Flexbus forsøger sig med kollektiv trafikFelex Pedersen talte ved indvielsen af den den nye flexbus-rute i Køng Region Sjælland.

Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland

Fra mandag den 30. juni kan borgerne i Vordingborg Kommune tage et nyt tilbud i den kollektive trafik i brug.

Buslinje 668 kører som flexbus på rute mellem Lundby Station og Kostræde Banke via Køng og skal blandt andet sikre bedre adgang til både togforbindelser og dagligvarebutikker.

Den nye linje er resultatet af et samarbejde mellem Region Sjælland og Vordingborg Kommune og markerer begyndelsen på en række forsøg, som regionen sætter i gang for at udvikle nye mobilitetsløsninger i landdistrikterne.

- Vi skal kunne tilbyde kollektiv trafik i hele regionen – også dér, hvor der er lidt længere mellem husene.

- Derfor er vi nødt til at tænke i nye løsninger, og jeg er glad for, at Vordingborg Kommune er med i forsøget, siger Felex Pedersen, næstformand i Udvalget for regional udvikling, uddannelse, kollektiv trafik og internationalt samarbejde i Region Sjælland.

Indvielse med lokal opbakning
Den nye linje blev indviet søndag den 29. juni ved Rema 1000 i Køng, hvor borgere var mødt frem for at markere starten på det nye tiltag.

Blandt deltagerne var Felex Pedersen fra Region Sjælland, Vordingborgs borgmester Mikael Smed samt flexbussens chauffør.

- Det er et rigtig godt projekt, vi har sat i gang sammen med regionen. Bus 668 giver konkret værdi for vores borgere og skaber bedre forbindelse til både indkøb og offentlig transport.

- Samtidig tester vi, om en mindre flexbus kan indgå som en fast del af rutenettet i områder med færre rejsende. Vi håber, det her blot er begyndelsen på flere lignende løsninger, siger Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune.

En ny måde at tænke kollektiv trafik
Buslinje 668 køres med en flexbus, en mindre bus med seks til syv siddepladser, som har fast rute og faste stoppesteder, men større fleksibilitet i drift og størrelse.

Den skal fungere som alternativ til almindelige busser, i områder hvor passagergrundlaget er lavt. Forsøget gennemføres i samarbejde med Movia og løber over halvandet år.

Målet er at finde ud af, om mindre busser kan dække behovet og samtidig være økonomisk og miljømæssigt bæredygtige.

Første skridt i større mobilitetssatsning
Buslinje 668 er det første konkrete skridt i Region Sjællands mobilitetssatsning i landområder.

I december 2024 afsatte regionsrådet 13 millioner kroner til nye partnerskaber og pilotprojekter, der skal forbedre den kollektive trafik og gøre den mere attraktiv – også uden for byerne.

-hawin


Fakta om buslinje 668

  • Rute: Lundby Station – Kostræde Banke via Køng (med stop i lokalområdet)
  • Drift: Halvtimesdrift på hverdage i dagtimerne
  • Køretøj: Flexbus med 7 (6) siddepladser
  • Forsøgsperiode: 1,5 år
  • Billettering: Rejsekort og kontantbetaling

 

30/6 2025
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud
  • Ballerup vinder Pedalkraft-Prisen 2025

    Ballerup vinder Pedalkraft-Prisen 2025

    transport ›Ballerup Kommune vinder Cyklistforbundets årlige pris, Pedalkraft-Prisen. Den går hvert år til en arbejdsplads, der har gjort en særlig indsats for at fremme cykling blandt sine medarbejdere
  • Droneshow satte ny besøgsrekord

    Droneshow satte ny besøgsrekord

    transport ›Net nyligt afviklede International Drone Show i Odense cementerede sin status som en af Nordens største dronebegivenheder ved at tiltrække mere end 1.000 industriaktører på tværs af forsvar, energi, landbrug, mobilitet og kritisk infrastruktur
  • Enorme gevinster ved en Østlig Ringvej uden om Amager

    Enorme gevinster ved en Østlig Ringvej uden om Amager

    transport ›En sænketunnel langs Amagers østkyst kan i 2050 reducere trafikken i indre dele af København med 14 procent, fjerne knap hver fjerde lastbil ved Rådhuspladsen og årligt spare trafikanter for over fire millioner timer i trafikken