NC Nielsen
Når grønt skal være den helt rigtige orange

Når grønt skal være den helt rigtige orange

Betonvirksomheden Paschal har skiftet diesel ud med el og fået skræddersyede Still-truck til de fleksible opgaver

Tung, udendørs håndtering af store forskallingselementer til bygge- og entreprenørbranchen lugter normalt af diesel, men hos Paschal-Danmark A/S vil man det anderledes.

Virksomheden udskifter nemlig sine traditionelle dieseldrevne gaffeltrucks med mindre men til gengæld skræddersyede, elektriske gaffeltrucks til gavn for miljø og arbejdsmiljø.

- I forbindelse med fornyelse af leasingkontrakterne på vores gaffeltrucks på lageret i Aarhus regnede vi os frem til, at der var sund fornuft i både at skifte fra diesel- til el-drift og fra et andet truckmærke til Still, fortæller logistikchef Peter Fønss Stilling fra Paschal-Danmark.

- Vi satser normalt på langvarige samarbejder med vores leverandører. Hos Still oplevede vi en meget åben og konstruktiv proces omkring behovsanalyse og levering, så vi valgte denne gang at skifte til Still. Og vi forventer at gøre det samme, når vi skal udskifte gaffeltrucks i afdelingen i Glostrup, tilføjer han.

Store udsving kræver fleksibilitet

Paschal-Danmark er blandt de førende leverandører i Danmark af forskallings- og understøtningssystemer samt totalløsninger inden for udstyr til betonstøbning. Det gælder alt fra støbning af en enkelt kælder under et parcelhus til store byggeentrepriser på motorvejsbroer og højhuse i beton.

Kunderne omfatter både mindre håndværksmestre og store byggekoncerner, der primært lejer forskallings- og understøtningssystemer i kortere eller længere perioder.

- Vi oplever store udsving i aktiviteterne afhængig af årstiden og konjunkturerne i byggeriet. Nogle gange har vi forrygende travlt med at læsse og losse det tunge udstyr på vores lagre, og andre gange er der mere stille, hvor vi primært flytter udstyret internt i forbindelse med vedligeholdelse og klargøring til næste udlejning, fortæller lagerleder Frank Johansen i Aarhus-afdelingen.

- Det stille store krav til fleksibiliteten på vores gaffeltrucks, men med vores nye el-trucks er vi sikre på, at vi kan løse opgaverne på en mere driftsøkonomisk og nu også mere miljøvenlig måde. Det gælder både i forhold til udslip af forurenende stoffer og i forhold til medarbejdernes arbejdsmiljø, fastslår han.

Paschal-Danmarks nye Still-trucks består af to stk. 2,5 tons RX60-25 og en 4,5 tons RX60-45600.

Større stabilitet og vigtig signalværdi

Alle tre trucks er leveret med kontravægtene fabrikslakeret i Paschal-Danmarks egen orange RAL-farve, og sidstnævnte er desuden folieret på siderne med firmalogoer i de helt rigtige farver.

- Vi sætter en ære i at præsentere vores udstyr og virksomhed på en ordentlig måde. Det signalerer til kunderne, at vi ikke overlader noget til tilfældighederne, lige som pænt og velholdt udstyr giver større ansvarsfølelse og arbejdsglæde blandt vores medarbejdere, fremhæver Peter Fønss Stilling.

I forbindelse med udskiftningen fra diesel- til el-trucks er Paschal-Danmark gået lidt ned i truckstørrelse og har desuden valgt enkeltmontering på trækhjulene mod tidligere tvillingmontering.

- Vi oplever, at Still-truckenes konstruktion med deres lavere tyngdepunkt end tilsvarende dieseltrucks er mere stabile ved kørsel på vores pladser samt ved læsning og losning. Samtidig kan vi nemmere manøvrere rundt og komme helt ind i krogene på pladserne, siger Frank Johansen, og tilføjer, at lagermedarbejderne har været med i udvælgelsesprocessen lige fra starten, da truckene jo er deres daglige arbejdsredskaber.

- Derfor har vi heller ikke sparet på hverken det tekniske udstyr i form af bl.a. sideforskydning og hydrauliske forlængergafler, sikkerhedsudstyret med bl.a. Safety Light ved bakning samt blitzlys eller komfortudstyret, som bl.a. omfatter lukket førerhus, luftaffjedret sæde, varmeanlæg og radio.

- Der er seks mand til at deles om de tre nye trucks, og vi har udarbejdet en rutine for opladning, eftersyn og rengøring, så vi ikke risikerer at stå med tre døde trucks en kold morgen i regnvejr. Det fungerer til alles tilfredshed, siger Frank Johansen.

-lipe

6/11 2017
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’
  • Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    truck ›Swisslog styrker sin tilstedeværelse på det danske marked med ansættelsen af Thorben Larsen som ansvarlig for Swisslogs salg i Danmark
  •  Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    truck ›MiRs nye pallerobot, Pallet Jack kan med et AI-baseret system til at genkende paller og undgå forhindringer løse mange af de udfordringer, virksomheder står over for, når de forsøger at automatisere materialehåndtering i dynamiske og komplekse miljøer
  • TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    truck ›Thomas Mejlkjær, indehaver af TM Entreprenør, er dybt afhængig af, at hans maskiner, heriblandt to Komatsu PC240LC-11 gravemaskiner, kører stabilt, så han kan udføre sine mange opgaver
  • NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    truck ›Den nye plukketruck fra N.C. Nielsen er udviklet specifikt til de smalle reolgange og snævre passager, hvor der er brug for en alsidig, manøvredygtig og sikker maskine til opgaver på første og andet hyldeniveau. Trucken er en af mange kommende forårsnyheder fra leverandøren