NC Nielsen
Linde-logistik er ren evolution

Linde-logistik er ren evolution

Hos Skamol handler intern logistik om gradvise forandringer, småjusteringer og løbende opdateringer af maskinparken. Derfor har Skamol og N.C. Nielsen indledt et samarbejde, som skal sikre en udviklingsproces med fokus på de langsigtede fordele, uanset om det gælder driftsomkostninger, servicekvalitet, grøn omstilling, sikkerhed eller fremtidig teknologi

På de tre danske fabrikker i Branden, Rødding og på Fur havde Skamol gennem årene opbygget en blandet flåde af omkring 35-40 maskiner af forskellige fabrikater, konfigurationer og drivmidler.

Det kunne ikke længere betale sig at holde disse maskiner kørende. Så der var et påtrængende behov for at få ryddet op i flåden og kigget nærmere på de samlede omkostninger.

Testkørsler
Skamol gik grundigt til værks for at finde frem til en gennemarbejdet løsning.

Der blev udarbejdet nøje kravsspecifikationer, udført markedsresearch og lavet et bedømmelsesskema til tre udvalgte leverandører, der hver stillede en testmaskine til rådighed i 14 dage.

Med skemaet i hånden kunne maskinførerne på de tre fabrikker vurdere sammenlignelige nøglepunkter og dermed levere et solidt beslutningsgrundlag.              

Procurement & Logistics Manager Søren Axelsen fra Skamol.

- Den samlede testvinder blev Linde el-truck fra N.C. Nielsen. Blandt maskinførerne var der enighed om, at Linde el-truck præsterede bedst på alle de beskrevne parametre. Vores valg bygger på en samlet indstilling fra truckførerne, et konkret pristilbud og en forventning om et proaktivt samarbejde i fremtiden, fortæller Procurement & Logistics Manager Søren Axelsen fra Skamol.

Kun én leverandør
Valget af Linde og N.C. Nielsen er tænkt som et langvarigt samarbejde, der skal forløbe mange år frem i tiden.

Med N.C. Nielsen som hovedleverandør regner Skamol med at høste en række stordriftsfordele, blandt andet ved at Skamol kun skal henvende sig ét sted, faktisk kun hos én Key Account Manager hos N.C. Nielsen og desuden med en direkte kontakt til en lokal servicemontør.

Som det første trin i aftalen har N.C. Nielsen leveret syv leasede Linde el-truck, hvoraf en kører på fabrikken på Fur, tre kører på fabrikken i Branden og fire er i sving på adressen i Rødding vest for Balling, hvor Skamol både har produktion og centrallager for de øvrige fabrikker.

Sammen med flere indkøbte stablere fra N.C. Nielsen er alle Linde-maskiner nu i funktion og bidrager til den interne transport hos Skamol.

- Samarbejdet lever på alle måder op til vores forventninger. Vores maskinførere er yderst tilfredse med maskinerne, der fungerer upåklageligt med fuld oppetid hver eneste dag.

- Vi er også glade for N.C. Nielsens lokale servicemontør, som kommer med kort varsel, hvis vi har spørgsmål til teknikken eller ønsker at justere i nogle småting.

- Vi glæder os til det fortsatte samarbejde med N.C. Nielsen, hvor vi ser mange perspektiver i eksempelvis flådestyring, automatisering og flere miljørigtige løsninger, fortæller Procurement & Logistics Manager Søren Axelsen fra Skamol.

Hos N.C. Nielsen ser man også frem til at fortsætte samarbejdet med Skamol, hvis danske fabrikker i øvrigt ligger i ganske kort afstand fra N.C. Nielsens hovedsæde i Balling.

Tanken om et langvarigt samarbejde, der gradvist udvikler sig, flugter med N.C. Nielsens filosofi om tætte kunderelationer:

- Vi har lært Skamol rigtigt godt at kende. Vi ser vores samarbejde som en spændende udviklingsrejse, hvor vi gensidigt kan inspirere hinanden til endnu bedre løsninger. Vi er glade for, at Skamol har valgt en rød retning med fokus på Linde og ser frem til at præsentere Skamol for yderligere teknologiske tiltag, der kan forbedre deres konkurrenceevne, udtaler Head of Key Account Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

-hawin

10/10 2022
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren