jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

To IFOY-priser til Still- iGo neo CX 20 og Liftrunneren leverede spektakulære præstationer i løbet af IFOY-testen og overbeviste først testpersonerne derefter IFOY-rådgiverne og til sidst juryen.

To IFOY-priser til Still

Plukketrucken IGo neo CX20 og specialmaskinen ’Liftrunner’ belønnet af IFOY-juryen på Transport Logisticmessen i München

- En milepæl i intralogistik, sagde Jochen Köckler, som er medlem af bestyrelsen i Deutsche Messe, da Still modtog prisen for årets truck 2016 i kategorien ’lagerteknikmateriel’.

Det skete på den store Transport Logistic messe, som blev afholdt i München i maj måned, traditionen tro med uddelingen af ’International Forklift truck Of the Year’-priserne forkortet Ifoy.

De rosende ord tilfaldt Stills iGo neo CX 20, som er verdens første selvkørende, horisontelle ordreplukker. Den fungerer bl.a. ved hjælp af et sensorbaseret synsfelt, som gør det muligt for maskinen at reagere på sine omgivelser 360 grader rundt og skelne mellem statiske og dynamiske objekter som bl.a. mennesker. Dermed kan trucken genkende sin menneskelige plukkemakker, og automatisk følge ham eller hende rundt til opgaverne i lageret.

Denne egenskab imponerede juryen, som består af 30 fagjournalister.

- Med iGo Neo viser Still, hvordan innovation inden for robotteknologi kan yde et værdifuldt bidrag til intelligent intralogistik. Blandt de største fordele er den høje ydeevne og brugervenlighed, og ordreplukkeren viser vejen frem, lød juryens samlede bedømmelse.

Fremtidssikret løftesystem

Stills anden Ifoy-pris blev uddelt i kategorien ’Specialmaskine’.

Her blev juryen overbevist af Still LiftRunner, som er et trækkertogssystem bestående af en trækker og vogne på hjul. Formålet med denne udvikling har været at gøre det muligt at transportere overdimensioneret gods med en vægt på op til to ton og dimensioner på op til 1,2 meter x 2,4 meter og få det integreret problemfrit i et trækvognsbaseret produktionsforsyningssystem. Af- og pålæsning kan styres via en touchscreen, og fiskeøjekameraer monteret over traileren sikrer den højeste grad af sikkerhed.

Dommerjuryen roste blandt andet det faktum, at denne type automatiserede funktioner letter det fysiske arbejde for medarbejderne, fordi det helt fjerner manuel flytning af tung last. Dette blev også anset for at være væsentligt set i lyset af den demografiske udvikling, hvor arbejdsstyrkens gennemsnitsalder bliver stadigt højere.

Ifoy priserne blev i år uddelt for femte gang i træk, og forinden havde de nominerede maskiner og applikationer været igennem en 8-dages lang sammenligningstest på messen i München.

-lipe

 

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

23/6 2017

Mest læste


Seneste nyheder