NC Nielsen
Thomas skaffer det der giver maskinerne ekstra værdi
Sortérgrabbe i mange størrelser er en af specialiteterne fra den hollandske producent Pladdet, og Thomas Lund Mayo sørger for altid at have et bredt udvalg hjemme til hurtig levering.

Thomas skaffer det der giver maskinerne ekstra værdi

Scantrucks nye produktchef for udstyr er både backup for sælgerne og rådgiver for kunderne

- Det nytter ikke, at man måske har verdens bedste maskine, hvis udstyret ikke er det rigtige. Derfor skal vi både sælge den rigtige maskine og det rigtige udstyr.

Thomas Lund Mayo har 19 års erfaring med udstyr og reservedele. Ganske vist i autobranchen, men den første tid som produktchef for udstyr hos Scantruck har klart vist ham, at forskellen på at skaffe og håndtere udstyr til biler og til store maskiner i praksis er ikke eksisterende.

- Nu gælder det lidt større maskiner, men måden at arbejde på for mig er præcis den samme. Vores sælgere skal serviceres, så de har det, de skal bruge, og kunderne hurtigt kan få det udstyr, de har behov for. Sælgerne skal ikke bekymre sig om, hvordan vi får fat i udstyret. Det klarer jeg. Og jeg skal samtidig fungere som rådgiver for kunderne, så vi er sikre på, at de får det optimale udstyr til deres maskiner.

- Der skal altid ekstra grej til at give maskinerne ekstra værdi. Selv den bedste maskine kan altid blive bedre ved at blive udstyret med ekstra muligheder. Dermed øges værdien naturligvis for entreprenøren og maskinføreren, forklarer Thomas Lund Mayo.

Meget brugt udstyr

Foruden Scantrucks omfattende program i nyt tilbehør og udstyr, holder Thomas Lund Mayo også styr på de ganske store mængder brugt materiel, der konstant løber igennem maskinfirmaet.

- Vi får som regel en masse brugt udstyr med, når der sælges både nye og brugte maskiner. Ofte har kunden en brugt maskine, der bliver en del af handelen, og det gør udstyr til maskinen så også. Derfor har Scantruck også altid et stort sortiment at brugt materiel, som gerne skal ud og arbejde igen. Jeg sørger for at præsentere det  aktuelle udvalg på Scantrucks hjemmeside, og samtidig følger jeg op på henvendelser fra både ind- og udland, fortæller Thomas Lund Mayo.

Den største produktkategori i udstyrsafdelingen er skovle til både små og store gravemaskiner og dem midt imellem. Her føler Thomas Lund Mayo, at han har nogle rigtig kompetente med-rådgivere, når entreprenørerne skal vælge skovle.

Manden i maskinen véd bedst

- Skovle er en videnskab. Men der er ingen tvivl om, at manden i maskinen bedst véd, hvilken skovl, der skal bruges til den opgave, han skal løse. Vi har tre primære skovlleverandører, som alle er danske, siger han.

Scantruck har selv import og forhandling af en række førende mærker i forskellige typer udstyr. Blandt dem hollandske Pladdet, som er i den absolutte superliga med både sortérgrabbe, hydraulikhamre, betonknusere, skrotsakse og andet af det solide grej til nedbrydning og sortering.

Store mængder af brugt udstyr følger med stort salg af både nye og brugte maskiner. Derfor kan Thomas Lund Mayo altid byde på et stort udvalg af brugt materiel, som er klar til at komme ud og arbejde igen.

- Koste- og fejeudstyr er altid aktuelle produkter, og da ikke mindst i efteråret og vinterperioden. Komprimeringshjul og planeringsbjælker er andre specialiteter, og så fylder hele Manitous store udstyrsprogram naturligvis meget i hverdagen. Manitou er verdens førende producent af teleskoplæssere, og som dansk importør byder Scantruck naturligvis på alle muligheder for at udbygge maskinernes formåen yderligere, siger Thomas Lund Mayo.

Efter danske anvisninger

Hos den franske maskingigant er der fuld bevidsthed om, at den danske importør kan noget særligt. Scantruck er flere gange blevet hædret af Manitou for både salg og service. Og den særlige status smitter faktisk også af på udbuddet af udstyr.

- Manitou har flere gange lavet justeringer og ændringer af mandskabskurve efter anvisninger fra Scantruck. Og i sortimentet har vi en speciel drejebar mandskabskurv til rudehåndtering. Det er et firma i Hobro, der har bygget både sugekopper og vakuum-delen på. Dermed er det nemt at få en mand med op i kurven og montere ruden enkelt og præcist, forklarer udstyrsproduktchefen.

I øvrigt er der en livlig udveksling af knowhow, erfaringer og gode ideer på kryds og tværs mellem både Scantruck, firmaets maskinleverandører og forhandler-kollegaer i andre lande. Også eksterne leverandører i ind og udland deltager i indsatsen for at finde og levere de optimale dele og tilbehør til maskinerne.

Og som det er tilfældet med Manitou, sender Scantruck-folkene også gerne viden og gode impulser om Komatsu, Weycor og andre maskinmærker den anden vej til både andre forhandlere og leverandører.

-hawin

 

4/12 2019
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH