Lallemand Denmark A/S etablerer nyt domicil i Taulov Dry Port

Lallemand Denmark A/S etablerer nyt domicil i Taulov Dry Port

En af verdens førende virksomheder inden for udvikling, produktion og salg af gær og specialingredienser til fødevareindustrien etablerer 11.000 kvadratmeter domicil i Taulov Dry Port. Dermed fremtidssikrer virksomheden sine faciliteter til kommende vækst

Del artiklen på

Den globale virksomhed Lallemand, med internationalt hovedkontor i Canada og samlet set 4.500 medarbejdere fordelt på fabrikker og kontorer i hele verden, har siden 2001 haft salgskontor, pakkeri og lager i Fredericia med 36 medarbejdere. Den centrale beliggenhed giver Lallemand optimerede logistiske gevinster i forhold til pakning og global distribution af gærprodukter til anvendelse ved fermentering og brygning af vin, øl og alkohol, samt tilsætning til dyrefoder. 60% af de produkter, som pakkes og distribueres via Fredericia, kommer fra datterselskabet De Danske Gærfabrikker i Grenaa.

Realiseringen af et stort vækstpotentiale i forretningen kræver, at kapaciteten i deres nuværende pakkeri, lager og salgskontor udvides, og derfor har Lallemand igennem længere tid arbejdet på at finde et nyt og moderne domicil, som kunne understøtte virksomhedens fortsatte vækst og positive udvikling. Samtidig sikrer placeringen i Taulov Dry Port at virksomheden forbliver lokal i Fredericia og fastholder medarbejdere i lokalområdet til gavn for lokale arbejdspladser.

-Vores nuværende rammer giver os desværre ikke mulighed for yderligere ekspansion, så derfor har vi igennem længere tid overvejet flere muligheder. Beslutningen om at placere vores nye salgskontor, pakkeri og lager i Taulov Dry Port skal ses i lyset af de store fordele, der ligger i den centrale beliggenhed tæt på motorvejen. Vi har dagligt 8-12 lastbiler, som leverer og afhenter produkter fra vores lager, så det er absolut en fordel, at vi nu kommer tættere på motorvejsnettet samtidig med, at trafikken dermed flyttes ud af byen, siger Anita Grotkær, Site Manager, Lallemand.

I Taulov Dry Port har man gennem længere tid arbejdet på at finde en optimal domicilløsning til Lallemand. Opførelsen af det 11.000 m2 store domicil i 12,5 meters højde til Lallemand bliver samtidig startskuddet til de kommende års udvidelser af Taulov Dry Port.

-Vi ved, hvor stor en beslutning det har været for Lallemand at etablere et nyt domicil og flytte væk fra deres nuværende kontor og pakkeri i midtbyen. Det er vores fornemste opgave at hjælpe kunderne i mål med komplekse beslutninger. Vi har gennem hele processen med Lallemand skabt tryghed gennem vores sparring og har også tænkt visionært med bæredygtige løsninger som f.eks. solceller på taget af byggeriet. Vi er utrolig glade for, at vi kan understøtte Lallemand på deres vækstrejse, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port A/S.

Grønne løsninger
Flytningen af Lallemands domicil til Taulov Dry Port giver gode synergier for virksomheden men betyder samtidig også, at virksomheden får en meget bedre beliggenhed i forhold til motorvejsnettet, hvilket understøtter udviklingen mod mere klimavenlig transport og logistik. Derudover opføres byggeriet med solcelleanlæg på tagfladerne, hvilket gør Lallemands kommende domicil til en bæredygtig løsning med grøn strøm.

-Beslutningen om at indgå en aftale med Taulov Dry Port om vores fremtidige domicil skyldes i høj grad, at ADP og Taulov Dry Port tænker fremtidens grønne energiløsninger ind i byggeriet. At vælge en ny placering for vores fremtidige domicil har været en stor beslutning, men det har betydet meget for os, at vi igennem hele processen er blevet mødt af en stor professionalisme og sparring fra ADP, siger Nicolai Jensen, Administrerende direktør i Lallemand Denmark A/S.

Lallemands kommende domicilbyggeri på 11.000 m2 placeres i Danmarks logistikcentrum med adgang til havn, bane og vejnettet, hvor især udbygningen af Taulov Dry Port med bæredygtige lager- og logistikbyggerier skal bringe nærområdet ind i en grønnere fremtid.

Det kommende domicilbyggeri til Lallemand er et godt eksempel på, at Taulov Dry Port og parterne bag - PFA Pension og ADP A/S - har store ambitioner om at gå forrest og indfri markedets klimamæssige krav med innovative løsninger til gavn for den grønne omstilling.

Lallemands nye domicil er klar til indflytning primo 2024.

-lipe

Læs mere om logistikløsninger

14/6 2022
 • Scan-Flex

  Scan-Flex

  Indret lageret med omtanke - tag Scan-Flex med på råd
 • Reoler A/S

  Reoler A/S

  Pallereoler – Lagerreoler og andet Lagerinventar – Helt enkelt!
 • Dan-doors

  Dan-doors

  Sikre og effektive dør- og portløsninger. Kvalificeret rådgivning fra eksperter.
 • REOLUX DANMARK

  REOLUX DANMARK

  Totalleverandør indenfor lagerinventar
 • Stow Nordic

  Stow Nordic

  Professionelle Lagerløsninger
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Kardex

  Kardex

  Automatiserede lagersystemer der optimerer din lagerlogistik.
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.