Herma udvider porteføljen af  aftagelige etiketklæbemidler

Herma udvider porteføljen af aftagelige etiketklæbemidler

Indtil nu har teknikere kæmpet mere eller mindre forgæves med at designe en termisk papiretiket, der både er aftagelig og umulig at se igennem. Takket være innovativ flerlags teknologi har Herma nu løst cirklens kvadratur og tilføjet yderligere en variant til sit brede udvalg af aftagelige klæbemidler

Den nye Herma klæber 42Rpo kan påføres stort set ethvert etiketmateriale, inklusive termisk papir. En konventionel coating med en uigennemsigtig effekt kan normalt ikke påføres bagsiden af denne papirtype på grund af dens følsomhed over for varme.

Med 42Rpo derimod stammer opaciteten fra et specielt blåt pigment, der giver farve til klæbemidlet uden at gå på kompromis med dets aftagelige egenskaber.

- Så vidt vi ved, er der ingen lignende klæbemidler på markedet, kommenterer Ralf Drache, Hermas chef for salg selvklæbende materialer.

Etiketter belagt med klæbemidlet bliver typisk brugt på kasser til intern cirkulation i logistikvirksomheder, til deponerings- og returordninger, og på breve og pakker, hvor en kode eller information i ren tekst kun midlertidigt skal skjules.

- I de senere år har Herma gentagne gange demonstreret sine færdigheder inden for det ’aftagelige’ fortsætter Drache.

- Vi kan nu tilbyde en aftagelig løsning til stort set alle applikationer, hvad enten det er til specielle overflader eller udfordrende etiketmaterialer.

Herma-porteføljen rummer en lang række aftagelige klæbemidler. De fleste af dem er også velegnede til brug ved mærkning af fødevarer.

- Alene disse færdigheder har allerede givet Herma en fremtrædende position i branchen.

’Ghosting’ og pletter er en saga blot

Tidligere havde mange kommercielt tilgængelige etiketklæbemidler systemiske mangler - især i kombination med termopapir og finere eller kritiske overflader. For at løse denne situation satte Herma allerede på et tidligt tidspunkt sin lid til multi-layer teknologien.

Deres meget alsidige aftagelige klæbemiddel 42Rpp sætter for eksempel en stopper for at klæbemidlet gennemtrænger termisk papir, og med tiden gør trykte stregkoder ulæselige, hvilket er en stor gene i branchen. Man overvinder også problemet med pletter, der opstår når klæbemidlet forbliver på overfladen, når etiketten skrælles af.

Det giver brugerne mulighed for at anvende termiske papiretiketter selv på sofistikeret fin emballage uden frygt for pletter. Fordelene ved flerlags teknologi er dog ikke begrænset til termiske etiketter. Det aftagelige klæbemiddel 42Lpp er særligt let at fjerne fra glas-, metal- og plastoverflader.

Det er ekstremt modstandsdygtigt over for blødgørere, og dets klæbende kraft øges heller ikke ved udsættelse for temperaturer op til 65 grader - det er stadig let at fjerne.

Den egenskab er især højt værdsat af brugere i glasindustrien. Takket være Hermas flerlagsteknologi, er problemet med ’ghosting’ - den ikke-klæbrige, men mælkeagtige og karakteristiske film, der kan efterlades på nogle overflader - også forvist af 42Lpp-klæbemidlet.

Klæbemidlet 42Upp, som er yderst let at fjerne, er ideelt til etiketter som man let skal kunne fjerne fra forsider af blade og bøger af uden at efterlade rester eller beskadige underlaget.

Uvurderlig i krævende applikationer

Andre aftagelige klæbemidler i serien har overbevisende ydeevne på mange plastoverflader (42E), kommer til udtryk i applikationer, der involverer olier og rengøringsmidler (52C), ligesom etiketter, der bruges til at forsegle vådservietter, eller er særligt velegnede til anvendelse på buede overflader eller på tværs af kanter (42N).

52N –varianten kommer til sin ret i tilfælde, hvor klæbestyrken på 42N er utilstrækkelig, typisk i tilfælde af kasser eller ru overflader. Ved hjælp af et andet aftageligt klæbemiddel, UV-acrylatbaseret 42X, tilbyder Herma trykkerier og etiketbrugere en yderligere uvurderlig fordel.

Det kan bruges til at producere aftagelige etiketter af specielle materialer og fås fra en minimum belægningsmængde på kun 1.000 kvadratmeter. Dette klæbemiddel er endda velegnet til delvis forsegling, som man kender det fra etiketter forsynet med faner.

 

 

 

Læs mere om transportemballage

17/10 2021