NC Nielsen
Robotløsning udvider produktionstiden hos leverandør

Robotløsning udvider produktionstiden hos leverandør

MillPart leverer hydrauliske komponenter til virksomheder verden over. Med en ny løsning fra Global AGV udvider virksomheden produktionstiden med syv timer hver dag

MillPart leverer hydrauliske komponenter til virksomheder verden over – og så har de en af Danmarks mest moderne maskinparker.

For MillPart er kvalitet afgørende og kompromis ikke en mulighed. Derfor har virksomheden også stort fokus på at udnytte automatiseringens mange muligheder – både i forhold til deres produktionsprocesser, og for at højne arbejdsmiljøet.

Og da de for nylig investerede i en ny robotcelle, greb de muligheden til også at automatisere de mange tunge palleflyt til og fra disse robotceller med Global AGV.

Færre flaskehalse og et ekstra skift i døgnet
Flaskehalse og stop på produktionslinjen er både dyrt og uholdbart. Hos MillPart havde de en tilbagevendende udfordring med mange udsving i deres robotceller, fordi de løb tør for råmateriale.

Dén udfordring har AGVen løst.

Implementeringen af Global AGV betyder, at de i dag har en mere stabil produktion og kan køre et ekstra skift i døgnet selvom de ikke har mandskab på.

Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart.

Og særligt ønsket om en stabil og jævn produktion var af stor betydning for AGV-investeringen.

- Vi ønskede at minimere udsving forårsaget af travlhed og mandskabsmangel. Med Global AGV kan vi opretholde et jævnt flow i produktionen.

- Før skulle en operatør manuelt flytte pallerne. Derfor havde vi ofte stop på linjen, fordi den var løbet tør for råmateriale – og den kørte ikke igen, før en medarbejder opdagede det.

- Med AGVen kan vi ’fodre op’ og sørge for, at der er råmateriale til langt over 24 timer, fortæller Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart.

Konkret betyder det, at de kan holde produktionslinjen kørende 6-7 timer mere end deres normale arbejdstid – og det har naturligvis resulteret i en højere produktionskapacitet og at de kan udnytte maskinerne fuldt ud.  

Problemfri installation
For MillPart var det vigtigt med en pålidelig løsning, som var blevet implementeret med succes i andre virksomheder. Og ifølge Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart forløb installationen fuldstændig smertefrit.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor hurtigt og problemfrit AGVen blev implementeret. Fra alt var klar fra vores side, tog det tre dage. Herfra kørte den uden stop i 24 timer – og har sådan set kørt uden problemer siden. Desuden er det fedt, at det er en gennemtestet løsning, så vi ikke skulle agere forsøgskaniner. Det har bare fungeret, forklarer Tom Nørsten.

En anden – men lige så vigtig – grund til at implementere en AGV, er arbejdsmiljøet. For hvad der førhen var en opslidende opgave for medarbejderne, løses i dag af AGVen.

I dag varetager Global AGV opgaven med at flytte de tunge metalblokke rundt i produktionen – noget operatørerne tidligere operatørerne flyttede rundt på manuelt med en pallestabler.

- Når teknologien er der, er der ingen grund til at vores medarbejdere slider sig halvt ihjel, når de skal flytte de tunge blokke. Samtidig er det motiverende for både os og medarbejderne at investere i ny teknologi, som kan gøre arbejdet nemmere, fortæller Tom Nørsten.

-hawin

 

Fakta om Global AGV
Global AGV bygger på 30 års knowhow og teknisk erfaring med automatiseringsløsninger på tværs af brancher og industrier fra moderselskabet BILA.

 

 

3/11 2023
  • Mød de grønne giganter

    Mød de grønne giganter

    truck ›Mitsubishi Forklifts Trucks lancerer en ny serie af kraftfulde elektriske gaffeltrucks. Maskinerne i serien er støjsvage, er forsynet med rummelig kabine og avancerede betjeningsfunktioner, hvilket sørger for godt arbejdsmiljø og optimal brugertilpasning  
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen