NC Nielsen
Mobile robotter i overhalingsbanen

Mobile robotter i overhalingsbanen

Low Cost Automation-produktlinjen "ReBeLs on Wheels" fra igus reducerer omkostningerne til mobile robotter for SMV'er takket være moderne plastteknologi

Markedet for automatiserede køretøjer (AGV) og autonome mobile robotter (AMR) boomer.

Det globale marked for mobil robotteknologi, herunder servicerobotteknologi, udgør i øjeblikket omkring 20,3 milliarder dollars, og eksperter forventer, at dette tal næsten vil være fordoblet i 2028. 1)

Mobile robotter er især udbredt inden for materialehåndtering og industrielle anvendelser. Og disse smarte hjælpere gør sig også i stigende grad gældende inden for catering og på hospitaler.

Plasteksperterne hos motion plastics-specialisten igus har også med succes testet AGV'er in-house i fire år - førerløse hylder, der leverer post og forsendelser til kontorer, samt mobile robotter i produktionen, der flytter transporter og roterende stablingscontainere.

Erfaringerne herfra indgår direkte i udviklingen af en ny Low Cost Automation-produktlinje, "ReBeL on Wheels".

Målet er at bane vejen for små og mellemstore virksomheder (SMV'er) til økonomisk mobil robotteknologi.

Konventionelle modeller på markedet starter, ifølge igus, ved omkring 25.000 euro, mens løsninger med en integreret robotarm koster ca. 70.000 euro (priserne kan variere i dit land).

Men udbredt brug er ofte uoverkommelig for små og mellemstore virksomheder på grund af de høje priser.

igus ønsker at ændre dette med nye billige robotteknologiske tilbud og præsenterer en række billige mobile plastrobotter på næste års Hannover Messe.

Mobile ReBeL løsninger til uddannelse, logistik og service
Brugen af plast gør robotten særdeles økonomisk med en pris på 4.970 euro og med en nettovægt på 8,2 kile, er det, ifølge igus, den letteste servicerobot med cobot-funktion i sin klasse.

igus udvikler og fremstiller samtlige mekaniske komponenter, der indgår i ReBeL. Dens nyttelast er på to kilo, og den har en længde på 664 mm.

Der er planlagt forskellige bevægelsessystemer, hvor ReBeL er centralt integreret: igus lancerer en prisbillig version til uddannelsessektoren til 14.699 euro - inklusive robotarmen. 2)

Baseret på open source-software og udstyret med en griber fungerer ReBeL EduMove som en selvstændig læringsplatform for uddannelsesinstitutioner.

Den har et modulært design, så der kan tilføjes andre funktioner, som lidar, kamerateknologi eller en slam-algoritme.

En anden version er et automatisk guidet køretøj til små og mellemstore virksomheder, som kan transportere op til 30 kg.

Med den ekstra ReBeL kan man udføre simple A til B-positioneringsopgaver. Den gør op med dyr sensorteknologi og baserer sig i stedet på egenudviklet 3D-sensor teknologi. Prisen er 17.999 euro.

Derudover vil igus præsentere undersøgelsen af en billig servicerobot i Hannover. ReBeL Butler er velegnet til enkle, men tidskrævende afhentnings- og leveringstjenester, for eksempel i hotel- og cateringbranchen.

Et fyrtårnsprojekt på hjul
Målet for alle disse udviklinger er fyrtårnsprojektet, som består af en mobil robot med integreret HMI og vision, som endda selv vil kunne rydde op på et kontor.

- Med dette projekt forfølger vi en bund-til-top-strategi, hvor visse komponenter som sikkerheds-laserscannere ikke er inkluderet i basispakken for at holde prisen lav. 

- Ikke desto mindre kan løsningen eftermonteres til industrielle krav, forklarer Alexander Mühlens, Vicepræsident og leder af forretningsenheden for Low Cost Automation hos igus.

I år vil igus præsentere en prisbillig griber med stor slaglængde og vandring, som giver en høj grad af fleksibilitet, når der skal gribes om blandt andet varierende geometrier.

Om det siger Mühlens:

- Anvendelsesområderne for denne planlagte low-cost AMR er ekstremt forskellige og går langt ud over simple transportopgaver.

- De dækker en lang række anvendelsesmuligheder inden for forskellige områder, som f.eks. rengøringsopgaver eller servering af kaffe direkte på arbejdspladsen.

-hawin

 

1) Tyske robotforening, "Autonome Mobile Robotter (AMR) - Hvad er AMR, Aktuelle tal, Producenter", marts 2024.

2) Priserne på de mobile robotter kan variere fra land til land

20/6 2024
  • DB Schenker indfører AGV'er på terminalen i Borås

    DB Schenker indfører AGV'er på terminalen i Borås

    truck ›Seks automated guided vehicles, AGV'er fra Jungheinrich skal effektivisere produktiviteten, forbedre sikkerheden og reducere produktionsskader hos DB Schenker i Borås i Sverige
  • Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    truck ›Virksomheden har etableret sig i Kastrup og tilbyder en bred vifte af intelligente robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker på tværs af brancher fra lagre og detailhandel til sundhedssektoren
  • Tank den billigste strøm med NCN Energy Timer

    Tank den billigste strøm med NCN Energy Timer

    truck ›N.C. Nielsen har gjort det nemt at tage et grønt valg og energioptimere opladningen. De er nu klar til at introducere en nyudviklet løsning, som præsenteres under navnet NCN Energy Timer. Den hjælper kunderne med at oplade batterierne til logistikmaskinerne, når strømmen er billigst eller mest CO2-venlig og tilmed er det muligt at få måledata til ESG-rapporteringen
  • Ny Baoli-forhandler i Nordjylland

    Ny Baoli-forhandler i Nordjylland

    truck ›Virksomheden Nordmas, som blev etableret i 2019 i Haverslev syd for Aalborg, bliver fremover forhandler af både trucks og øvrige produkter, meddeler Baoli Danmark
  •  SICK Nova finder vej til 3D-applikationer

    SICK Nova finder vej til 3D-applikationer

    truck ›Med den nye Nova support til RULER3000 bliver hurtige, præcise high-end 3D-visionsapplikationer tilgængelige for både eksperter og ikke-eksperter. Inden for få minutter kan brugere implementere tilpassede applikationer og inspicere detaljer i bemærkelsesværdige hastigheder
  • Kohberg har forbedret arbejdsmiljøet med brugen af robotter

    Kohberg har forbedret arbejdsmiljøet med brugen af robotter

    truck ›Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:
  • Modula introducerer automatisk system til palleopbevaring

    Modula introducerer automatisk system til palleopbevaring

    truck ›Italienske Modula Pallet er et automatiseret, pladsbesparende system til at opbevare europaller i højden på en fleksibel, hygiejnisk og sikker måde. Nu kommer det til Danmark
  • Når støjniveauet er altafgørende for hverdagens arbejdsopgaver

    Når støjniveauet er altafgørende for hverdagens arbejdsopgaver

    truck ›Når man sidder 10 timer om dagen i en dozer, skal komforten, støjniveauet og maskinens evner være i top. Det er Komatsu dozer D71PXi-24 ifølge Dansk Miljø og Genbrug