NC Nielsen
DB Schenker sikrer kvalitet med Terberg BC

DB Schenker sikrer kvalitet med Terberg BC

Sidst i 2021 åbnede DB Schenker deres nye logistikcenter i Taulov, som består af en kontor-bygning og en en cross docking-terminal på 8.000 kvadratmeter under tag – foruden 90.000 kvadratmeter kørearealer. Med 85 porte og en evig strøm af lastbiler er terminalen et vigtigt led i selskabets landtransporter i ind- og udland, hvor lastbilerne kan ramme over 430 europæiske lokationer

- For os handler logistik om høj kvalitet i alle led af værdikæden. Vi arbejder minutiøst med at sikre kvaliteten fra først til sidst og har fuldstændigt styr på godset fra afsender til modtager. Vores nye logistikcenter afspejler denne filosofi og vores fleksible Terberg BC terminaltraktor bidrager til at optimere den interne logistik, udtaler terminalchef Niklas Dini fra DB Schenker i Taulov.

DB Schenker-terminalen er centralt placeret ved motorvejskrydset i Taulov, hvorfra der kommer indgående og udgående gods på tusindvis af paller.

Herfra distribueres systemgods og direkte gods ud på det jyske, fynske og europæiske rutenet med hjælp af 150 medarbejdere, hvoraf de 27 arbejder på selve terminalen.

- Vores terminal er bygget til at kunne håndtere ret store godsmængder og vi arbejder løbende med at optimere logistikken i alle hjørner. Derfor er vi rigtigt glade for vores Terberg BC terminaltraktor, der kan håndtere både almindelige løstrailere, skiftelad og anhængertræk, så lastbilchaufførerne kan bruge mest mulig tid ude på vejene, udtaler terminalchef Niklas Dini videre.

Fart på opstarten
Det nye og bæredygtige logistikcenter er opført på rekordtid og skulle stå færdigt til DB Schenkers 150-års firmajubilæum i 2022.

Terminalchef Niklas Dini fra DB Schenker har det store smil fremme, da det er lykkedes at etablere en stor og velfungerende cross docking-terminal i Taulov, som er et vigtigt led i værdikæden hos DB Schenker.

N.C. Nielsen var tidligt på banen, da DB Schenker havde gode erfaringer med Terberg fra deres østdanske filial i Hvidovre- Derfor bestilte DB Schenker en Terberg BC allerede i efteråret 2021, men grundet de globale forsyningskæder kunne N.C. Nielsen ikke garantere lynhurtig levering.

Løsningen på denne problemstilling blev, at DB Schenker i første omgang modtog en nyere brugt Terberg BC.

Den kunne så fungere i en overgangsperiode i løbet af foråret, og blev i sensommeren 2022 så udskiftet med en fabriksny, hvidmalet og højteknologisk Terberg BC (Body Carrier), der er indregistreret med nummerplade, så den blandt andet kan køre til optankning på en nærliggende tankstation.

- Vi har en positiv og pragmatisk dialog med N.C. Nielsen, som har løst vores presserende behov. Vi har oplevet en kort reaktionstid, et stort engagement og en hands-on tilgang til at få logistikken på plads.

- Vi har derfor kunnet være kørende i hele opstartsfasen og jeg glæder mig – også på vegne af medarbejderne – over at Terberg’en er en del af vores maskinflåde, udtaler terminalchef Niklas Dini.

Rigeligt med plads
Med et udvendigt terminalområde på 90.000 kvadratmeter kan Terberg’en boltre sig på et stort udendørsareal foran de mange porte.

DB Schenker opererer med høje sikkerhedsstandarder og medarbejdere, lastbilchauffører og gæster er ikke i tvivl om, hvor man må befinde sig.

Arbejdsområdet for Terberg BC terminaltraktoren er dermed optimalt med rige muligheder for at manøvrere med løstrailere, skiftelad og anhængere.

Til DB Schenker har N.C. Nielsen har leveret denne Terberg BC (Body Carrier), der hurtigt kan veksle mellem tre grundlæggende funktioner; løstrailere, skiftelad og almindeligt anhængertræk. Det sparer værdifuld tid og optimerer den interne transport.

Terberg BC hører til en serie af multifunktionelle og miljøvenlige køretøjer, der kan skifte mellem tre forskellige transportopgaver.

I samme chassis er der indbygget en ramme til skiftelad med en løftekapacitet på 25.000 kg, en skammel med en løftekapacitet på 15.000 kg og et robust anhængertræk i tilfælde, hvor der skal bugseres lastbilanhængere.

- Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med DB Schenker og jeg er glad for at vi er kommet i mål. Vi vil gerne strække os langt for at få tingene til at lykkedes og den midlertidige løsning er nu erstattet af en varig Terberg BC-løsning, som skaber værdi på terminalen. Det har været rigtigt spændende at deltage som leverandør i opstarten af den nye terminal, udtaler sælger Lars Søgaard fra N.C. Nielsen.

-hawin

 

 

 

 

 

 

5/12 2022
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren