Breakdown Service er blevet ’Just Easy’Trepunktsgrebet gør håndteringen af store dæk nem og fleksibel, og gør det muligt at komme til selv i snævre skærmkasser.

Breakdown Service er blevet ’Just Easy’

Firmaet Just Easy Tools har skabt sig et navn inden for håndtering af dæk og hjul i den tunge ende. Via et innovativt koncept til at gribe og holde dæk har de over de seneste år udviklet en række løsninger, som blandt andet dækservicefirmaer på fem kontinenter bruger

Som dækservicefirma for byggebranchen, landbruget, logistikindustrien eller andre med større maskinel er der en mængde praktiske udfordringer.

I forbindelse med opgaver er der ofte en række overvejelser. Blandt andet om man skal skifte hjul på stedet eller bruge ressourcer på bugsering. Om der er tilgængelige maskiner på stedet til processen – eller om man skal medbringe alt. Eller hvordan hjulkasserne ser ud på den specifikke maskine.

Alle disse overvejelser er blevet nemmere at overkomme, fordi Just Easy Tools gør det nemmere, sikrere og mindre slidsomt at håndtere og skifte store hjul og dæk.  

Montering på lastbil

Hvor Just Easy Tools oprindeligt udviklede deres Easy Gripper til mere stationær brug på værksteder og lagre, så har samarbejdet med både producenter og dækservicefirmaer sat sit præg på firmaets produktprogram. Sidst har de lanceret den ultimative løsning for dækservicefirmaer – den populære ’Easy Gripper’ til montering på lastbilskran.

- Super Dæk Service var hurtige til at se mulighederne, forklarer direktør i Just Easy Tools, Lars Jørgensen om installationen af den første kranversion.

- Hjulskiftet kan i store træk fjernstyres – og meget af det fysiske arbejde kan helt undgås. Og selvom der også er en tidsbesparelse – så hører vi fra flere sider, at de største fordele klart er på arbejdssikkerhed og ergonomi på et ellers arbejdsrisikabelt område.

Frontlæsser eller telehandler

Hvor kranudgaven er perfekt, hvor man har sikker adgang med en lastbil og kan medbringe nye dæk, så har blandt andet flere tyske kunder valgt en løsning med en Easy Gripper installeret på en frontlæsser eller telehandler, man medbringer på en trailer bag en lastbil fyldt med dækmaskiner og andet nødvendigt udstyr.

På den måde undgår man at skulle flytte det havarerede køretøj eller låne andre maskiner,  når man bliver kaldt ud til grusgrave og byggepladser. Man klarer det hele på stedet med læsseren og det medbragte udstyr.  

Roterer om egen akse

Easy Gripperne fra Just Easy Tools er unikke ikke mindst på grund af 3 punkts grebet, der har en hel række fordele. Dels er grebet ekstra sikkert, når alle tre arme holder på dækket.

Gripperen kan tilte, så de store dæk kan håndteres både liggende og oprejst. Dækket eller hjulet kan roteres om egen akse, hvilket sammen med et centralt placeret kamera giver optimalt syn for sagen, når der skal rammes bolthuller.

Og ikke mindst – så kan de komme ind i selv meget snævre skærmkasser, hvilket er et tilbagevendende fænomen ved mange forskellige typer entreprenør-, og landbrugsmaskiner og logistikmateriel.

Ind i minedrift

Systemet er netop derfor også ideelt til dækhåndtering på havnekraner, og det er p.t. med støtte fra Markedsmodningsfonden under test og tilpasning i udenlandske undergrundsminer, idet der også er muligheder for tilpassede innovative anvendelsesmuligheder.

Direktør Lars Jørgensen er glad for udviklingen og glæder sig ekstra meget over den positive modtagelse, som den nye kranmonterede Easy Gripper har fået.

- Nu har vi udviklet en ny to tons Gripper, som passer perfekt til både landbrugs- og OTR/EM dæk på entreprenørmaskiner. Og når den nu også kan monteres på lastbilskraner, så giver det dækservicebranchen flere gode valgmuligheder.

-hawin

 

Læs mere om transport & distribution

16/1 2018