NC Nielsen
Intet lager lades i stikken

Intet lager lades i stikken

stow Group, der designer, fremstiller og implementerer avancerede lagerløsninger og automatiserede lagersystemer, har netop lanceret det nye "Movu Robotics"-brand, der er udviklet for at styrke virksomhedens forretningsenhed "Robotics" og imødekomme kundernes stigende efterspørgsel på automatiserings- og robotløsninger

Movu Robotics er et nyt og dynamisk brand inden for lagerautomatisering.

Ifølge stow Group, gør systemet det nemmere at forsyne lagre og logistikcentre, worldwide, med automatiske logistikløsninger og på den måde sikre, at stort set alle lagre får muligheden for automatisering.

Movus nye hovedkvarter ligger i Lokeren, nær Antwerpen i Belgien, og omfatter teknikere, R&D, produktion og et topmoderne Experience Centre, hvor man demonstrerer de nyeste teknologier live i drift for kunder og partnere. Det nye brand erstattede navnet "stow Robotics" fra den 19. september 2023

stow Group har 40 års erfaring som leverandør af logistik- og varehåndteringsløsninger og et produkt-DNA baseret på reoler.

Løsninger imødekommer udfordringer
Mangel på arbejdskraft og behovet for at øge rentabiliteten, effektiviteten, fleksibiliteten, nøjagtigheden og forkorte gennemløbstiderne har skabt stigende behov for innovative og automatiske logistikløsninger, der imødekommer disse udfordringer.

Det er løsninger stow udvikler, producerer og leverer til kunderne.  

stow Robotics blev etableret i 2021 som en del af stow Group og har udviklet en omfattende og konkurrencedygtig portefølje af automatiserings- og robotløsninger til paller, kasser og emner, der giver et mere energieffektivt og praktisk alternativ til løsninger baseret på eksempelvis stablerkraner.

Det omfatter palle-shuttle-systemer, Movu atlas, Movu escala, en innovativ rampe-shuttle-løsning til kasser, Movu ifollow, et autonomt mobilt robotsystem (AMR) til paller og ekstra lastbærere, og den nye plukkerobot Movu eligo.

Ifølge Movu Robotics opfatter mange kunder automatiserede teknologier og robotteknologi som kompleks, dyr, ressourcekrævende og med lange installationstider på trods af alle fordelene.

Movu ifollow.

Det er altså et problem virksomheden mener, at man nu er i stand til at løse ved at gøre automatiseringen af lagre meget nemmere.

Intet lager lades i stikken  
Til projekter på de vigtige vertikale markeder, især inden for e-handel, FMCG og kølelagre i Europa og Nordamerika, vil Movu Robotics levere enkle, standardiserede plug and play-løsninger, der kræver mindre ingeniørarbejde og giver korte leveringstider, så kunderne kan holde deres drift kørende. 

Jos de Vuyst, CEO for stow Group, ser da også frem til at man får rigtig gang i leveringen af projekter.

- I lyset af udfordringerne med mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger, lagertæthed, voksende varemængder og forbedret nøjagtighed vender virksomhederne sig mod robotteknologi og automatisering for at finde løsninger.

- Movu Robotics tilbyder et integreret økosystem af standardiseret og skalerbar automatiseringsteknologi, der fremskynder udrulningen og reducerer risikoen for alle slags kunder.

Jos de Vuyst, CEO for stow Group.

- Vi ønsker at demokratisere varehåndtering ved at bringe mulighederne for lettere automatisering og robotteknologi til lagre, der ellers ville have svært ved at opnå dem.

- Da vi forventer, at det globale marked for varehåndteringsudstyr vil nå 350 milliarder US Dollars, og da vi forstår, at AS/RS-systemer og robotteknologi er nøglen til dette, er vi optimistiske med hensyn til, at Movu Robotics bliver en vigtig spiller.

Det supplerer Stefan Pieters, CEO for Movu Robotics, med en kommentar om, at Movu-robotterne er smarte nok til at gøre enhver operation enkel og let, og dermed hjælper med at aflaste både kundernes overvejelser og deres reoler.

- Vores løsninger er designet til at gøre lagerautomatisering og robotteknologi ikke bare mere tilgængelig, men også mere skalerbar.

- Løsningerne gør det muligt at opgradere ethvert lager i hele verden - stort eller lille, regulært eller mere akavet formet - og gøre det mere produktivt, mere effektivt og mere succesfuldt. Det er filosofien bag vores ’brand claim’: 'Movu - No warehouse left behind', siger han.

To uafhængige brands
stow Group har nu to uafhængige brands under eget tag: stow Racking og Movu Robotics. Selvom begge disse brands bevarer deres uafhængighed, påvirker de hinanden stærkt med hensyn til ekspertise, knowhow, teknologi og globale ressourcer. 

Alle stow Groups produkter, forretningsaktiviteter og aktiviteter inden for robotteknologi og automatisering, herunder forskning og udvikling, produktion, salg og økonomi, bliver samlet som en uafhængig og selvstændig forretningsenhed under Movu Robotics-brandet i det nye hovedkvarter i Lokeren.

Det omfatter driften af ifollow-forretningen, som nu er varemærket for de autonome mobile robotter (AMR'er), der tilbydes af Movu.

Stefan Pieters, CEO for Movu Robotics.

Ledelsesteamet består af Jos de Vuyst, CEO for stow Group, og Stefan Pieters, CEO for Movu Robotics. Både stow Group og Movu Robotics er endvidere drevet af et team af bestyrelsesmedlemmer med erfaring fra logistikbranchen og andre sektorer.

Movu Robotics-teknologier
Det nye Movu Robotics-brand omfatter en række nøgleteknologier:  Movu atlas palle-shuttles, Movu escala bin-shuttles og Movu ifollow Autonomous Mobile Robots (AMRs) til paller og rullebure.

Det er enheder der enten arbejder alene eller som samarbejdende robotter. Hertil kommer den nye plukkerobot Movu eligo, der tilbydes som en plukarbejdsstation til escala. 

Movu Robotics leverer løsninger, der gør automatiseringen nemmere, og sørger for, at man kan udnytte hvert hjørne af lageret bedre - uanset kundernes lagerplads, eller hvad de opbevarer, transporterer, plukker og håndterer.

Kunderne får store fordele ved uproblematisk at kunne integrere reol- og robotløsninger - for eksempel når Movu atlas shuttlesystem arbejder sammen med Movu ifollow mobile robotter, eller ved at Movu eligo fungerer som arbejdsstation for Movu escala. 

Movu atlas.

En vigtig fordel er også, at kunden taler med en enkelt person, der repræsenterer én enkelt partner, hvilket giver effektiv projektstyring og pålidelige leveringstider. Virksomhederne får også en effektiv idriftsættelse af projektet med en sikker og robust forsyningskæde, der sørger for et høj serviceniveau til deres egne kunder.

Standardisering og forenkling
Teknologier i Movu Robotics' produktportefølje kan integreres i et enkelt autonomt delsystem som en løsning med komponenter, der omfatter reoler, shuttles eller AMR'er, software, wi-fi og idriftsættelse.

Det muliggør nem installation, tilpasning til nye forretningsbehov gennem enkel integration af nye applikationer og en minimal Total Cost of Ownership tilgang.

Det gør det lettere at opgradere lagre, ikke kun for eksisterende brugere af logistikautomation, der ønsker at opgradere deres systemer med plug and play-robotteknologi og automation, men også for dem, der endnu ikke har indført automation, og som gerne vil tage det første skridt.

Standardisering og forenkling, som er en væsentlig del af Movu Robotics, resulterer i kortere leveringstider og lavere konstruktionsomkostninger, hvilket, ifølge leverandøren, giver højere rentabilitet.

Modulopbyggede og skalerbare systemer
For at maksimere fleksibiliteten er Movu Robotics-systemerne modulopbyggede og fungerer som et sæt byggesten for at minimere kompleksiteten og opgraderingsomkostningerne.

Det gør systemerne meget skalerbare. Installationer kan starte i det små og derefter udvides, eller hvis det er nødvendigt, kan de lige så let nedskaleres. Modulariteten muliggør også en hurtig udrulning af projekter.

Movu escala.

For ikke at udelukke noget lager fra løsningerne, målretter Movu Robotics sig til markedet med en dobbelt strategi, som består i at give slutbrugerne en direkte kanal, hvor Movu er afhængig af et netværk af salgskontorer i de vigtigste områder.

Movus portefølje af enkle, standardiserede, skalerbare og fleksible systemer giver dermed SMV'er med så få som 5.000 pallelokationer mulighed for at automatisere og tackle udfordringer med mangel på både arbejdskraft og omkostningseffektivitet.

Det anser Movu Robotics for et enormt vækstområde.

Den anden del af strategien er den indirekte kanal, hvor Movu kan levere et fuldt funktionelt lagersubsystem fra sin portefølje til en systemintegrator med henblik på integration i et komplet projekt.

40 års erfaring
Alt dette understøttes af et globalt netværk inden for kundeservice og stows 40 års brancheerfaring.

Movu Robotics arbejder da også på hele tiden at forbedre den eksisterende teknologi for kunderne. I den forbindelse er innovation, R&D og iværksættertænkning en integreret del af den dynamiske forretningsenhed. Den næste produktlancering, der skal udvide porteføljen yderligere, er planlagt til 2024.

 

 

8/10 2023
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren