Nyt lager-setup effektiviserer Billund Lufthavn

Nyt lager-setup effektiviserer Billund Lufthavn

WMS-systemet Logia optimerer vareflowet til Taxfree shoppen hos Billund Lufthavn og sikrer, at rejsende aldrig møder tomme hylder i butikken

Billund Lufthavn har de sidste år oplevet stor vækst i antallet af besøgende, og lufthavnen har i den forbindelse udvidet med et nyt multihus for at øge kapaciteten.

Multihuset er bl.a. udstyret med to lagerautomater, hvor alle Taxfree shoppens småvarer lagres. Lagerautomaterne strækker sig over tre etager. I stueetagen indlagres varerne i automaterne, og på 2. etage, hvor lufthavnens Taxfree shop ligger, plukkes varerne direkte fra automaterne.

Lagerautomaterne og Taxfree shoppens øvrige lager styres af WMS-systemet Logia, som binder lageret og butikken sammen. Logia er integreret med lufthavnens ERP-system, og når en vare bliver købt i butikken, registreres det øjeblikkeligt i Logia.

Genopfyld til butikken igangsættes automatisk fra Logia, før varerne bliver udsolgt. Det sikrer, at rejsende aldrig møder tomme hylder i Taxfree shoppen. 

Det nye lager-setup sikrer, at kapaciteten udnyttes maksimalt. Effektiviteten af arbejdsprocesserne forøges, den interne transporttid formindskes, og bygningens højde udnyttes med en kompakt lagring i automaterne.

Det giver Billund Lufthavn de bedste forudsætninger for at forsætte væksten, når rejseforholdene kommer tilbage til det normale.

-hawin

 

 

Læs mere om lagerstyring

6/10 2020