NC Nielsen
Præcision, effektivitet og komfort går hånd i hånd

Præcision, effektivitet og komfort går hånd i hånd

Den nye Still MX-X-serie kombitrucks sætter nye standarder for ordreplukning med dens fremragende ydeevne og høje niveau for brugervenlighed, og kombitrucken viste sig som vinder i en feltprøve hos virksomheden Gebrüder Schuon Logistik GmbH.

Hos Gebrüder Schuon Logistik GmbH har den været i drift siden 2016, hvor den har overbevist operatører og førere ved ikke blot at garantere optimal udnyttelse af lagerpladsen men også gennem høj fleksibilitet og større godshåndteringskapacitet, uden at det går ud over førerkomforten.

Succesen hos logistikeksperten Schuon i Haiterbach i Schwarzwald ligger ikke blot i at håndtere glidningsløse logistikprocesser men også i at sikre en høj grad af fleksibilitet ved udsving i produkt- og efterspørgselsflowet. 

Horst Schuon, administrerende direktør hos Gebrüder Schuon Logistik GmbH, forklarer:

-For at kunne reagere fleksibelt er vi afhængige af et lagerudstyr, der er skræddersyet til vores behov. Med den nye STILL MX-X kombitruck opnår vi maksimal fleksibilitet samtidig med, at vi opnår højere ydelse.

Intralogistikeksperten Still og Schuon har indgået et langsigtet partnerskab. Still har ikke kun bygget og indrettet et 17,2 meter højlager med 30 gange og med 65.000 reolpladser i en stor lagerudvidelse men har også i mange år stået for fuldservice af Schuon truckflåde.

Thomas A. Fischer, koncernchef for salg, marketing og service hos Still GmbH, påpeger:

-Vi er stolte af de mange års tillid og partnerskab, som Schuon har vist os. Takket være dette er vi meget godt bekendt med de processer og de udfordringer, som virksomheden har. Vores nye MX-X-serie er netop skræddersyet til de strenge krav. Det er derfor, vi sætter vores kombitrucks til ordreplukning på prøve hos Schoun og dermed identificerer måder at optimere dem på.

Højeste niveau af effektivitet

Schouns lager er designet til det højeste niveau af effektivitet med sammenlagt 140.000 pallepladser og 80.000 plukkehylder.

Uanset om det er præcisionsstyret just-in-time levering, kvalitetsstyring og indkøbsplanlægning eller opfyldning af lagre for online butikker, kan Schuon med 120 medarbejdere klare omfangsrige opgaver på hovedkontoret i Haiterbach samt i afdelingen i Lengwil, Schweiz.

Den skinnestyrede kombitruck MX-X betjener selv de øverste hyldepladser i hovedhallen hos Schuon. Kombitrucken kan nemt løfte op til 18 m takket være det høje tillægsløft.

For hurtigt adgang til plukkemulighed hæves samtidig løftstativ og tillægsløft. MX-X er udstyret med det nye aktive stabiliseringssystem (ALS), der svarer til Still FM-X reachtruckens tilsvarende aktive stabiliseringssystem, som ikke blot garanterer sikker godshåndtering men også sørger for, at plukkeprocessen går hurtigere.

Det betyder, at hydrauliksystemet reducerer mastbevægelserne ved plukning. Det giver også mulighed for intelligent styring af masthastigheden og mastdybden. Ud over en ensartet lagerdybde opnås også en håndteringskapacitet, der er op til 5% højere ved opbevaring og plukning.

Schuon leverer op til 20.000 pakker om ugen, så hastighed og effektivitet er påkrævet. 

Onlinehandel i vækst

I takt med at onlinehandlen vokser, skal medarbejderne i stigende grad plukke mindre partier fra pallen i stedet for hele pallen. Det er her, MX-X skiller sig virkelig ud med sin forbedrede ergonomi. For eksempel er førerpladsen blevet rummeligere for at give føreren den mest komfortable og sikre arbejdsplads, og dermed kan plukkefrekvensen øges.

Det nye design på svinggaflernes mekanisme har ikke kun stabiliseret tillægsløftet men også reduceret afstanden fra førerkabinen til enden af pallen med 40 mm og takket være tiltsensoren også førerens afstand til godset. Da adgangshastigheden er særlig vigtig for hurtig ordreplukning, betyder det samtidig en væsentlig stigning i effektiviteten.

- Med den nye MX-X får du hurtigere adgang til hyldepladsen og kan flytte godset i et jævnt flow og hurtigere til omlæsningsstedet efter plukning, siger Horst Schuon.

Svinggaflerens forbedrede stabilitet og den roligere kørsel af sideskift sørger også for en sikrere godshåndtering af følsomt gods.

-De hårde forhold hos Schuon har vist os, at vi har skabt en vinder med vores nye kombitruck-koncept, som perfekt opfylder kravene på et meget avanceret lager. De nye MX-X kombitrucks er derfor en ideel kombination til effektiv godshåndtering og høj førerkomfort, som konkret gavner kunder som Schuon, uddyber Thomas A. Fischer.

-hawin

12/12 2017
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren