterminal på 6.200 m2 bliver den nye afdeling den største i Norden

Siden starten i 2005 har Dachser Sweden gradvist taget markedsandele på det svenske marked, og logistikvirksomheden har vist stabil og kontinuerlig vækst i de seneste år.

- Vi bygger til fremtiden. Der er stort potentiale for Dachser i Sverige, og vi sigter højt.

De nye bygninger er en del af vores realisering af dette potentiale, fortæller Carl-Johan Westas, Branch Manager for Dachser Swedens afdeling i Jönköping og Country Manager Sweden European Logistics.

Siden 2017 har filialen i Jönköping haft til huse i lejede lokaler på Solåsvägen i udkanten af Jönköping.

Væksten i både forsendelser og medarbejdere er nu en realitet, og flytningen til nyopførte bygninger syd for Jönköping vil finde sted i 2024.

De nye bygninger ligger ud til europarute E4 og motorvej 30 nær motorvejskryds Stigamo i Vaggeryd Kommune.

Afdelingen vil fremover råde over 1.600 m2 kontorlokaler, et lager på 10.000 m2 og en crossdock-terminal på 6.200 m2 med 70 porte.

Det er et moderne anlæg, som bliver virksomhedens største afdeling i Norden.

Central placering for distribution i Norden
I 2023 blev Jönköping-regionen kåret som den tredjebedste logistiklokation i Sverige, hovedsageligt på grund af sin centrale placering i Norden.

Det er også grunden til, at Dachser Sweden har valgt at lægge sin nye afdeling her.

- Vores region er kendetegnet ved en høj grad af iværksætteri og en overflod af små virksomheder.

- At en stor logistikudbyder vælger at etablere sig i kommunen, styrker vores position som logistikknudepunkt i Sverige og i Norden som helhed. Vi byder Dachser velkommen til Vaggeryd, udtaler Johan Thorsell, erhvervschef i Vaggeryd Kommune.

Det 10.000 m2 store lager med en loftshøjde på 12 meter skal fungere som centralt knudepunkt for kontraktlogistik i hele det nordiske netværk.

I de nye lokaler øges antallet af pallepladser til eksisterende lageroperationer fra 5.800 til 11.000.

- Vi voksede simpelthen ud af vores gamle lokaler.

- Nu fordobler vi næsten antallet af pallepladser og forbinder vores lager med crossdock-terminalen, hvilket yderligere optimerer vores processer, forklarer Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager for filialen i Jönköping.

Fokus på arbejdsmiljø
Logistikbranchen bliver ligesom mange andre brancher mere og mere digitaliseret, men for Dachser er og vil logistikbranchen altid være en branche, der drives af mennesker for mennesker.

Derfor har klima og arbejdsmiljø stået højt på listen over prioriteter under planlægningen af de nye lokaler.

- Vi investerer i den bedst mulige teknologi til bygninger, udstyr og køretøjer, understreger Tanja Turkanovic, HSE Manager for Dachser Sweden.

Et koncept for bæredygtig drift maksimerer CO2-reduktionerne.

Den energi, det kræver at drive bygningerne, genereres af et solcelleanlæg på taget, og i anlægsarbejdet tages der højde for planer om en fremtidig udvidelse af transportkapaciteten i form af elektriske lastbiler.

Moderne nye lokaler skaber automatisk mulighed for et forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne.

I både crossdock-terminalen og lageret vil der være god plads og god belysning, hvilket gør arbejdspladsen sikrere.
Kontorlokalerne vil være udstyret med store vinduer, der lukker masser af dagslys ind, og vil nyde godt af oplagte investeringer i ergonomi.

- Det har været et vigtigt aspekt at kunne tilbyde vores nuværende og potentielle medarbejdere en indbydende og moderne arbejdsplads.

- I lyset af vores vækst på det svenske marked håber vi at kunne skabe flere jobmuligheder i området i fremtiden, tilføjer Carl-Johan Westas.

- Filialens beliggenhed er også et aspekt, der er nøje gennemtænkt, supplerer Tanja Turkanovic.

Hun fortsætter:

- Vi er tæt på motorvejen, så vi undgår at sende en masse trafik ind gennem byen, ligesom vi nu også vil være tættere på vores kunder og samarbejdspartnere.

- Ifølge vores beregninger er det den optimale geografiske placering i forhold til at gøre vores transport mere effektiv, hvad CO?-udledning angår.

-hawin

 

14/2 2024
  • Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Et støvet arbejdsmiljø kan give problemer. Nogle kan mærkes på kort sigt, mens andre først kommer efter noget tid. Det kan påvirke dine medarbejderes helbred, din virksomheds præstation som helhed og dine kunderelationer. Her er, hvad du skal være opmærksom på
  • Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    logistikcentre ›På detailkæden Normals nye lager i Hedensted palleterer plukmedarbejderne varerne undervejs på lageret, når de plukker ordrerne manuelt til butikkerne. Det kræver præcision og effektivitet. For at hjælpe nye lagermedarbejdere godt i gang med plukopgaverne har virksomheden derfor taget Virtual Reality i brug
  • Erfaren entreprenør skal opføre Jysks hollandske distributionscenter

    Erfaren entreprenør skal opføre Jysks hollandske distributionscenter

    logistikcentre ›Jysk har valgt Willy Naessens Netherlands som entreprenør på den globale boligindretningskædes nye distributionscenter i Holland. Det familieejede byggefirma, der er grundlagt i Belgien, vil stå for hele byggeriet
  • Vare- og værdistrømme går hånd i hånd hos Dachser

    Vare- og værdistrømme går hånd i hånd hos Dachser

    logistikcentre ›Vejen til sikre processer og en skarpere forsyningskæde kan måske findes i en social indpakning. Det er i hvert fald den vej man går hos Dachser, når man ruster medarbejderne til fremtidens udfordringer
  • Verdion opruster sin nordiske forretning

    Verdion opruster sin nordiske forretning

    logistikcentre ›Verdion fortsætter oprustningen af sit nordiske team i form af ansættelsen af Anders Johansson som ny Head of Leasing på det svenske marked. Ansættelsen sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden
  • Dachser udvider sit globale netværk

    Dachser udvider sit globale netværk

    logistikcentre ›Efter det økonomiske opsving i logistikbranchen under coronapandemien og forstyrrelser i de globale forsyningskæder vendte situationen tilbage til normalen i 2023. Det mærkede Dachser, hvis regnskabsår var præget af svag efterspørgsel på logistikydelser i lyset af overkapacitet og et kraftigt fald i raterne for sø- og luftfragt
  • Ledige lagerarealer er i vækst

    Ledige lagerarealer er i vækst

    logistikcentre ›Udbuddet af lokaler til lager og logistik er vokset med næsten 750.000 kvadratmeter i løbet af seks kvartaler, viser nye data fra Ejendomstorvet.dk. Længere lejeaftaler bliver en af konsekvenserne af stigningen
  • Blue Water åbner afdeling for projektlogistik i Bremen

    Blue Water åbner afdeling for projektlogistik i Bremen

    logistikcentre ›Det nye team, der er specialiseret i global projektlogistik, udgør en betydelig udvidelse for transport- og logistikvirksomhedens afdeling for Energy, Ports and Projects i regionen