NC Nielsen
Sikker håndtering af dækskifte

Sikker håndtering af dækskifte

Just Easy Tools har specialiseret sig i optimering af dækhåndterings-processer - og har leveret Easy Gripper løsninger med succes til både dæk-service-værksteder, miner og havne i hele verden

Som dækservicefirma indenfor byggebranchen, landbruget, logistikindustrien eller andre steder, hvor man anvender større rullende materiel, er der en mængde praktiske udfordringer, når et dæk eller hjul skal skiftes.

Kan man skifte dæk eller hjul på stedet for at minimere ’downtime’, eller skal man bruge ressourcer på bugsering. Og er der maskinel til rådighed på stedet til et hjulskifte, eller skal man medbringe alt?

Alle disse overvejelser er blevet nemmere efter, at virksomheden Just Easy Tools for nogle år siden lancerede dækhåndteringsløsningen, Easy Gripper.

Med en Easy Gripper, kan man udføre dækserviceopgaver i ethvert miljø og terræn og samtidig forbedre både effektiviteten og sikkerheden.

Effektivitet og bedre arbejdsmiljø
Med en Easy Gripper installeret på en lastbilkran, gaffeltruck, teleskoplæsser eller frontlæsser kan service af dæk og hjul på f.eks. Straddle Carriers, Reach Stackers, RTG-kraner og førerløse AGV'er udføres i ethvert miljø med kun en eller to operatører og meget hurtigere end normalt.

Ulykker og skader på udstyret forårsaget af ukontrollerede bevægelser forhindres på grund af det unikke og sikre 3-punktsgreb, det integrerede kamerasystem og de præcise tilt- og rotationsfunktioner.

Endvidere er de særlige og unikke ringhåndteringsværktøjer en anden eksklusiv funktion, som kun er tilgængelig med en Easy Gripper.

De er monteret på enden af griberørene og gør det muligt for dækmontøren at håndtere både fælge, låseringe, kileringe og sideringe på en sikker og tryg måde.

De specielle og unikke værktøjer griber, holder, presser eller placerer dæk, fælge og ringe efter behov – og udgør en væsentlig forbedring af sikkerheden og effektiviteten.

Forbedrer den interne logistik
En Easy Gripper kan ikke kun bruges til af- og påmontering af dæk og hjul. Den kan også med fordel bruges til håndtering af den interne logistik, hvor dæk og hjul skal plukkes eller placeres i stakke på lager- og værkstedsområder.

Den integrerede 90 graders tilt-funktion - vandret til lodret - på en Easy Gripper, gør det let at gribe om et dæk liggende på gulvet og stable dækkene eller vippe dækket op til lodret position.

Der findes et bredt produktsortiment af Easy Grippers afhængigt af vægt og størrelse på de dæk og hjul, der skal håndteres og de operationer, der skal udføres.

En Easy Gripper kan monteres med teleskop-griberør, der gør det muligt at håndtere det inderste hjul ved tvillingehjul. Og er pladsen mellem hjul og skærm lille, kan det øverste griberør udskiftes med en flad topgaffel.

Og så kan aggregatet også udstyres med flere kameraer samt LED arbejdsbelysning afhængigt af den enkelte Gripper model.

Færre skader og højere sikkerhed
- En Easy Gripper fra Just Easy Tools bruger tre ’gribearme’ til at gribe om dækket, hvilket er unikt sammenlignet med andre løsninger på markedet, som kun har to gribearme. Det gør ’dækgrebet’ mere sikkert.

- Dækgrebet kombineret med den præcise tilt- og rotationsfunktionalitet giver optimal sikkerhed og øger samtidigt effektiviteten, da justering i forhold til bolthuller og nav bliver nem, når de sikre bevægelser kombineres med det integrerede kamera system, som giver optimalt overblik over selve monteringen af hjulet, siger marketingmanager hos Just Easy Tools, Lars Nørgaard Hansen.

Han forklarer, at det sikre greb om dækket, præcise bevægelser og kamera kombineret med ringhåndteringsværktøjerne reducerer risikoen for ulykker betragteligt.

- På grund af de sikre og præcise bevægelser, som en Easy Gripper tilbyder, oplever vores kunder også, at de minimerer følgeskader på fælge, dæk og udstyr, når man sammenligner med den måde, de tidligere har monteret og håndteret deres hjul.

- En af vores store globale OEM-kunder inden for landbrugsindustrien har reduceret deres interne skader med ca. 90 %, efter at de skiftede deres gamle løsning ud med vores Easy Gripper Workshop løsning. Sikkerheden og effektiviteten er helt bestemt også de vigtigste parametre, potentielle kunder interesserer sig for, når de henvender sig til os.

-hawin

 

 

31/10 2022
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’