Verdion køber svensk last-mile byggegrund

Verdion køber svensk last-mile byggegrund

Verdion fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning med opkøbet af en 44.000 kvm stor brownfield-grund i Göteborg, Sverige. Opkøbet sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden

Verdion har store forventninger til fortsat vækst på det nordiske marked. D

erfor opkøber den paneuropæiske logistik- og ejendomsudviklingsspecialist nu endnu en svensk brownfield-grund, denne gang i Backa-industriområdet nord for Göteborg i Sverige.

Den 44.000 m2 store grund, der er blevet solgt af Corem Property Group, ligger fem minutters kørsel fra E6-motorvejen og ganske tæt på både E45 og E20.

Verdion planlægger at rive de nuværende bygninger på grunden ned og opføre én samlet 18.000 m2 højkvalitets lager- og logistikbygning, der kan udlejes samlet, eller opdeles og udlejes i flere enheder med forventet færdiggørelse i Q4 2025.

De nye logistikfaciliteter kommer til at omfatte lager-, kontor- og mezzaninområder, hvor der hele vejen igennem er fokus på bæredygtighed, så bygningen lever op til BREEAM Excellent-miljøcertificeringen.

- Opkøbet af Backa-grunden er ideel til at opføre bynære logistikfaciliteter, der kan betjene Göteborgs store forbrugermarked.

- Verdion kender området godt: Transportforbindelserne er fremragende, og der er høj efterspørgsel efter sådanne logistikfaciliteter, hvorfor vi forventer god interesse for lejemålet forud for færdiggørelsen, siger Fredrik Salman, Investment Manager, Verdion.

Gennem ombygning af grunden vil Verdion tilføje betydelig værdi til aktivet og skabe en moderne, bygning af allerhøjeste kvalitet, der er designet og skabt til at imødekomme behovene i markedet for bynære logistikfaciliteter.

- Vores sveske investerings- og udviklingspipeline bliver ved med at vokse, og vi har til hensigt at fortsætte med at udvide vores portefølje i hele landet som er en central del af vores vækststrategi for Norden, forklarer Fredrik Salman.  

Om kort tid kommer Verdion til at have yderligere nye Göteborg-logistikfaciliteter klar til udlejning i Bäckebol-området, der ligger kun fem kilometer fra Backa.

I sidste måned opkøbte Verdion en anden svensk brownfield-grund i Fosie-industriområdet i det sydøstlige Malmø.

Her vil Verdion opføre én samlet højkvalitets lager- og logistikbygning på hele 28.000 m2, der kan opdeles i fire enheder. Den forventes færdiggjort i Q2 eller Q3 i 2026.

Inden for de seneste tre år har Verdion sikret sig nye lokationer i Sverige i Rosersberg nord for Stockholm, Södertälje, syd for Stockholm og Jönköping.

Ud over de svenske grunde består Verdions nordiske portefølje også af projekter i Vejle og Horsens samt logistikparker i Storkøbenhavn.

-hawin

19/6 2024
  • Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

    logistikcentre ›Der er gode vækstmuligheder for lager- og logistikvirksomheder på Lolland, Falster og Sydøstsjælland. Det er Godshotellet Sjælland i Vordingborg et godt eksempel på
  • Leveringstiden halveret

    Leveringstiden halveret

    logistikcentre ›Varmepumpeproducenten, Daikin styrker sin position i Danmark med et nyt state-of the-art lager i Køge, som halverer leveringstiden af produkter til installatører
  • Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    logistikcentre ›Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen er netop gået i gang med opførelsen af et nyt logistikcenter på 90.000 m2 i Vejle.
  • Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    logistikcentre ›Blue Water fortsætter med at udvide sin globale general cargo service. Seneste skud på stammen er et nyt kontor i Warszawa, Polen
  • System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    logistikcentre ›Tredjepart distributøren System Transport flytter ind i Verdions nye over 26.000 kvadratmeter store, state-of-the-art lager- og logistikbygning nær Vejle. Bygningen er udviklet i tæt samarbejde mellem System Transport og Verdion og bygget af KT Erhvervsbyg
  • GLS Denmark bygger i Randers

    GLS Denmark bygger i Randers

    logistikcentre ›GLS Denmark har indgået en aftale om opførelsen af et nyt distributionscenter i Randers, som skal udvide pakkedistributørens kapacitet i Midt- og Nordjylland. Valget er faldet på totalentreprenøren Gråkjær Erhverv, som i øjeblikket er i gang med opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted
  • Ny afdeling, nyt personale og ny ekspertise

    Ny afdeling, nyt personale og ny ekspertise

    logistikcentre ›I februar i år tiltrådte Jakob Nordborg som ny administrerende direktør for ColliCare Danmark. Ansættelsen er sket med høje ambitioner om yderligere at strukturere virksomheden og forberede den på vækst
  • Verdion åbner nye lager- og logistikfaciliteter i Horsens

    Verdion åbner nye lager- og logistikfaciliteter i Horsens

    logistikcentre ›Verdion fortsætter sin nordiske ekspansion med åbningen af en ny logistikbygning i Horsens. Ejendommen er 28.000 m2 stor og har en strategisk stærk geografisk placering lige ved DSV’s nye logistikklynge