NC Nielsen
Combilift giver havvindsektoren luft under vingerne(Alle billeder, CombiLift)

Combilift giver havvindsektoren luft under vingerne

Den irske producent af materialehåndteringsudstyr, Combilift, har netop fejret sit 25-års jubilæum. Det gjorde virksomheden ved at lancere tre nye produkter ved en event i hovedkvarteret i Monoghan. Combi-LC, til håndtering af vindmøllekomponenter, ser ud til at blive et hit i havvindenergisektoren

Af Hans Windeløv

Combilift har i løbet af sine 25 år som producent af udstyr til materialehåndtering leveret mere end 85.000 enheder til kunder i hele verden.

Det omfatter blandt andet stablere til gående førere, multidirektionelle truck, knækstyrede gaffeltrucks og straddle carriers til håndtering af Heavy Duty-gods.

Det er et bredt og alsidigt produktprogram, hvor de mindste løsninger håndterer op til et enkelt ton og de største klarer 150 ton.

Det er samtidig maskiner og løsninger som bliver anvendt i mange forskellige industrier og til en lang række opgaver.

At man har 25 år på bagen som succesfuld producent og leverandør af løsninger til alle industrier, fejrede Combilift med et event i og ved hovedkvarteret i Monoghan tæt på den nordirske grænse sammen med gæster fra hele verden. 

Tværgående processer – at lave mere med mindre
Et af de nye områder, Combilift har bevæget sig ind på, er vindenergisektoren. Under jubilæumseventen lancerede Combilift et nyt produkt, der imødekommer de ekstreme og flexible håndteringskrav, som de store aktører i offshore vindenergisektoren stiller.

Som den administrerende direktør i Combilift, Martin McVicar kom ind på under lanceringen, har man i vindenergisektoren i de seneste år set en tendens til, at vindmøllekomponenter, herunder tårne og vinger, bliver større og større.

Hvilket har skabt et behov for at udvikle sikre, flexible samt effektive løfte- og transportløsninger af vindmøllekomponenterne, som fungerer på tværs af forsyningskæderne.

Den nye løsning, Combi-LC, er designet og produceret på Combilifts fabrik i Irland og er blevet til i et tæt samarbejde med Siemens Gamesa - med mulighed for håndtering af vindmøllevinger og -tårne med en og samme løsning.

Combi-LC gør det muligt at håndtere komponenterne direkte fra jorden med vinger, der har en længde på et godt stykke over 100 meter og en vægt på cirka 70 ton.

På den måde kan man flytte komponenterne gennem de forskellige produktionsstadier, videre til lagerpladsen og sidst ned til kajarealerne, hvor vindmøllekomponenterne bliver udskibet fra.

Lagerarealerne i sig selv er meget store, og afstandene fra lager til skibssiden kan nogle gange være så langt som 10 kilometer fra hinanden.

Teamwork – på mere end en måde
Konceptet med disse ’load movers’ er baseret på to synkroniserede maskiner, som hver især kan betjenes både fra kabine og via fjernbetjening.

Styreegenskaberne er glimrende, akseltrykket er reduceret til et absolut minimum, og samtidig bliver lagerareal og energiforbrug ved håndteringen af en vinge mere end halveret.

Samspillet mellem de to maskiner, der indgår i et ‘teamwork’, sikrer operatørerne under arbejdet, produktet under transporten – og giver mulighed for at bevæge lasten i alle retninger.

Siemens Gamesa, der er en af de største leverandører af havvindmøller, er det første selskab, der udnytter den nye teknologi.

Selskabet har underskrevet en millionordre på en række af de skræddersyede Load Carriers, hvoraf flere kommer i aktion på Siemens Gamesas lokation på Esbjerg Havn. 

Combilift er også i dialog med andre havvindselskaber om levering af løsningen, og firmaet forventer også stor interesse fra hele segmentet indenfor renewables.

Indtoget i offshore-industrien har også skabt interesse for andre af Combilifts produkter. Eksempelvis får den traditionelle 4-vejs truck, som har været i produktion siden 1998, også en del opmærksomhed.

AGT og flådestyring
Ud over Combi-LC’en lancerede Combilift to andre nye produkter ved jubilæumseventen, nemlig Combi-AGT og Combi-Connect.

Combilifts Autonomous Guided Truck, Combi-AGT, er designet specielt til automatiseret håndtering af langt gods, dobbeltstyringskapaciteten muliggør manuel betjening, når det er nødvendigt.

CombiLift regner med, at trucken bliver en succes inden for automatisk håndtering af langt gods. Allerede nu er trucken i drift på en række stålservicecentre i USA.

Derudover er der positiv kundefeedback fra virksomheder, der rapporterer, at brugen af løsningen gør produktionen mere fleksibel, giver store pladsbesparelser og åbner nye muligheder i forhold til genopfyldning udenfor normal arbejdstid.

Combi-Connect er et softwareprodukt, der giver kunder større indsigt i flådestyring og i udnyttelsen af deres lager.

Softwaren leverer realtidsdata om flådens ydeevne, herunder lokationssporing, brugsanalyse og vedligeholdelsesadvarsler. Det er information, som gør det muligt for virksomheder at optimere driften.

Baseret på en abonnementsmodel tilbyder Combi-Connect fuldstændig transparent dataanalyse, der gør det muligt for forhandlere, og for kunderne selv, at administrere og træffe velbegrundede beslutninger.

Derudover giver Combilifts service team mulighed for at yde endnu hurtigere og bedre support i forbindelse med kundens daglige drift, da man kan logge på online og yde 1’st level support der.      

    

Det var en tilfreds administrerende direktør for Combilift, Martin McVicar, som i forbindelse med jubilæet fortalte om, hvor virksomheden bevæger sig hen.

- Vores satsning på innovation hos Combilift er lige til rekordbøgerne. Vi investerer 7 % af vores årlige omsætning i R&D. Lige nu ser vi kulminationen på mange års hårdt arbejde. Og vi er glade for at kunne fortsætte denne tradition for innovation i de næste 25 år.

-hawin

 

18/12 2023
  • Mød de grønne giganter

    Mød de grønne giganter

    truck ›Mitsubishi Forklifts Trucks lancerer en ny serie af kraftfulde elektriske gaffeltrucks. Maskinerne i serien er støjsvage, er forsynet med rummelig kabine og avancerede betjeningsfunktioner, hvilket sørger for godt arbejdsmiljø og optimal brugertilpasning  
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen