NC Nielsen
Øget komfort styrker effektiviteten

Øget komfort styrker effektiviteten

Supergod ergonomi og muligheden for at tilpasse palletrucken til operatørens behov er blandt de mange fordele med Yales nye MPX-serie, som Tektra i Hasselager forhandler

MP20-30X palletrucks er ideelle til mellemstore og høje intensitetsopgaver og kan manøvrere komfortabelt i arbejdsmiljøer selv når pladsen er trang. En række innovative tiltag gør det endvidere muligt at skræddersy MPX seriens palletrucks til de specifikke nuancer i kundernes operationer.

Netop når det handler om høj intensitet og om at opretholde et højt produktivitetsniveau, er god ergonomi vigtig. Medarbejdernes komfort er altafgørende for en virksomheds drift. Når maskine og operatør arbejder i perfekt harmoni, kræver det kun en minimal indsats at udføre den aktuelle opgave.

Den nye MPX-serie af palletrucks fra Yale understøtter denne filosofi både med de ergonomiske tiltag og den optimale manøvredygtighed. MP20-30X er ideel til mellem- og højintensitetsoperationer, blandt andet når det drejer sig om på- og aflæsning af trailere i områderne ved ramperne, ordrepluk og cross-docking.

Individuel indstilling til operatøren

Styrehovedet i MPX-serien har et ergonomisk formet håndtag, udstyret med en integreret håndbeskyttelse, og vender automatisk tilbage til lodret position, når den frigøres af føreren. De store kontrolknapper er konstrueret til at understøtte naturlig tommelfingerbevægelse med alle instrumentpanelets komponenter inden for rækkevidde.

I stedet for at tvinge førerne til at tilpasse sig den samme kørestil, gør MPX-seriens palletrucks det muligt at vælge den førertilstand, der passer til forskellige operatørers færdigheder.

Maskinerne i MPX-serien fås i tre konfigurationer. For truckførere, der foretrækker alsidigheden ved at skifte mellem ’ride-on’ og fodgængertilstand, er MPX-serien tilgængelig med en sammenklappelig ståplade og sidearme til støtte.

Der er også to faste platformsmuligheder: en med permanent rygbeskyttelse til føreren og en med permanent sidebeskyttelse.

Vælg den strømløsning der passer

For at imødekomme behovene i specifikke applikationer kan der monteres en fodsensor på palletrucks med permanent sidebeskyttelse, hvilket kun gør det muligt for køretøjet at køre med en operatør om bord.

Operatørplatformen på de nye Yale MP20-30X-serie palletrucks er designet til at understøtte en række komfortable kørestillinger, mens gummimåtten giver ekstra greb under transport.

De nye palletrucks har endvidere en række nye funktioner, der gør det muligt for førere at transportere paller sikkert og effektivt. Det nye, robuste design af de sammenklappelige sidearme giver stabilitet og sikkerhed, når trucken er i bevægelse. Ud over evnen til at arbejde i områder hvor pladsen er trang, kan de nye palletrucks transportere paller over store afstande.

Yale tilbyder MPX-serien i et bredt kapacitetsinterval på 2 til 3 ton, og samtidig kan MPX seriens MP20-30X-maskiner leveres med den strømløsning, der bedst passer til kundens behov, med blysyre- og lithium-ion batterier.

’Smart lift’ hæver gaflerne

Det holdbare design kombineret med et lavt energiforbrug hjælper med at holde de løbende driftsomkostninger under kontrol.

MPX-serien kan som nævnt skræddersys til applikationer med en række ekstra muligheder. Eksempelvis hæver ’Smart lift’-indstillingen pallerne og begynder at transportere dem, før gaflerne er i fuld løftet.

Det eliminerer behovet for at operatøren konstant skal holde knappen nede. Den højdejusterbare styrestang er velegnet til en lang række operationer. Ved at justere styrestangens position kan førerne tilpasse trucken til en kørestilling, som de finder behagelig.

I miljøer med svagt lys oplyser arbejdslys på Yalemaskinerne lastområdet. En kølerumsløsning gør det endvidere muligt for MPX-seriens palletrucks at klare temperaturer ned til minus 30 grader uden nogen indflydelse på dens ydeevne.

Det er Tektra i Hasselager ved Aarhus, som importerer og forhandler Yales store sortiment af gaffeltruck og lagertruck.

-hawin

5/5 2021
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene