Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

I Tour de France kørte support-bilerne i år på dæk fremstillet af genbrugte flasker af plastik. Cirka 40 plastikflasker får nyt liv i et sæt dæk til en support-bil. Continental har udviklet en ny teknologi, der gør både en mere bæredygtig og effektiv genanvendelse af flaskerne mulig

Plastikflasker, der har været anvendt til f.eks. kildevand, er blevet genbrugt i dæk på support-bilerne i Tour de France.

Dækproducenten Continental har nemlig udviklet teknologien ContiRe.Tex, der gør det muligt helt at erstatte konventionelt fremstillet polyester i dækket med genbrugsflasker.

- Hos Continental har vi i de seneste 150 år arbejdet for at fremme mobilitet. Vores arbejde i de sidste mange år har været centreret om at finde vejen til også at favne bæredygtighedsdagsordenen i vores produkter. Derfor er det ikke kun godt nyt, at vores ContiRe.Tex-teknologi nu er i serieproduktion, men også at vi som stolt hovedsponsor af Tour de France kan sende supportbilerne sikkert fra start – endda på dansk jord - på dæk, der er fremstillet af genbrugte flasker, fortalte administrerende direktør hos Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen i forbindelse med afholdelsen af 'Touren'.

Et hidtil uudnyttet potentiale
En specialudviklet ContiRe.Tex-teknologi anvender polyestergarn, som er fremstillet af genbrugt PET (en form for polyester).

Flaskerne med PET, der bliver genanvendt, kommer udelukkende fra regioner uden et lukket genbrugskredsløb, dvs. det er flasker, som ikke ville blive genbrugt på anden vis.

Faktisk bliver halvdelen af alle plastikflasker i verden i dag ikke genbrugt – men det ændrer ContiRe.Tex-teknologien nu på.

Mindre kemi, mere effektivt
Transformationen fra brugt flaske til nyt dæk sker uden mellemliggende, kemiske trin. Dét gør teknologien meget mere effektiv end andre standardmetoder til forarbejdning af PET-flasker til polyestergarn.

Og polyesteren, der er produceret med denne teknologi, kan fuldt ud erstatte den polyester, man konventionelt har anvendt i dækket.

Et sæt standarddæk til personbiler anvender materialet fra ca. 40 genbrugte PET-flasker; alt afhængig af dækkenes størrelse bliver mellem 9 og 15 PET-flasker genanvendt i ét dæk.

- Med ContiRe.Tex-teknologien har vi fundet måden at genanvende uden unødige kemiske processer, og det er præcis der, vores ambition i vores arbejde med at få mere bæredygtighed ind vores produkter, kommer godt til udtryk. For når vi genanvender, skal det gøres klogt, og ikke skabe andre udfordringer som mere kemi i processen, tilføjer Georg Nielsen.

Mere bæredygtige dæk i hele Europa
I september 2021 præsenterede Continental ContiRe.Tex-teknologien for første gang, og i april 2022 kom den i serieproduktion.

Nu kan Continental-dækkene bestilles af forhandlere og fås i hele Europa. I øjeblikket tilbyder dækproducenten tre modeller i fem dimensioner hver med polyester fremstillet af genbrugte PET-flasker.

De tre modeller, der er skabt med den bæredygtige ContiRe.Tex-teknologi, er: PremiumContact 6, EcoContact 6 og helårsdækket AllSeasonContact.

-hawin

 

FAKTABOKS:
Continental-koncernen Continental udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til en mere bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2021 genererede Continental et foreløbigt salg på €33,8 milliarder og beskæftiger i øjeblikket mere end 190.000 mennesker i 58 lande og markeder. Den 8. oktober 2021 fejrede virksomheden sit 150-års jubilæum.

2/8 2022
  • Flere ladeudtag netværket

    Flere ladeudtag netværket

    transport ›Med købet af den østjyske energikoncern Auras offentlige ladeforretning udvider Norlys sit landsdækkende ladenetværk med mere end 275 ladeudtag
  • Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    transport ›Fra 1. juli træder skærpede klimakrav i kraft for byggebranchen. Iveco forventer at det sætter strøm til markedet for eldrevne varevogne og lastbiler
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud