NC Nielsen
IFOY Award 2024 er blevet uddeltGruppebillede af alle IFOY Award-vinderne.

IFOY Award 2024 er blevet uddelt

Jungheinrich, Ravas Europe, Safelog med Mercedes, SSI Schäfer og Still var alle modtagere af de eftertragtede intralogistikpriser. Brightpick vandt IFOY Start-up of the Year Award

Den 14. juni i år blev vinderne af IFOY Award 2024 udråbt ved prisoverrækkelsen i Baden nær Wien i Østrig. Her modtog repræsentanter for Brightpick, Jungheinrich, Ravas Europe, Safelog with Mercedes, SSI Schäfer og Still den internationale intralogistikpris.

International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) AWARD, hædrer producenter af intralogistikløsninger og teknologien bag dem. 15 virksomheder med 16 produkter og løsninger nåede frem til finalen i 2024.

- De bedste af de bedste nåede frem til finalen, og sjældent har testholdene og juryen diskuteret så intensivt og kæmpet for at træffe de rigtige valg.

- Ud over nyhedsværdien er kundefordele og anvendelighed de afgørende faktorer i finalen, siger Anita Würmser, Executive Chairwoman for IFOY-juryen.

 
Vinderen i kategorien "Warehouse Truck highlifter" blev EJC 112i fra Jungheinrich. Den kompakte elektriske højtløfter, der kan lades op fra enhver stikkontakt, beviste sin position som det nye benchmark i entry-level-segmentet for gående stablere.

Juryen var især imponeret over den intuitive betjening, den lille venderadius og de usædvanligt høje løfte- og sænkehastigheder. Rest-lastkapacitet på 650 kg i en højde på 4,7 m udgør, ifølge juryen den nye målestok i denne klasse.

 


Efter en spændende afslutning i kategorien "Special of the Year" vandt Ravas Europe med iCP Carriage Plate Scale med Weighing-in-Motion-teknologi til kalibreret vejning af lasten under transport.

Grundlaget for iCP er et eksisterende vejesystem. Intelligensen ligger i en smart boks og i de algoritmer, som Ravas har udviklet, og som giver pålidelige målinger selv på ujævnt underlag.

Den afgørende faktor for at den fik juryens stemme var, at ”Legal for Trade”-kunder kan fakturere på basis af vægt med det OIML-certificerede system.

 

 
Der var hård konkurrence i kategorien "Mobile robot". Prisen her blev vundet af den seriebaserede EXV iGo fra Still.

Den automatiserede pallevogn til produktionsforsyning og bufferlager kan betjenes både manuelt og automatisk.

Den har en høj restlastkapacitet på op til 1600 kg, kan løfte varer op til 3,8 m og opnår en hastighed på op til 2 m/sek.

Den hurtige idriftsættelse i kombination med en ny, intuitiv brugergrænseflade gør, ifølge juryen, den seriebaserede mobile robot til en smart døråbner til en verden af automatiserede lagerprocesser, især for SMV'er.


I kategorien "Stationær robot" vandt SSI Piece Picking-modulet fra SSI Schäfer efter en spændende afslutning.

Robotcellen i containerformat til stykplukning tager sig af indlagring, udtagning og sikkerhedsteknologi. SSI Schäfer har fundet løsninger på typiske gribefejl, dobbeltpluk eller forkert aflægning.

Centrifugalkræfter, som opstår med leddelte robotter, hører også fortiden til; det sikres af en miniatureportalrobot med sugekopper, som kan flytte griberen til enhver position på emnerne og tage fat i beholderne og håndtere selv følsomme varer sikkert.

Juryen var især imponeret over den korte opsætningstid på kun én dag.

Safelog vandt IFOY Award 2024 i kategorien Integrated Customer Solution for sin AGV-sværm i Mercedes Factory 46.

Juryen valgte den fremtidige vision for Mercedes-Benz' produktionssystem, som er blevet udviklet og implementeret i tæt samarbejde mellem Safelog og bilproducenten, som årets bedste kundeløsning.

Mercedes-Benz er ansvarlig for softwaren, mens Safelog er ansvarlig for hardwaren, herunder omkring 350 AGV'er, og selve projektimplementeringen.

Juryen lagde især vægt på de stoe kundefordele, der starter med den lave pris og den robuste implementering, går videre til softwareøkosystemet, og slutter med en tilgængelighed på 99,7 til 99,9 procent, hvilket i praksis betyder 40 timers mindre nedetid. 

I alt fire unge virksomheder kæmpede om sejren ved IFOY Start-up of the Year Award. Det intralogistiske stjerneskud Brightpick vandt med det, IFOY-organisationen omtaler som verdens første autonome, mobile plukkerobot Brightpick Autopicker.

Den AI-baserede 2-i-1-robot fra virksomheden, som blev grundlagt i Bratislava i 2021, plukker, mens den kører i reolgangen, uden at robotten behøver at vende tilbage til en basestation.

Den kan også bruges til andre opgaver som f.eks. palleplukning, lageropfyldning, dynamisk opbevaring eller normal vare-til-person-plukning. Juryen lagde især vægt på dens alsidighed samt reduktionen på op til 50 % i plukkeomkostningerne.

Effektivitet og innovation
IFOY Award hædrer årets mest innovative intralogistiske produkter og løsninger.
Konkurrenceeventen har etableret sig som en indikator for effektivitet og innovation og betragtes som en vigtig international innovationspris inden for intralogistik på grund af den tekniske ekspertise der ligger til grund for både løsningerne og bedømmelserne af dem.
Test og vurdering er baseret på en tre-trins audit, der består af IFOY-testprotokollen med omkring 80 kriterier, den videnskabelige IFOY Innovation Check og juryens test.
Den afgørende faktor er, at de nominerede ikke sammenlignes med hinanden, men med deres konkurrenter på markedet.
Under IFOY Test Days i forbindelse med Test Camp Intralogistics i april i Dortmund gennemgik alle nominerede løsninger IFOY Audit.
Vinderne af IFOY Award udvælges hvert år af en international jury bestående af fagjournalister.

-hawin

Overblik over 2024-vinderne

Jungheinrich: EJC 112i
Ravas EUROPE: iCP vognpladevægt med Weighing-in-Motion-teknologi
Safelog: Mobile transportrobotter i Mercedes-fabrikken 46
SSI Schäfer: SSI Piece Picking
Still: EXV iGo
IFOY Start-up of the Year 2024: Brightpick - Brightpick Autopicker

18/6 2024
  • DB Schenker indfører AGV'er på terminalen i Borås

    DB Schenker indfører AGV'er på terminalen i Borås

    truck ›Seks automated guided vehicles, AGV'er fra Jungheinrich skal effektivisere produktiviteten, forbedre sikkerheden og reducere produktionsskader hos DB Schenker i Borås i Sverige
  • Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    truck ›Virksomheden har etableret sig i Kastrup og tilbyder en bred vifte af intelligente robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker på tværs af brancher fra lagre og detailhandel til sundhedssektoren
  • Tank den billigste strøm med NCN Energy Timer

    Tank den billigste strøm med NCN Energy Timer

    truck ›N.C. Nielsen har gjort det nemt at tage et grønt valg og energioptimere opladningen. De er nu klar til at introducere en nyudviklet løsning, som præsenteres under navnet NCN Energy Timer. Den hjælper kunderne med at oplade batterierne til logistikmaskinerne, når strømmen er billigst eller mest CO2-venlig og tilmed er det muligt at få måledata til ESG-rapporteringen
  • Ny Baoli-forhandler i Nordjylland

    Ny Baoli-forhandler i Nordjylland

    truck ›Virksomheden Nordmas, som blev etableret i 2019 i Haverslev syd for Aalborg, bliver fremover forhandler af både trucks og øvrige produkter, meddeler Baoli Danmark
  •  SICK Nova finder vej til 3D-applikationer

    SICK Nova finder vej til 3D-applikationer

    truck ›Med den nye Nova support til RULER3000 bliver hurtige, præcise high-end 3D-visionsapplikationer tilgængelige for både eksperter og ikke-eksperter. Inden for få minutter kan brugere implementere tilpassede applikationer og inspicere detaljer i bemærkelsesværdige hastigheder
  • Kohberg har forbedret arbejdsmiljøet med brugen af robotter

    Kohberg har forbedret arbejdsmiljøet med brugen af robotter

    truck ›Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:
  • Modula introducerer automatisk system til palleopbevaring

    Modula introducerer automatisk system til palleopbevaring

    truck ›Italienske Modula Pallet er et automatiseret, pladsbesparende system til at opbevare europaller i højden på en fleksibel, hygiejnisk og sikker måde. Nu kommer det til Danmark
  • Når støjniveauet er altafgørende for hverdagens arbejdsopgaver

    Når støjniveauet er altafgørende for hverdagens arbejdsopgaver

    truck ›Når man sidder 10 timer om dagen i en dozer, skal komforten, støjniveauet og maskinens evner være i top. Det er Komatsu dozer D71PXi-24 ifølge Dansk Miljø og Genbrug