NC Nielsen
Klarer varehåndteringen med stil

Klarer varehåndteringen med stil

El-truck-serien fra Still, RX 60, der laster op til 3,5 ton sætter nye standarder for ydelse, acceleration og køreglæde, og så effektiviserer den varehåndteringen samtidig med, at den reducerer miljøpåvirkningen

Still fortsætter succesen med RX og har genoptaget serien RX 60-25/35. Ifølge gaffeltruckproducenten sætter RX 60 da også nye standarder indenfor vægtklassen 2,5 til 3,5 ton med en fortræffelig acceleration og en hastighed på 21 kilometer i timen, såvel som forbedrede hæve- og sænkehastigheder.

Det nye drivkoncept med to motorer, der fås i to ydelsesklasser og med aktiv køling, giver korte reaktionstider og en maksimal trækkraft allerede fra første omdrejning. Det viser sig i en stor dynamik, bedre ydelser for både kørsel og varehåndtering såvel som i køreglæden generelt.

Med et optimalt forhold mellem performance, tilgængelighed og ergonomi skaber RX 60-25/35 værdi for brugerne fra første færd. Derudover tilbyder Still utallige udvidelsesmuligheder til truckens kabine og betjeningsenhed, der giver føreren maksimal komfort.

Det er blandt andet med til at minimere træthed hos førerne. RX 60 er udstyret til krævende opgaver og er særdeles alsidig, når det handler om losning og læsning af lastbiler fra siden, når det gælder horisontal transport af lastpaller, stabling i reoler med højder op til 7,4 meter såvel som til ordreklargøring.

Flere emissionsfrie truck

- Med den nye e-truckserie RX 60-25/35 sætter Still nye standarder indenfor e-mobilitet for industritrucks. Ved hjælp af energieffektive teknologier er det lykkedes os at udvikle en el-truck til kørsel og varehåndtering både ude- og indenfor. Med ekstrem høj performance og stor agilitet klarer den en last på op til 3,5 ton.

- Hermed er vi med til at fremme tendensen med flere emissionsfrie e-trucks og støtter dermed vores kunder i at implementere deres ’Green Logistics’-strategier, så de opnår deres bæredygtighedsmål. Med de nye ydelsestal for RX 60-serien, som vi producerer i Hamborg, er der derfor ikke længere grund til ikke at køre el-truck, siger Thomas A. Fischer, CSO Still.

Kunder kan i dag vælge mellem i alt syv modeller i serien i versionerne standard og lang, såvel som tele-/Niho- og tredobbelt gaffel. Still har også udviklet en særlig variant med et lasttyngdepunkt på 600 millimeter, og dermed højere restbæreevne til transport af paller i længderetningen, såvel som akavede og tunge laster.

Nyt drivkoncept på forakslen

RX 60-25/35 overbeviser med den høje ydelse i vægtklassen op til 3,5 ton. På samme tid er modvægtstrucken et sandt rækkeviddevidunder med op til 21 kilometer i timen. Den, der beslutter sig for Still lithium-ion-teknologien, er endda også herre over treholdsskift uden ekstra batteri.

Det nye drivkoncept på forakslen sidder på to vedligeholdelsesfrie vekselstrømsdrev med 80-volt-teknik. I standardversionen yder begge motorer 8,5 kW, og der findes en mulighed for en high-performance-drivaksel med 2x10,5 kW. Hermed har Still forhøjet drivmotorens ydelse med 40 % og samtidig forbedret energieffektiviteten.

Det er opnået ved hjælp af nye omformere og en nyskabende konstruktion med særdeles kort kraftoverførsel mellem omformer, de to drivmotorer såvel som pumpemotoren.

Takket være den nye skræddersyede aktive køling med robuste ventilatorer med lav vedligeholdelse garanteres en høj termisk stabilitet selv ved den højeste ydelse, og det er også muligt med vedvarende drift i sprint-tilstand.

Høje køreydelser

Alt i alt leverer RX 60 særdeles høje køreydelser, der ligger på samme niveau som diesel- og gasdrevne trucks. Acceleration, agilitet og dynamiske køreegenskaber, såvel som hurtig elektrisk nedbremsning eller retningsændring hører med til den køremæssige helhedsoplevelse.

Det har også været muligt at øge den lodrette løftehastighed med last væsentligt med over 20 % i high-performance-udgaven ved hjælp af den stærkere løftemotor på 25 kW. Begge motorer har trækkraftkontrol og drives modsat ved fuld drejningsvinkel.

Hurtigstart-tilstanden, der gør køretøjet køreklar, så snart føreren har taget plads, og den automatiske fjeder-parkeringsbremse sørger for yderligere tidsbesparelse.

Ergonomisk arbejdsplads

Hvordan anvendelsesprofilen end ser ud – om det er hos logistikudbydere, i levnedsmiddel- eller drikkevarebranchen eller andre steder i industrien – opfylder RX 60 ethvert ønske med hensyn til udstyr. Der er plads til selv store førere i den rummelige, ergonomisk udførte kabine med masser af benplads og plads til store bevægelser.

Den store kabinedør, et håndtag, et stort nedstigningstrin med grov trinkant af stål, såvel som en skridhæmmende gummimåtte sørger for sikker indstigning i køretøjet.

Brugeren har godt udsyn fra førersædet. Optimal placering af komponenter og funktioner giver et forbedret udsyn fremad. Udsynet er endvidere helt uhindret opad via panoramaglastaget, der fås som ekstraudstyr.

Masser af hyldeplads og en Bluetooth DAB+-radio, MP3- og Cd-afspiller med USB- og jack-stik, såvel som 12 V stikkontakt med USB til opladning af mobiltelefoner og mulighed for en ekstra smartphone-holder opfylder alle førerens krav. Kabinen kan også udstyres med opvarmning eller klimaanlæg.

Sikkerhedstest er på plads

Still tilbyder stor variation med hensyn til truckens betjening, der omfatter forskellige fodpedaler og kontakter på ratsøjlen samt forskellige styringsmuligheder til kørsel og hydraulik: Løfte- og minihåndtag, joystick 4Plus og en helt nyudviklet fingerbetjeningsenhed til præcis og sikker lasthåndtering, såvel som hurtig køreretningsændring.

Alle informationer formidles sproguafhængigt og let forståeligt via den fuldgrafiske farveskærm, Still Easy Control. Det er også muligt at aktivere visse køretøjsfunktioner med arbejdshandsker på via store ’favorit-knapper’.

Pre-Shift-sikkerhedstjekket sørger for yderligere sikkerhed, hvorved føreren understøttes i den daglige test af trucken via skærmen. Via ekstraudstyr kan RX 60 tilsluttes til Still Fleetmanager med henblik på adgangskontrol og bedømmelse af køretøjs- og driftsdata, eller til onlineportalen, Still neXXt fleet, til intelligent og effektiv flådestyring.

Batteriskift i siden for høj tilgængelighed

Behovet for udskiftning af batteriet på RX 60 ved to-skifteholdsdrift bortfalder hyppigt i mange tilfælde på grund af den høje energieffektivitet, den store batterikapacitet på op til 775 Ah ved syrebatterier eller ved brug af lithium-ion-batterier.

For brugere, der stadig har behov for batteriskift, sker dette fortsat på siden. Batteridøren er blevet yderligere optimeret og består af fire millimeter tykt blik. Den åbner horisontalt indtil 180 grader bagud. Selve udskiftningen kan foretages af en enkelt person på få minutter med en løftevogn.

-hawin

 

 

5: Ergonomi og funktioner er optimal, når det handler om betjeningen af trucken.

 

11: Der er god plads i kabinen og plads til selv store truckførere med både store fødder og store armbevægelser.

 

12: Udsynet er i top på den nye RX 60.

22/10 2019
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’
  • Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    truck ›Swisslog styrker sin tilstedeværelse på det danske marked med ansættelsen af Thorben Larsen som ansvarlig for Swisslogs salg i Danmark
  •  Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    truck ›MiRs nye pallerobot, Pallet Jack kan med et AI-baseret system til at genkende paller og undgå forhindringer løse mange af de udfordringer, virksomheder står over for, når de forsøger at automatisere materialehåndtering i dynamiske og komplekse miljøer
  • TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    truck ›Thomas Mejlkjær, indehaver af TM Entreprenør, er dybt afhængig af, at hans maskiner, heriblandt to Komatsu PC240LC-11 gravemaskiner, kører stabilt, så han kan udføre sine mange opgaver
  • NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    truck ›Den nye plukketruck fra N.C. Nielsen er udviklet specifikt til de smalle reolgange og snævre passager, hvor der er brug for en alsidig, manøvredygtig og sikker maskine til opgaver på første og andet hyldeniveau. Trucken er en af mange kommende forårsnyheder fra leverandøren