GLS Denmark bygger i Randers

GLS Denmark bygger i Randers

GLS Denmark har indgået en aftale om opførelsen af et nyt distributionscenter i Randers, som skal udvide pakkedistributørens kapacitet i Midt- og Nordjylland. Valget er faldet på totalentreprenøren Gråkjær Erhverv, som i øjeblikket er i gang med opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted

I foråret 2022 overtog GLS Denmark en grund på 24.100 kvm i erhvervsområdet i Sdr. Borup v. Randers, tæt på motorvej E45.

Nu kan pakkedistributøren meddele, at de har valgt Gråkjær som totalentreprenør for opførelsen af det 3.750 m2 store distributionscenter, hvilket bringer dem et skridt tættere på første spadestik.

- Distributionscentret i Randers er afgørende for at fremtidssikre vores kapacitet i Midt- og Nordjylland. Da både vi og vores kunder vækster, er vi ved at nærme os max kapacitet i Aalborg og Aarhus, og vi forventer en fortsat vækst i pakkevolumen.

- Når distributionscentret i Randers står færdigt, vil det resultere i øget effektivitet og fortsat høj leveringskvalitet, fortæller Steen Ravnsbæk Kristensen, Managing Director i GLS Denmark.

Distributionscentret i Randers forventes at øge kapaciteten i Midt- og Nordjylland med 45 % til fordel for områdets nuværende og fremtidige GLS-kunder.

Innovative løsninger til et fremtidssikret distributionscenter
Kravene til det nye distributionscenter indebærer blandt andet bæredygtige og innovative løsninger, som lever op til GLS' 2045-mål om nulemission.

Her bidrager placeringen i Randers til elektrificeringen af distributionsflåden, da virksomheden får kortere afstand til både kunder og modtagere i nærområdet.

Strømmen til elbilerne vil bl.a. komme fra distributionscentrets solcelleanlæg, som forventes at bestå af ca. 500 paneler, der dækker 1.000 m2. På årsbasis vil det kunne levere 225.000 kWh.

I første omgang vil infrastrukturen bestå af 30 AC-ladestandere, som understøtter den grønne omstilling af distributionsflåden. Dertil kommer to lynladerudtag, som giver mulighed for at understøtte elektrificeringen af GLS’ linehaul-transport.

Et velkendt samarbejde
På kontrakten finder man to velkendte underskrifter. GLS Denmark og Gråkjær har haft et tæt samarbejde siden oktober 2023, hvor de underskrev byggeaftalen om GLS’ distributionscenter i Ringsted. Her blev der holdt rejsegilde i juni 2024, kun fem måneder efter første spadestik.

Netop de gode erfaringer fra byggeriet i Ringsted er medvirkende til, at valget igen er faldet på Gråkjær. Det vækker selvsagt glæde hos Henrik Skaarup, CEO i Gråkjær:

- Vi er utrolig stolte og glade over igen at blive valgt til at opføre et distributionscenter for GLS Denmark.

- Vores nuværende samarbejde om opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted har givet os et indgående kendskab til GLS' ønsker og behov, og vi ser frem til at bruge denne viden til at skabe endnu et moderne og effektivt distributionscenter.

- Vi værdsætter GLS' tillid til vores viden og kompetencer og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og sikre en tryg og succesfuld gennemførelse af projektet, udtaler han.

Første spadestik forventes til efteråret 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt inden GLS' højsæson i november 2025.

-hawin

20/8 2024
  • Boost lageret med AI

    Boost lageret med AI

    logistikcentre ›Consafe Logistics’ ekspert, Linda Frygell vil på det kommende webinar fortælle, hvordan AI giver store muligheder for at effektivisere og optimere lageret og logistikcentret  
  • Ackro og Milcom fusionerer

    Ackro og Milcom fusionerer

    logistikcentre ›Ackro og Milcom forener deres ekspertise som én samlet lager- og logistikpartner og øger dermed kapaciteten og styrker virksomhedens erfaring og innovation
  • Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    logistikcentre ›Bring har installeret 21 nye ladepunkter og et omfattende solcelleanlæg på sin terminalbygning i Taulov. Målet er, at alle Brings varebilsleverancer skal være elektriske inden udgangen af 2025
  • Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    logistikcentre ›Der er gode vækstmuligheder for lager- og logistikvirksomheder på Lolland, Falster og Sydøstsjælland. Det er Godshotellet Sjælland i Vordingborg et godt eksempel på
  • Leveringstiden halveret

    Leveringstiden halveret

    logistikcentre ›Varmepumpeproducenten, Daikin styrker sin position i Danmark med et nyt state-of the-art lager i Køge, som halverer leveringstiden af produkter til installatører
  • Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    logistikcentre ›Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen er netop gået i gang med opførelsen af et nyt logistikcenter på 90.000 m2 i Vejle.
  • Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    logistikcentre ›Blue Water fortsætter med at udvide sin globale general cargo service. Seneste skud på stammen er et nyt kontor i Warszawa, Polen
  • System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    logistikcentre ›Tredjepart distributøren System Transport flytter ind i Verdions nye over 26.000 kvadratmeter store, state-of-the-art lager- og logistikbygning nær Vejle. Bygningen er udviklet i tæt samarbejde mellem System Transport og Verdion og bygget af KT Erhvervsbyg