jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

N.C. Nielsen lancerer verdens største reachstacker N.C. Nielsen bygger verdens største reachstacker, der kan løfte 152 ton på krogen.

N.C. Nielsen lancerer verdens største reachstacker

N.C. Nielsen i Balling barsler netop nu med en heavy duty-maskine, der løfter 152 ton på krogen

N.C. Nielsen er på vej med en af verdens nok største, stærkeste og mest kraftfulde heavy duty-maskiner, nemlig en reachstacker, der løfter svimlende 152 ton på krogen.

Den ekstreme løftekapacitet skyldes et stigende antal henvendelser fra shippingfirmaer, forsyningsbaser, havneterminaler og vindmølleproducenter. De efterspørger ikke blot tonstunge løft, men også yderst mobile maskiner, der sikkert, effektivt og manøvredygtigt kan løfte og flytte emnerne fra et sted til et andet sted.

N.C. Nielsen har tidligere gjort det umulige muligt, og udviklet bomstærke reachstackere til vindmøllebranchen med en løftekapacitet på 100 ton. Dengang tvivlede mange på, om det overhovedet kunne lade sig gøre. Det kunne det – og nu løfter N.C. Nielsen ingeniørkunsten til nye højder og overgår sig selv med en endnu stærkere maskine.

Den nye sværvægter bygges op med afsæt i en Konecranes 4545. Den får en egenvægt på 110 ton, en bredde på 4,90 meter, en længde med nedslået bom på 15 meter og løfter 152 ton på krogen. Hele geometrien på maskinen bliver ændret med bl.a. en forstærket bom til løft på 15,40 meter i højden, øget kontravægt, større løftecylindre, to meter høje dæk og et tilbagetrukket landingsstel, som gør det nemt at komme helt tæt på emnet.

– Det meste på vores nye reachstacker er forstørret op i forhold til tidligere. Det kræver mange beregninger, prøvekonstruktioner og testforsøg, inden det kan lade sig gøre. Efter en meget spændende udviklingsproces er det dog lykkedes vores ingeniører at finde "formlen" til vores nye reachstacker, udtaler teknisk direktør Per Nielsen fra N.C. Nielsen.

Forarbejdet hos N.C. Nielsen er i fuld sving og man forventer at kunne levere den første reach-stacker sidst på året. De specialbyggede reachstackere bliver opbygget på fabrikken i Balling

og N.C. Nielsen forventer at sætte en mindre serie af maskinerne i produktion i 2018 for at imødekomme det stigende behov for de ekstremt tunge løft.

-hawin

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

5/9 2017

Mest læste


Seneste nyheder