NC Nielsen
LogiMAT når nye højder

LogiMAT når nye højder

Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal

Endnu en gang tiltrak LogiMAT flere udstillere og besøgende end tidligere år, fyldte et endnu større udstillingsområde og bød på flere produktpremierer.

Der var også internationalt snit over messen, idet omkring 35 % af udstillerne kom til Stuttgart fra lande uden for Tysklands grænser.

De 67.420 branchefolk som lagde vejen forbi Messe Stuttgart i løbet af de tre dage, messen varede fra den 19. til 21. marts, svarer til at forøgelse på 8,1% i forhold til året før.

Antallet af udstillere, der præsenterede deres nyeste produkter og løsninger, herunder mere end 120 innovative produktpremierer, var forøget med 6 % og nåede op på 1.610.

Udvidede udstillingsarealer
I alt 101.649 besøgende, udstillere og medierepræsentanter kunne på messen boltre sig på udstillingsarealerne, som var udvidet med 2.000 m2 i forhold til året før.

- LogiMATs succeshistorie fortsætter. I år har vi endnu en gang vist, at det med lidt kreativitet er muligt at byde ind med nye områder på det samme sted og integrere innovative ændringer.

- Det er sådan LogiMAT fortsætter med at begejstre både udstillere og branchefolk.

- Det er en førsteklasses platform, der ikke ligner nogen anden i verden, siger udstillingsdirektør Michael Ruchty fra den München-baserede arrangør EuroExpo Messe- und Kongress.

Fyldt med de nyeste innovationer
Der var meldt udsolgt lang tid i forvejen i alle ti udstillingshaller.

Internationale producenter, systemudviklere, systemintegratorer og serviceudbydere fra 40 lande præsenterede deres nyeste innovationer og løsninger til effektive intralogistikprocesser på et bruttoudstillingsareal på 125.000 kvadratmeter.

Omkring 150 virksomheder udstillede på LogiMAT for første gang. 35 procent af udstillerne kom fra lande uden for Tyskland - heriblandt 86 fra oversøiske lande som Kina, Nordamerika og Australien.

- LogiMAT i Stuttgart har opnået et internationalt ry som verdens førende messe for intralogistik. Det er den førende platform, hvor intralogistikbranchen kan fremvise innovationer og lave forretninger, understreger udstillingsdirektør Ruchty.

Messen er en rejse værd
Direktøren kommer ind på, at udstillerne fra hele Tyskland og resten af verden sætter pris på Stuttgarts placering i hjertet af Europa med den direkte nærhed til både motorvejen og en international lufthavn og den nært forestående forbindelse til højhastighedstognetværket.

Det samme gælder for de branchefolk, der var til stede, og som udgjorde 98,8 % af alle deltagere.

Tallene, der er indsamlet og dokumenteret af det uafhængige markedsundersøgelsesinstitut Wissler & Partner fra Basel, viser, at 41 % af branchefolkene rejste mere end 300 kilometer for at være i Stuttgart.

En ud af fire kom fra udlandet, og af dem var mere end halvdelen fra Asien, Nord- og Sydamerika eller Afrika.

Specifikke investeringsprojekter
Fordelt på sektorer kom 52 % af de besøgende fra industrien og 16 procent fra engros- og detailhandlen.

Størstedelen af branchefolkene (57 %) var topledere, som kom for at få et billede af de intralogistikløsninger, der findes i øjeblikket, og for at sammenligne tilbuddene direkte.

Hele 38 % af de besøgende kom med specifikke investeringsprojekter i tankerne. Og 24 % af de besøgende branchefolk indgik en kontraktmæssig aftale under messen eller planlægger at gøre det umiddelbart efter.

- De fremragende resultater for LogiMAT 2024 og succesen med det udvidede ledsagende program understreger endnu en gang LogiMATs omdømme som en værdifuld messe og en førende præsentations-, informations- og kommunikationsplatform i intralogistikbranchen, bemærker Ruchty.

Han mener da også at LogiMAT giver intralogistikvirksomheder fra hele verden inspiration til at foretage fremtidsorienterede investeringer i den nyeste teknologi.

-hawin

Den næste LogiMAT i Stuttgart finder sted 11.-13. marts 2025.

3/4 2024
  • Mød de grønne giganter

    Mød de grønne giganter

    truck ›Mitsubishi Forklifts Trucks lancerer en ny serie af kraftfulde elektriske gaffeltrucks. Maskinerne i serien er støjsvage, er forsynet med rummelig kabine og avancerede betjeningsfunktioner, hvilket sørger for godt arbejdsmiljø og optimal brugertilpasning  
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren