NC Nielsen
Still Danmark fylder 60

Still Danmark fylder 60

Den 12. maj 2017 var det 60 år siden, at STILL Danmark blev grundlagt. Det skete da Axel Heiberg, stiftede et aktieselskab af samme navn som agent af Esslingen i Danmark.

- STILL har lige siden forsynet markedet med gaffeltrucks og hører i dag til en af de førende udbydere af skræddersyede interne logistikløsninger i Danmark og globalt. Vi virkeliggør det intelligente samspil mellem gaffeltrucks og lagerteknik, software, tjenesteydelser og services, fortæller Reke Salievski, adm. direktør hos STILL Danmark A/S i forbindelse med jubilæet.

- At STILL i dag er en af de førende leverandører i Danmark og stadig efter mange år er blandt Top 3-leverandørne, er vi meget stolte af. Det har ikke været muligt uden vores kunder. Vores målsætning er at være den i vores branche, der har den bedste kundeservice i Danmark, og dermed bidrager til at sikre ny vækst og fornyet fremdrift hos vore kunder, fortsætter Reke Salievski.

Et tilbageblik på de seneste 60 år
Det hele startede, da Axel Heiberg etablerede virksomheden Axel Heiberg Aktieselskab i København som agent for Esslingen i Danmark. Siden da har det gået stærkt. I 1964 ændrede selskabet navn til Maskinfabrikken Esslingen Import Aktieselskab i Glostrup.
To år senere blev virksomheden et 100 % tyskejet datterselskab. I 1972 etableredes værksted i Jylland i Nr. Bjert ved Kolding. Virksomheden blomstrede, og i 1979 blev der bygget nye faciliteter på Platinvej 27 i Kolding. Samtidig ændrede virksomheden navn til STILL Truck A/S.

I 1984 flyttede STILL hovedkontoret fra Glostrup til Taastrup. I 1990 skete der yderligere en navneændring til STILL Scandinavia A/S, og virksomheden flyttede i 1993 til Essen 1 i Kolding.

Efterfølgende flyttede også administrationen til Kolding, hvor det nye hovedkontor løbende er blevet moderniseret i takt med virksomhedens fortsatte vækst, og tidligt i 2000-tallet blev samarbejdet med søsterselskabet i Sverige indledt.

I 2014 fik STILL Danmark A/S og STILL Sverige AB en ny, fælles direktør, Reke Salievski, som fortæller:

- Vores koncept med samarbejdet i begge lande er unikt i vores branche og giver vores kunder den unikke fordel at få samme kvalitet, kundeservice og serviceaftaler o.s.v.. uanset hvor de er repræsenteret.

Logistisk miljøbevidsthed

Fra 2014 blev værkstedet i Kolding hovedværksted for klargøring af gaffeltrucks til STILLs kunder i Danmark og Sverige.
STILL Danmark har siden 2006 været en del af KION Group, som løbende har investeret i at styrke virksomhedens position inden for intralogistik. Koncernen har bl.a. købt virksomheden Egemin, der har specialiseret sig inden for automation af trucks til STILL, samt Dematic, der er specialiseret sig inden for komplette lagerløsninger.

 - Hos STILL har vi altid fokus på innovation og fremdrift. Vi var den første leverandør med batteriskift fra siden på el-truckene, og vi har lanceret energisparprogrammet Blue-Q, der giver energibesparelser på el-truckene. I mere 20 år har vi ligeledes haft avanceret hybridteknologi med det laveste brændstofforbrug i vores branche samtidig med, at vi har stort fokus  på miljøet for at minimere kuldioxid-udslippet og minimere spild ved at udvikle løsninger, hvor 95 procent af alle anvendte materialer i truckene kan genbruges.
STILL tager også ansvar for miljøet med innovative løsninger, der både skåner miljøet og samtidig gør arbejdet mere effektivt som led i vores mission om 'Zero Emission', som er logistisk miljøbevidsthed, der betaler sig. STILL øger ligeledes effektivitetspotentialet med lithium-ion batterier (Li-lon) og planlægger at kunne tilbyde lithium-ion batterier i 90 % af alle STILL’s truck fra i år og fremover.
 
 - Vi er stolte af vores resultater gennem årene, og vi er taknemlige for vore medarbejders store engagement og vores dygtige samarbejdspartnere. Men mest af alt er vi taknemmelige for vores mange loyale kunder, for uden dem var vi intet. Vi siger tak for de første 60 år, som har gjort os i stand til at igangsætte nye spændende, strategiske tiltag, der skal sikre os endnu 60 år med fortsat vækst og udvikling, siger Reke Salievski.

-lipe

17/5 2017
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene