Centrallageret på Aalborg Universitetshospital når nye højder

Centrallageret på Aalborg Universitetshospital når nye højder

Hospitalsbyen tager et stort skridt og retter blikket mod effektiviteten på det nye centrallager med LOGIA’s WMS-system.

Når Universitetshospitalet til næste år slår dørene op for de 170.000 kvadratmeter, vil et højt niveau af automatisering danne rammen om hele hospitalsbyen.

Hospitalets 5.500 kvadratmeter store lagerområde agerer centrallager for alle hospitaler i Region Nordjylland. 

Det har ansvaret for den interne leverance og leverancer til eksterne grene såsom sundhedsklinikker, hjemmebehandlinger og hospitaler på Grønland – potentielt ca. 600.000 plukketransaktioner årligt, leveret til 6.600 leveringsadresser i alt.

Automatiseringen har mange potentialer og gør det muligt at sikre endnu flere daglige transaktioner, med samme mængde ressourcer som før.

Med målet om at højne lagerets effektivitet, blev arealudnyttelsen og lagerindretningen sat under lup.

Af den årsag er centrallageret indrettet med seks lagerautomater, samt palle- og reollager, hvorfra forskellige ordrer plukkes og samles.

Alle interne ordrer leveres til hospitalets interne afdelinger via selvkørende AGV’er, som arbejder uden bemanding og bidrager til at øge effektiviteten.

Effektiviteten styrkes yderligere via hospitalets briksystem, som styrer afdelingernes genbestilling og levering af varer.

Det nye setup med LOGIA’s WMS-løsning skal gøre det muligt for hospitalet at håndtere 6000 varenumre i modsætning til forhenværende 2100 varenumre, samtidig med, at den generelle effektivitet og leveringssikkerhed styrkes.

På den måde kan medarbejderne fokusere på patienterne og vil altid have det nødvendige udstyr og varer lige ved hånden, så patienterne kan modtage den bedste hjælp.

-hawin

Læs mere om lagerstyring

1/11 2022