NC Nielsen
Logistikvindere på den digitale scene

Logistikvindere på den digitale scene

Bosch Rexroth, Combilift, Crown, EasyMile, Sany Europe, Still og Wiferion blev alle hædret med en IFOY Award, da arrangørerne bag eventen uddelte priserne for de bedste gaffeltruck- og logistikløsninger 2020. Det var samtidig første gang seancen fandt sted som en digital ceremoni

Arrangørerne af International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award, IFOY Award, iscenesatte i vanlig stil prisuddelingsceremonien i bedste Hollywood-stil. Det skete om aftenen lige før eventen Hanover Messe Digital Days den 13. juli.

Et animationsteam havde skabt den flyvende robot ’I-T20’, forkortet til ’IFOY Transformer 2020’. Den omdannede sig og tog form efter kategorierne undervejs i showet, når det var tur til uddeling af de respektive priser. Der var da også helt forståeligt jubel, da I-T20 ’beamede’ trofæerne afsted til vinderne ved verdenspremieren for den digitale ceremoni.

- Specielle tider kræver specielle løsninger, og transformation er nøglen til succes. Dette års prisceremoni er et tydeligt tegn på transformeringens magt. Prisuddelingen er nemlig dedikeret til de bedste innovationer inden for intralogistik og derudover til de mennesker, som gør logistikløsingerne mulige, sagde formand for juryen Anita Würmser ved prisceremonien.

Teknisk ekspertise i spil

Årets IFOY-priser bliver tildelt årets bedste intralogistiske produkter og løsninger. Prisen og eventen har etableret sig som en indikator for økonomisk effektivitet og innovation og bliver betragtet som en af de førende innovationspriser inden for intralogistik på grund af den tekniske ekspertise, der er på spil i bedømmelserne.

Beslutningerne er baseret på den tretrins-audit, der består af IFOY-testprotokollen, der indeholder omkring 80 kriterier, den videnskabelige IFOY Innovation Check og jurytesten. Den afgørende faktor er, at de nominerede løsninger ikke sammenlignes med hinanden, men med deres konkurrenters udstyr på markedet. I anledning af IFOY Test Days i februar på Hannover Exhibition Grounds gennemgik i alt 16 køretøjer og løsninger fra 15 producenter IFOY testserien. Derudover rejste jurymedlemmerne og holdet af rådgivere fra erhvervslivet til begivenheden for at vurdere finalisterne ved selvsyn, før de afgav deres stemme. For første gang var potentielle købere også på stedet i Test Camp Intralogistics.

International jury

Det er en uafhængig international jury af journalister fra fagblade og specialmagasiner, som står for IFOY Award afstemningen. IFOY-tildelingen er sponsoreret af VDMAs Materials Handling and Intralogistics Association. Hannover Messe er IFOY-partner og Chep er Pallepartner for begivenheden. Teknologipartner er batteriopladningsspecialisten Fronius.

Ansøgningsfasen til IFOY Award 2021 startede den 14. juli 2020.

-hawin

 

…Og vinderne er:

 

Bosch Rexroth vandt sin første IFOY Award med sin Locator - Laser Localization Software i kategorien ’Intralogistics software’. I modsætning til de tilgængelige systemer på markedet bruger lokaliseringssoftwaren baseret på laserafstandsmåling en lasersensor til automatisk at kortlægge miljøet og således skabe et grundlag for autonom kørsel i intralogistik- og produktionsmiljøer.

___

 

I kategorien ’Warehouse Truck lowlifter’ overbeviste den kompakte og smidige Combi-CS fra den irske producent CombiLift juryen. Palletrucken med en bæreevne på et ton og en løftehøjde på 2500 millimeter har nogle værdifulde egenskaber med hensyn til betjening og sikkerhed i smalle reolgange takket være sin patenterede styrestang med flere positioner, hvilket løser et udbredt problem.

___

Blandt  deltagerne i ’Warehouse Truck highlifter’-kategorien afgjorde ESR 1000 fra den amerikanske producent Crown løbet i en stærk konkurrence. Reachtrucken med 1,6 ton løftekapacitet og en løftehøjde på 6840 millimeter imponerede i IFOY-testen med sin Crown-typiske komfort. Men frem for alt imponerede den med en 25 % hurtigere sænkehastighed og enestående energiudnyttelse sammenlignet med de bedste reachtruck på markedet.

___

 

I kategorien ’AGV & Intralogistics Robot’ valgte juryen det autonome træktog, TractEasy, fra den franske producent EasyMile. Den elektriske ’Tow Tractor’ muliggør fleksibel automatisering af logistikprocesser både indendørs og udendørs. Med en trækkapacitet på 25 ton kan den på sikker vis køre op til 25 kilometer i timen i blandet trafik mellem biler, fodgængere og cykler. Takket være sin frihøjde kan køretøjet også bruges i ujævnt terræn og under vanskelige vejrforhold.

___

 

SRSC45H9 fra den kinesiske producent Sany vandt IFOY-prisen i kategorien ’Special Vehicle’. Den komfortable hybrid Reach Stacker klarer løftekapacitet i både første, anden og tredje række på henholdsvis 45, 31 og 15 ton. Ifølge en intern Sany-test er stigningerne i produktivitet mindst 15 % højere end i virksomhedens eget standardkøretøj, og brændstofforbruget er 20 % lavere. Fordelene skyldes et hybridsystem, der er baseret på at løfte og sænke bommen med sprederen.

___

 

Den 2,5-ton RX 60 elektriske modvægtstruck fra den Hamburg-baserede producent Still, som blev præsenteret i oktober 2019, var vinderen i kategorien ’Counter Balanced Truck’.

’Aldrig før har en elektrisk gaffeltruck været så produktiv i IFOY-testen og et så seriøst alternativ til motortruck. Med RX 60-25 i den højtydende version bryder Still alle rekorder og sætter barren for elektriske gaffeltrucks i dette segment meget højere, understregede juryen.

___

 

 

IFOY-prisen i kategorien ’Årets opstart’ gik til Wiferion, tidligere Blue Inductive, med etaLINK 3000. Det første 100 % kontakt- og trådløse opladningssystem til elektriske industrielle køretøjer er fuldt operationelt og muliggør hurtig og fleksibel installation ved hjælp af gulvplader, der ikke længere kræver nogen foranstaltninger til infrastrukturen.

 

 

2/11 2020
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene