NC Nielsen
Linde har intelligente varer på hylderne
Automation var et af de helt hotte temaer på Lindes event The World of Material Handling, som blev afholdt i Frankfurt-området midt i maj måned.

Linde har intelligente varer på hylderne

Data og udveksling af informationer bliver en vigtig del af logistikløsningerne i fremtiden. Forskelligt udstyr og produkter kommer til at spille sammen i større integrerede systemer for at effektivisere logistikken, og Linde er med helt fremme på beatet

Af Hans Windeløv

Intelligente netværk kommer fremover til at spille en større og større rolle i interne logistikløsninger. I fremtiden kommer vi til at se mange flere digitaliserede og automatiserede løsninger, langt flere skræddersyede løsninger, og der bliver meget større fokus på både energibesparelser og på, hvordan netværk og datainformationer spiller sammen og effektiviserer logistikløsninger.

Det var sådan Linde Material Handling bød velkommen til fremtidens løsninger for intern logistik ved den store event og udstilling, The World of Material Handling, i Frankfurt for nylig.

Integration på vej frem

- Varemængderne stiger, og kunderne er interesseret i at få dem frem så hurtigt, effektivt og billigt som muligt samtidig med, at de ønsker at minimere energiforbruget. Samtidig er der fokus på, at håndteringen sker sikkert og under så gode arbejdsforhold som muligt gennem alle led i transportkæden. Det gælder også den interne transport hos producenter, logistikvirksomheder, terminaler og distributionscentre.

- Her er der i høj grad fokus på performance, og derfor er der stor efterspørgsel på materiel, som er i stand til at klare opgaverne, og som er i stand til at spille sammen i sammenhængende processer. Hos Linde Material Handling betyder det, at vore innovative løsninger bærer præg af integration af forskellige teknologier og processer. Derfor er det helt logisk, at digital teknologi og behandling af data bliver en større del af logistikløsningernes kredsløb. Det er teknologier som får tingene til at spille sammen og gør det nemmere at lave skræddersyede løsninger til kunderne.

Sådan sagde Cheif Strategy Officer hos Linde Material Handling, Christophe Lautray, der var en af indlægsholderne under åbningsseancen på eventet.

Brug for ny arkitektur

Han blev suppleret af Massimiliano Sammartano Vice President for Sales & Service, Marketing & Operations. Som han ser på sagerne, er verden i dag kendetegnet ved, at megastore mængder af data er tilgængelige og bliver brugt til at styre rigtigt mange forskellige processer både i hverdagslivet og i mange arbejds- og virksomhedsrelaterede situationer.

- Her er logistikverdenen ingen undtagelse, da det i høj grad er data, som styrer, hvordan mange forskellige varer bliver transporteret. Det betyder, at der er behov for en ny arkitektur, nemlig dataarkitektur, som skal sørge for, at hver enkelt proces i logistikflowet bliver en del af et intelligent netværk, siger Massimiliano Sammartano. Som han forklarede, går vi en fremtid i møde, hvor varer bliver i stand til at kommunikere med det udstyr og de løsninger, som transporterer dem. Det gør processerne mere enkle og fleksible og mindre omkostningstunge.

Det er netop produkter og løsninger, der kan indgå i intelligente netværk og integrerede løsninger, som bliver efterspurgt hos lager- og logistikvirksomheder, der ønsker at optimere kvaliteten i ydelserne. Man ønsker basalt set at efterkomme kundernes ønsker om effektiv og sikker varetransport, siger Massimiliano Sammartano.

Automation på heftig fremmarch

Linde Material Handling har arbejdet innovativt, kreativt og konstruktivt med at udvikle de løsninger, som løser opgaver nu og her og i fremtiden.

På The World of Material Handling præsenterede producenten og leverandøren af gaffeltruck og logistikløsninger masser af eksempler på, hvordan produkterne fungerer både hver for sig og i sammenhæng i integrerede løsninger.

Automatiske truck, og de løsninger de indgår i, er på heftig fremmarch, og Linde viste, hvordan det gnidningsløse samarbejde mellen truckenhederne fungerer. Optimalt vareflow, sikker varehåndtering og hurtig ekspedering af ordrer er resultatet.

Samtidig er der også tale om, at Lindes automatiske truck gør vedligeholdelse og servicering nemmere, idet de selv giver besked i flådestyringssystemet om deres tilstand. Dermed bliver det muligt at servicere dem hurtigt, hvilket betyder højere oppetid.

Energi og sikkerhed

Energi og sikkerhed er et andet aspekt ved fremtidens løsninger fra Linde. Lithium Ion batteriteknologien, der både øger batteriernes levetid og giver mulighed for kortere opladninger, indgår i producentens eltruck op til to tons, og man arbejder på at gøre klasserne op til fem tons klar til batteriteknologien i slutningen af 2017.

På sikkerhedsfronten har man også arbejdet målrettet på at sikre varehåndteringen. Ud over at man har arbejdet med at forbedre sigtbarheden gennem masten på en række truck, spiller netværksteknologien også en rolle her.

Ved hjælp af app’en ’pre-op check’ bliver det muligt for føreren at tjekke vigtige ting igennem på trucken ved begyndelsen af skiftet. Dæktryk og eventuelle skader tjekker man på sin smartphone, samtidig med at softwaren, ’connect:desk’ kombinerer denne information med andre data og analyserer dem. Det forbedrer ikke kun sikkerheden, men øger endvidere produktiviteten for truckflåden.

Adgang til data

Massimiliano Sammartano er da heller ikke i tvivl om, at de såkaldte ’Linked Perspectives’, som var titlen på Lindes World of Material Handling, kommer til at give genlyd i fremtidens logistikløsninger.

- Intern logistik bliver mere og mere netværksbaseret, digitaliseret og automatiseret og fokuseret på effektivitet samtidig med, at en minimering af miljøbelastningen bliver stadig mere efterspurgt. Linde Material Handling sørger med sine innovative løsninger for, at man lever op til alle kravene. I den forbindelse udvikler vi hele tiden systemerne for det dataflow, som har afgørende betydning for de mange logistikprocesser i hele verden, både nu og her og i fremtiden. Netværksbaserede løsninger sørger samtidig for, at kunderne får hurtigt indsigt i driften, og i hvordan hele løsningsset-up’et kører.

- I samfundslivet i dag har alle jo adgang til information, og det afspejler sig også i logistikverdenen, hvor kunderne og ejerne af løsningerne får en langt større indsigt i hele funktionaliteten i løsningerne og kan i højere grad påvirke driften. Derfor er netværk nøgleordet. Man kan sige, at vi har intelligente varer på hylderne i dag, og at vi har ekspertisen og skaber de innovative løsninger. Men det er dialogen med kunderne om løsningen og samspillet mellem forskelligt udstyr og enheder og brugen af data til at styre hele installationen, som er utrolig vigtig, siger Massimiliane Sammartano.


 

21/6 2016
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren