Solcelleanlæg slår rekord i Horsens

Solcelleanlæg slår rekord i Horsens

Det bliver solcellevirksomheden SolarFuture fra Albertslund, som skal etablere et 35 MW tagplaceret solcelleanlæg på DSV’s nye logistikcenter i Horsens

Solcellevirksomheden SolarFuture har landet ordren om at etablere et solcelleanlæg på taget af DSV’s nye logistikcenter i Horsens.

Projektet sætter både DSV og SolarFuture på verdenskortet indenfor solcelleindustrien.

Etableringen af byggepladsen er netop påbegyndt og forventes afsluttet i december 2024.

En del af den grønne omstilling
Et solcelleanlæg med lignende produktionsstørrelse ses normalt kun udført ved solcelleparker på jorden her i Danmark og man skal til udlandet for at finde lignende projekter udført på industriens tage.

Men selv i sammenligning med de største fra udlandet, herunder Teslas GigaFactory i Nevada, vil elproduktionen fra solcelleanlægget i Horsens overgå de eksisterende installationer i verden.

Det skriver SolarFuture i en pressemeddelelse. 

Heri hedder det videre at bygningsmassen på DSV’s logistikcenter er på over 300.000 m2, et areal der svarer til verdens 5. største bygning, hvoraf størstedelen af tagfladen bliver dækket af solcellepaneler.

Den årlige produktion af grøn strøm forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7.300 husstande, eller 6% af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune.

Ligeledes vil solcelleanlægget (iflg. dansk beregningsgrundlag) spare DSV for over 5.300 ton CO2-udledning  pr. år, hvilket er et signifikant bidrag til den grønne omstilling.

Logistikken er den største udfordring
Et projekt af denne størrelse hører imidlertid i kke til dagligdagen i SolarFutures projektportefølje. Derfor har der også været stort fokus på at få projektet planlagt ned til mindste detalje inden igangsætning.

Projektchef i SolarFuture, Jens Christian Sørensen, forklarer at planlægningen af selve installationen af solcelleanlægget har været i fokus under hele projekteringsperioden.  Det er dog sammensætningen af logistikken har været den mest udfordrende faktor.

- Logistikcenteret modtager dagligt over 1.000 lastbiler, så at få leveret komponenter til verdens største tagplacerede solcelleanlæg, har krævet stort fokus at få skemalagt korrekt. Vi har dog en god plan klar og glæder os til at gå i gang.

Administrerende direktør i SolarFuture Mads Christensen supplerer og kommer ind på at projektet både SolarFuture og for hele solcellebranchen generelt er skelsættende.

- Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udvalgt til at opføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg, som vi glæder os til at levere.

- Der er sammensat et stærkt team af specialister til udførelsen, så vi forventer en forholdsvis hurtig installation, så længe logistikken spiller.

-hawin

Projektdata – DSV Logistikcenter, Horsens:

  • Samlet effekt på solcelleanlægget: 35 MWp
  • Årlig produktion: 33,15 GWh
  • CO2-besparelse: 5.300 ton CO2 pr. år
  • Montage-system: Ballastsystem
  • Placering: Øst/Vest for optimal jævnproduktion over hele døgnet

Fakta om SolarFuture ApS
SolarFuture ApS blev etableret i 2014 med fokus på lønsomme solcelleløsninger til industri og landbrug. Over årene er det blevet til en række projekter som skiller sig ud i både kompleksitet og lokationer, herunder udførte installationer på taget af Operaen i København og flere jordplacerede installationer for Øresundsbroen.

Virksomheden har siden starten været under stor vækst, herunder flere år i træk med udnævnelse som Gazelle-virksomhed, og beskæftiger i dag 15 ansatte fordelt på hovedkontoret i Albertslund og en mindre afdeling i Jylland.

28/2 2024
  • Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Et støvet arbejdsmiljø kan give problemer. Nogle kan mærkes på kort sigt, mens andre først kommer efter noget tid. Det kan påvirke dine medarbejderes helbred, din virksomheds præstation som helhed og dine kunderelationer. Her er, hvad du skal være opmærksom på
  • Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    logistikcentre ›På detailkæden Normals nye lager i Hedensted palleterer plukmedarbejderne varerne undervejs på lageret, når de plukker ordrerne manuelt til butikkerne. Det kræver præcision og effektivitet. For at hjælpe nye lagermedarbejdere godt i gang med plukopgaverne har virksomheden derfor taget Virtual Reality i brug
  • Erfaren entreprenør skal opføre Jysks hollandske distributionscenter

    Erfaren entreprenør skal opføre Jysks hollandske distributionscenter

    logistikcentre ›Jysk har valgt Willy Naessens Netherlands som entreprenør på den globale boligindretningskædes nye distributionscenter i Holland. Det familieejede byggefirma, der er grundlagt i Belgien, vil stå for hele byggeriet
  • Vare- og værdistrømme går hånd i hånd hos Dachser

    Vare- og værdistrømme går hånd i hånd hos Dachser

    logistikcentre ›Vejen til sikre processer og en skarpere forsyningskæde kan måske findes i en social indpakning. Det er i hvert fald den vej man går hos Dachser, når man ruster medarbejderne til fremtidens udfordringer
  • Verdion opruster sin nordiske forretning

    Verdion opruster sin nordiske forretning

    logistikcentre ›Verdion fortsætter oprustningen af sit nordiske team i form af ansættelsen af Anders Johansson som ny Head of Leasing på det svenske marked. Ansættelsen sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden
  • Dachser udvider sit globale netværk

    Dachser udvider sit globale netværk

    logistikcentre ›Efter det økonomiske opsving i logistikbranchen under coronapandemien og forstyrrelser i de globale forsyningskæder vendte situationen tilbage til normalen i 2023. Det mærkede Dachser, hvis regnskabsår var præget af svag efterspørgsel på logistikydelser i lyset af overkapacitet og et kraftigt fald i raterne for sø- og luftfragt
  • Ledige lagerarealer er i vækst

    Ledige lagerarealer er i vækst

    logistikcentre ›Udbuddet af lokaler til lager og logistik er vokset med næsten 750.000 kvadratmeter i løbet af seks kvartaler, viser nye data fra Ejendomstorvet.dk. Længere lejeaftaler bliver en af konsekvenserne af stigningen
  • Blue Water åbner afdeling for projektlogistik i Bremen

    Blue Water åbner afdeling for projektlogistik i Bremen

    logistikcentre ›Det nye team, der er specialiseret i global projektlogistik, udgør en betydelig udvidelse for transport- og logistikvirksomhedens afdeling for Energy, Ports and Projects i regionen