Grøn bydistribution med Citylogistik
Driftschef Jesper Amsinck foran to af Citylogistiks i alt 11 MAN eTGE’ere. De elektriske varebiler passer fint ind i firmaets grønne profil og er konstant i drift.

Grøn bydistribution med Citylogistik

Citylogistik lejer 11 elektriske varebiler af typen MAN eTGE og gør klar til at videreudvikle helt ny forretningsmodel

Citylogistik, med hovedsæde i Lyngby nord for København, er i gang med at udvikle en grøn forretningsmodel, med store perspektiver.

Firmaets stifter Casper Svensson og driftschef Jesper Amsinck stiller spørgsmålstegn ved den gængse distributionsform, når det gælder nærdistribution i byerne.

- Det faktum, at der i dag kører en masse vare-og lastbiler ind til byernes centrum for at levere én pakke fra én leverandør til én forretning, er et problem, som vi, som samfund, må finde løsninger på, fortæller Casper Svensson og fortsætter:

- Forretningerne i centrum af byerne oplever, at de helt op til 10 gange på en dag, må afbryde deres arbejde for at tage imod endnu en last- eller varebil, som kommer for at aflevere en bestilt pakke fra en leverandør. Dette betyder at byerne i dag belastes unødigt og oven i købet lige midt i den mest travle tid på dagen, hvor trængslen fra de mange billister er størst

Citylogistik har taget en snak med en masse kommuner og forretningsdrivende i byerne, som alle ønsker en grønnere profil og spurgt dem om, hvorvidt de overhoved har brug for disse mange daglige leveringer.

De svar, som kunderne giver, er entydige: Det er ikke nødvendigt, at samtlige varer og pakker skal leveres dagen efter de er bestilt. Det vigtige er, at de bliver leveret præcis, når de skal bruges.

Ny forretningsmodel

Forretningsmodellen, som Casper Svensson og Jesper Amsinck har finpusset og nu ført ud i livet, handler i al enkelthed om at kende kundernes samlede behov for leverancer.

Gennem abonnementsordninger bliver Citylogistik en vigtig mobilitetspartner for både slutkunden og leverandøren/producenten, der alle drager fordel af en bedre logistisk løsning.

Gennem eget udviklet IT-system, opsamler Citylogistik informationer fra deres kunder, om hvornår på ugen og hvad tid på døgnet, de ønsker at få leveret pakker. Herefter bruger man denne information, til at indgå aftaler med kundernes mange leverandører, som i stedet for at levere pakkerne én og én direkte hos kunden, nu afleverer alle pakkerne på Citylogistiks lager.

På logistik-lageret samles pakkerne fra samtlige leverandører og herefter leveres det hele i én samlet transport til kunden.

Udbredelse af forretningsmodel giver behov for flere elektriske varebiler

Citylogistik har logistik-lagre i Roskilde, Lyngby, Kolding/Middelfart/Fredericia og Aarhus, men allerede i første kvartal 2020 vil de åbne tilsvarende lagre i de 12 største byer i Danmark.

Dermed stiger behovet for miljøvenlige varebiler til nærdistribution i byerne. Med Citylogistiks grønne profil, har det været helt naturligt, at behovet for en større vognpark, skulle dækkes med miljøvenlige elektriske varebiler.

De 11 nye MAN eTGE, kører alle udelukkende på el og kan samtidig laste op til ca. ét ton. Dermed opfylder de elektriske varebiler fra MAN præcis de behov, som Citylogistik har defineret.

At de nye varebiler er lejet og ikke købt, ligger helt i tråd med Citylogistiks ånd.

- Vi er en logistikvirksomhed, der ønsker en fleksibel løsning, når vi taler om varebilsflåden. Det mener vi, at vi bedst opnår ved at leje fremfor at eje, forklarer Casper Svensson.

Dansk ordre, der giver genlyd

MAN har igennem det seneste års tid arbejdet kraftigt på at få den elektriske varebil MAN eTGE ind på markederne i Europa.

Med de 11 nye elektriske varebiler, råder Citylogistik over en af de største MAN flåder af elektriske varebiler. Og det er ganske godt gået, Citylogistiks størrelse i Europæisk sammenhæng, taget i betragtning.

Hos MAN i Danmark glæder man sig over Citylogistiks grønne fremsynethed, der i første omgang har medført en ordre på hele 11 MAN eTGE, som er betegnelsen på MANs elektriske varebil.

En ordre på 11 elektriske varebiler til én kunde, er ikke kun stor i Danmark, men er i det hele taget en af de største samlede ordre på MAN eTGE, som MAN koncernen lige nu håndterer.

-hawin

6/2 2020
  • Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    transport ›Takket være EU-projektet ALIGHT kan man nu håndtere de risici, der er forbundet med at installere et batteri i en lufthavns kritiske infrastruktur. Det er ifølge udviklerne en milepæl, og årsagen til, at lufthavnen som en af de første i Europa har installeret et stort batteri, som skal bidrage til målet om bæredygtighed
  • Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    transport ›Den franske dækkoncern har netop præsentere et nyt analyseredskab til udfordringerne med de partikler, der kommer fra dæk og vej under kørsel med biler og lastbiler. Teknologien skal bane vejen for fremtidens bionedbrydelige dæk
  • Recharge City indviet

    Recharge City indviet

    transport ›Fredag den 15. marts indviede Transportminister Thomas Danielsen det nye parkerings- og opladningscenter Recharge City ved afkørsel 57, Horsens Syd på motorvej E45
  • 21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    transport ›Vejdirektoratet planlægger at gennemføre omkring 100 store og mindre vedligeholdelsesarbejder på bygværker i 2024. Heraf skal 21 større broer og tunneler have en opgradering, så de kan holde mange år frem i tiden
  • Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    transport ›Danske SOCO System har for den tyske virksomhed POLIFILM bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    transport ›Papir- og emballageproducenten Mondi har vundet Fastmarkets PPI Products innovationspris for sin Advantage StretchWrap, der erstatter plastfilm til transportemballage
  • Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    transport ›Tanja Hyll Biersted blev for et år siden ansat som den første kvindelige chauffør i virksomheden, der arbejder på at styrke kønsdiversitet og inklusion i hele organisationen. Selvom hun ikke selv havde regnet med at få arbejde i håndværkerbranchen, trives hun både på 'vejen' og med sin kollegaer i teamet
  • Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    transport ›Giftigt røggasvand er en markant kilde til miljøfarlige stoffer i havmiljøet. Op mod 20 procent af udledningen af nikkel i havet kommer fra det såkaldte scrubbervand, oplyser Miljøministeriet. Nu vil Miljøminister Magnus Heunicke have forbud mod udledning