NC Nielsen
Linde understøtter dansk eksportsucces

Linde understøtter dansk eksportsucces

HBN-Teknik i Ringsted fremstiller plastskærme og plastklokker til lastbiler, og med en strømlinet Linde-flåde fortsætter virksomheden sin succesfulde eksport til de europæiske lastvognsproducenter. Døgnet rundt er store sprøjtestøbeanlæg i fuld sving med at støbe emner, hvilket kræver en nøje tilrettelagt logistik på de interne linjer

N.C. Nielsen har netop leveret fire Linde E16 el-truck og en eldrevet Linde E20-stabler, som alle er forsynet med egenudviklede Lithium-ION batterier.

HBN-Teknik havde brug for at udskifte en ældre maskinflåde med driftssikre, energirigtige og komfortable logistikmaskiner – og især de tekniske fordele ved Lithium-ION batterier trak i retning af Linde-mærket.

- Det er ikke det sjoveste at køre med blybatterier. Vi valgte Lithium-ION batterier for at slippe for at skifte batterier, for at spare på energiforbruget og gøre det nemt for vores medarbejdere at oplade batterierne i en pause. En halv times opladning forlænger køretiden med op til fire timer, forklarer PTA/Technical Engineer Hans Henrik Nielsen fra HBN-Teknik.

Ifølge Hans Henrik Nielsen har Linde med Lithium-ION batterier haft en sidegevinst: Køreoplevelsen på truckene er blevet mere ensartet, behagelig og komfortabel for medarbejdere.

PTA/Technical Engineer Hans Henrik Nielsen fra HBN-Teknik hilser Linde-maskinflåden velkommen og glæder sig på medarbejdernes vegne: Linde med Lithium-ION batteri og opdateret teknologi giver ekstra god køreoplevelse i løbet af en travl arbejdsdag.

De sidder mange timer i førersædet og har travlt med at læsse lastbiler i forsendelsesafdelingen, fragte halvfabrikata, tilkøre forme til sprøjtestøbeanlæggene og transportere færdige emner til lageret.

Serieproduktion sat i system                                                                                                                                           For at For at producere rationelt skal HBN-Teknik holde sprøjtestøbeanlæggene i gang hele tiden. Her støbes plastemner i serier op til et par tusinde styk i omkring 50 varianter.

Det medfører hyppige formskifte på anlæggene og masser af trafik ud til forsendelsesområdet, hvor eksportlastbilerne holder klar til at tage imod de nænsomt emballerede plastskærme og plastklokker.

- Vi har stort fokus på den interne logistik og fremstiller ikke plastemner for at opbevare dem på et lager. Vi har optimeret produktionsprocessen inden for de givne rammer og har også minimeret lagerpladsen, så der kun står paller klar til forsendelse.

- Det vil ganske enkelt være for pladskrævende, hvis vi skulle have alle produkter i alle varianter på lager, pointerer Hans Henrik Nielsen fra HBN-Teknik. 

HBN-Teknik er en del af den tyske BPW-koncern, der er verdens største akselfabrik. Ringsted-virksomheden udvikler koncernens plastprodukter til lastbiler, der vejer væsentligt mindre end stål, er særdeles hårdføre i forhold til påvirkninger og fleksible i forhold til at få individuelle løsninger med varianter af stænklapper, huller i plasten, logopåtryk, beslag og meget andet.

Genvælger Linde
HBN-Teknik og N.C. Nielsen har kørt parløb i mange år, og samarbejdet har ført til de nye løsninger i takt med den hastige teknologiudvikling.

De fabriksnye Linde el-truck og Linde-stableren er nyeste versioner i deres respektive kategori – og udover Lithium-ION med tilhørende ladestander – har Linde-maskinerne alt tænkeligt ekstraudstyr med i løsningen.

- Vi kan altid sammenligne med konkurrerende truckmærker, og rent økonomisk er der faktisk ikke den store forskel i vores situation, hvor truckene kører hele tiden. Vi valgte at fortsætte med Linde-mærket på grund af medarbejdernes stemme, at de ønskede den mest komfortable og ergonomisk optimale løsning.

- At vi så har modtaget nogle nærmest vedligeholdelsesfrie logistik-maskiner gør jo bare vores beslutning endnu bedre, forklarer Hans Henrik Nielsen. 

-hawin 

 

 

8/2 2023
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’