Ny LOGIA funktionalitet reducerer emballage- og fragtomkostninger

Ny LOGIA funktionalitet reducerer emballage- og fragtomkostninger

WMS-systemet LOGIA er i rivende udvikling og udvider igen med en række nye funktionaliteter, som skal effektivisere lagerets processer endnu mere

LOGIA-teamet arbejder konstant på at videreudvikle platformen, og effektive lagerprocesser med så få procestrin som muligt er altid målet.

Senest er en række processer i forbindelse med lagerets forsendelser blevet effektiviseret med nye funktionaliteter.

De nye funktionaliteter gør det muligt at sende varer i egen emballage, at optimere rankeområdet og spare fragt samt at integrere med flere fragtsystemer.

Forsendelser i egen emballage

Med den nye funktion kan varer sendes i egen emballage i situationer, hvor emballagen er egnet til det, fx en kasse vin eller en højtaler.

Funktionen kan opsættes på varer, hvor det på grund af størrelse eller form er mere hensigtsmæssigt og  mere effektivt end at pakke dem sammen med øvrige varer.

Lagermedarbejderen har en printer med på plukkevognen, og når varen plukkes, udskrives automatisk en fragtlabel, som sættes direkte på emballagen.

Varen placeres på en forsendelsespalle på plukkevognen, som køres til forsendelsesområdet, når plukkerunden er færdiggjort. Det betyder, at ekstra håndteringer i forbindelse med pakningen undgås, samt at man sparer emballagen.

Optimeret rankeområde og mindre fragt

LOGIA’s flyt-til-ranke-funktion er blevet udvidet med flere informationer, som hjælper lagermedarbejderne til at optimere rankeområdet og spare fragt.

Skærmen viser fx, hvor andre paller til samme kunde er placeret, og om der er flere på vej, så de let kan placeres samlet.

Skærmen viser også den maksimale højde pr. palle for de enkelte kunder. En lav palle med få varer, kan fx placeres ovenpå en anden palle, som ikke udnytter maksimum højden. Denne fragtoptimering giver besparelser på fragten.

Integration til fragtsystemet CoolRunner

LOGIA udvider med en standard integration til transportsystemet CoolRunner. Det bliver derudover muligt at integrere med flere transportsystemer på én gang, fx både CoolRunner og Consignor.

Integrationen til transportsystemerne gør, at alt kan håndteres direkte LOGIA. Data deles på tværs af systemerne, og fragt kan bestilles i LOGIA, som en del af arbejdsprocesserne. Dét giver færre procestrin, og lagermedarbejderne skal kun arbejde med ét system.

-hawin

Læs mere om lagerstyring

15/6 2021