Leveringstiden halveret

Leveringstiden halveret

Varmepumpeproducenten, Daikin styrker sin position i Danmark med et nyt state-of the-art lager i Køge, som halverer leveringstiden af produkter til installatører

Producenten af energieffektive klimaløsninger til opvarmning, ventilation og køling, Daikin har etableret nyt, stort lager i Køge.

Dermed har virksomheden nu i alt 30 lagre fordelt i Europa og kan garantere levering af produkter og reservedele til installatører inden for 24 timer.

Det nye lager tilbyder også direkte afhentning og fungerer på den måde som et pick-up point. Det strategiske tiltag kommer i forlængelse af opkøbet af BKF Klima og et øget fokus på kunderejsen, som begge er vigtige skridt i Daikins danske vækststrategi.

Det nye lager er blevet til i et samarbejde med Rhenus Logistics, der er ekspert i logistik og lagerstyring i Norden.

Det nye lager er Daikins første i Danmark og det sikrer med sin store kapacitet og den nøje udvalgte beliggenhed, at Daikin tilbyder ‘Just in time’-levering eller afhentning af produkter og reservedele til danske installatører og andre kunder.

Nye ‘pick-up points’, som tilbyder direkte afhentning, er planlagt til at åbne i København og Horsens.

Det giver installatører øget fleksibilitet, mindre lagerbinding, større leveringssikkerhed og mulighed for at yde hurtig, rettidig service til kunderne.

Samspillet mellem de 30 europæiske lagre sikrer yderligere Daikins leveringssikkerhed med intern dag-til-dag-levering på tværs af landegrænser.

Med det nye lager tager Daikin et vigtigt skridt, som støtter både kunderejsen og ambitionen om at vinde markedsandele i Danmark.

Logistikchef hos Daikin Europe NV, Harrie Verkamer, glæder sig over den nye lagerløsning:

- Som et led i vores udvidede fokus på kunderejsen, tager vi med vores nye danske lagerløsning endnu et skridt mod at styrke forsynings- og logistikkæden til vores kunder og samarbejdspartnere.

- Vi ved, at leveringssikkerheden er et af de afgørende parametre for installatører - de har behov for stor fleksibilitet for at kunne imødekomme efterspørgslen på varmepumper.

- Med Rhenus Logistics og deres imponerende lagerkapacitet, højteknologiske scanningssytem og ekspertise kan vi fordoble vores lagerkapacitet og halvere vores leveringstid, udtaler Harrie Verkamer.

Daikin ser gode vækstbetingelser i Danmark
Daikins udvidelse på det danske marked kommer i forlængelse af Danmarks ambitiøse planer for udfasning af fossile brændstoffer og ønsket om at være uafhængig af fossile brændsler i 2050 1)

I dag udgør opvarmning af bygninger og boliger omkring 15-20 pct. af den samlede CO2-udledning i Danmark, 2) og omstilling til vedvarende energikilder kan derfor gøre en betydelig forskel i CO2-regnskabet.

Investeringen i Danmark understreger Daikins dedikation til at imødekomme den nødvendige omstilling til mere energieffektive løsninger.

Adm. direktør i Daikin Danmark, Robert Kagabo, ser Danmark som et interessant marked, da der er et stort fokus på bæredygtighedsagendaen, og han ser med åbningen af lageret frem til at kunne servicere både kunder og installatører med klimavenlige energiløsninger endnu bedre i fremtiden:

- Danmark er nået langt i sine planer for udfasning af fossile brændstoffer og er derfor et interessant marked at etablere sig i.

- Opkøbet af BKF Klima var den første vigtige milepæl, næste skridt og et vigtigt led i vores vækststrategi, var etablering af eget lager i Danmark, forklarer Robert Kagabo. 

Daikin har et bredt udvalg af kvalitets-varmepumper og har med det nye lager lagt nye og vigtige grundsten, som styrker ambitionerne om at indtage det danske marked.

Derudover er der flere tiltag på vej som understøtter både kunderejsen og vækststrategien. 

-hawin

 

1) Energistyrelsen

2) Anbefalinger til regeringen fra Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren

29/8 2024
  • Boost lageret med AI

    Boost lageret med AI

    logistikcentre ›Consafe Logistics’ ekspert, Linda Frygell vil på det kommende webinar fortælle, hvordan AI giver store muligheder for at effektivisere og optimere lageret og logistikcentret  
  • Ackro og Milcom fusionerer

    Ackro og Milcom fusionerer

    logistikcentre ›Ackro og Milcom forener deres ekspertise som én samlet lager- og logistikpartner og øger dermed kapaciteten og styrker virksomhedens erfaring og innovation
  • Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    logistikcentre ›Bring har installeret 21 nye ladepunkter og et omfattende solcelleanlæg på sin terminalbygning i Taulov. Målet er, at alle Brings varebilsleverancer skal være elektriske inden udgangen af 2025
  • Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    logistikcentre ›Der er gode vækstmuligheder for lager- og logistikvirksomheder på Lolland, Falster og Sydøstsjælland. Det er Godshotellet Sjælland i Vordingborg et godt eksempel på
  • Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    logistikcentre ›Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen er netop gået i gang med opførelsen af et nyt logistikcenter på 90.000 m2 i Vejle.
  • Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    logistikcentre ›Blue Water fortsætter med at udvide sin globale general cargo service. Seneste skud på stammen er et nyt kontor i Warszawa, Polen
  • System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    logistikcentre ›Tredjepart distributøren System Transport flytter ind i Verdions nye over 26.000 kvadratmeter store, state-of-the-art lager- og logistikbygning nær Vejle. Bygningen er udviklet i tæt samarbejde mellem System Transport og Verdion og bygget af KT Erhvervsbyg
  • GLS Denmark bygger i Randers

    GLS Denmark bygger i Randers

    logistikcentre ›GLS Denmark har indgået en aftale om opførelsen af et nyt distributionscenter i Randers, som skal udvide pakkedistributørens kapacitet i Midt- og Nordjylland. Valget er faldet på totalentreprenøren Gråkjær Erhverv, som i øjeblikket er i gang med opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted