Lyngsoe Systems solgt til svensk kapitalfond

Lyngsoe Systems solgt til svensk kapitalfond

Softwarevirksomheden Lyngsoe Systems er blevet solgt til den svenske kapitalfond Accent Equity. Med aftalen er Lyngsoe Systems klar til næste etape på den vækstrejse, som virksomheden har været på siden 2014

Lyngsoe Systems får ny ejer i form af den svenske Accent Equity. Det sker efter otte år med den danske kapitalfond CataCap i ejerkredsen, hvor der har været et skarpt fokus på at kommercialisere og internationalisere virksomheden.

Og ambitionen er klar. Lyngsoe Systems skal bruge sin unikke domæneviden og erfaring inden for logistik til automatisere og skabe transparens i fremtidens forsyningskæder og dermed udbygge sin markedsposition yderligere.

- Vi er stolte over, at vi i dag er en virksomhed i topform. Den udvikling vi har været igennem, havde ikke været muligt uden vores fantastiske medarbejdere og en stærk ejer med tiltro til forretningen og ledelsen. Vi er utrolig glade for, at Accent Equity nu træder ind i ejerkredsen. Det giver os et rigtig godt udgangspunkt for at forfølge vores vækstambitioner i de kommende år, siger Villads Thomsen, der er CEO i Lyngsoe Systems.

I dag er Lyngsoe Systems løsninger til stede i 60 lande og inden for de seneste to år har virksomheden øget sin omsætning med 28 procent.

Højt kompetenceniveau og stærk kommerciel platform
Partner Carl Fürstenbach hos Accent Equity ser frem til at samarbejde med ledelsen og medarbejderne hos Lyngsoe Systems.

- Lyngsoe Systems har en stærk position i markedet og har i løbet af de seneste år - på trods af pandemien - lagt et stærkt fundament for fremtidig vækst. Men det der virkelig har imponeret os i vores dialog med Lyngsoe Systems er kompetenceniveauet blandt medarbejderne. Vi ser i den grad frem til rejsen, der venter forude.

Accent Equity bliver majoritetsejere og indgår i partnerskab med den øvrige ledelse. som forsætter i virksomheden.

Vækstpotentiale i megatrends skal indfries
Lyngsoe Systems har i mere end 40 år udviklet asset-tracking-, automatiserings- og logistikløsninger til bl.a. postvæsen, biblioteker, distributionsfirmaer samt flyselskaber og lufthavne.

I kølvandet af Covid-19 har mange globale virksomheder fået øjnene op for vigtigheden i at optimere, sikre og skabe transparens i deres forsyningskæder.

Det stiller virksomhederne overfor en række udfordringer, som Lyngsoe Systems’ løsninger kan være med til at løse.

- Pandemien har været med til at øge globale virksomheders behov for at opbygge mere robuste forsyningskæder og automatisere deres processer. Det kan vores løsninger hjælpe med. Og vi er med vores unikke kompetencer inden for digitalisering af logistik og forsyningskæder godt positioneret til at indfri vækstpotentialet og tage en bid af det marked, siger Villads Thomsen, CEO i Lyngsoe Systems.

Lyngsoe Systems vurderer, at markedet for asset-tracking anslås at vokse 20% årligt frem til 2026 fra en nuværende anslået værdi på omkring 36 milliarder dkr. Salget til Accent Equity forventes endeligt at gå igennem 1. september 2022.

-hawin

Læs mere om lagerstyring

9/8 2022