Brugen af 3D print skal styrkes med ny bevilling
Dansk AM Hub har de seneste syv år løftet brugen af industriel 3D-print i dansk erhvervsliv. Industriens Fond bevilger nu yderligere 30,5 mio. kr. som skal gøre Danmark til verdensmestre i på området og gavne både den grønne omstilling og bundlinjen
Bevillingen sikrer en forlængelse af Dansk AM Hub og kommer oveni i de knap 90 mio. kr., som Industriens Fond tidligere har givet i støtte.
Dansk AM Hub er en erhvervsdrivende fond, som udspringer af visionen om at gøre Danmark og danske produktionsvirksomheder til verdens bedste i at anvende industriel 3D-print/additive manufacturing (AM) til at skabe en mere bæredygtig og konkurrencedygtig produktion.
3D-print er et vigtigt værktøj til smartere og mere miljøvenlig produktion, og metoden rummer potentiale til at styrke den enkelte fremstillingsvirksomhed såvel som dansk erhvervslivs konkurrenceevne generelt.
-Dansk AM Hub har gang på gang bevist, at det med 3D-print er muligt at få et mere bæredygtigt produktionsdanmark. Med den nye bevilling sikrer vi, at Danmark og de danske produktionsvirksomheder også i fremtiden vil stå stærkt, når det handler om både grøn omstilling og en sund bundlinje, siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.
Skarp konkurrence mod USA og Kina
Konkurrencen bliver i disse år skærpet for danske virksomheder, hvor både Kina og USA rykker kraftigt på produktionsområdet. Derfor er et øget kendskab til nye teknologier og forretningsmodeller afgørende, hvis danske virksomheder skal være i front, når det gælder udvikling, bæredygtig produktion og værdiskabelse.
-Danske virksomheder skal være mere bæredygtige, end de er i dag. Med den nye bevilling til Dansk AM Hub er vi med til at give produktionsvirksomhederne endnu bedre muligheder for at blive netop det, siger Thomas Hofman-Bang.
Dansk AM Hub har de senere år hjulpet mere end 400 danske virksomheder med viden, inspiration, innovation og hjælp til produktion af 3D-printede produkter. Det hele er nu kogt ned i forløbet AM Sustain, der styrker de danske produktionsvirksomheder.
CO2-beregner skal guide til nye produktionsmetoder
I forløbet indgår Dansk AM Hubs CO2-beregner, der hjælper virksomheder med at se muligheder og gevinster ved at bruge 3D-print i dele af produktionen.
Med beregneren og viden fra de sidste syv års udbredelse af 3D-print i dansk industri har Dansk AM Hub allerede skabt afgørende resultater.
Blandt andet har en køle- og varmepumpeproducent, der 3D-metalprinter en manifold sænket CO2-aftrykket på hver af deres kølepumper med 20.000 kg. (mere info her), mens en underleverandør til vindmølleindustrien med en nyudviklet 3D-printet såkaldt busbar (samleskinne) gør alle fremtidige vindmøller mere effektive.
-Vi ser frem til at skalere indsatsen og sikre, at endnu flere af vores dygtige og innovative producenter kan anvende 3D-print til en mere bæredygtig produktion. Med den nye bevilling får vi i endnu højere grad mulighed for at sikre et bæredygtigt erhvervsliv, siger Frank Rosengreen Lorenzen, adm. direktør i Dansk AM Hub.
Om Dansk AM Hub
Dansk AM Hub arbejder for at gøre de danske produktionsvirksomheder til verdens bedste i at anvende 3D-print, så virksomhederne får mindre spild, bruger mindre materiale, mindre transport og samtidigt skaber mere optimerede og effektive produkter. Ambitionen er, at danske virksomheder skal producere de mest bæredygtige produkter i verden.
Dansk AM Hub formidler nyeste viden til danske produktionsvirksomheder og hjælper desuden med alt fra inspiration og innovation til produktion af 3D-printede produkter.
Dansk AM Hub har udviklet en banebrydende CO2-beregner, der hjælper virksomhederne med at vurdere hvilken produktionsmetode og -materiale, der er mest bæredygtigt over hele produktets livscyklus.
-lipe