Havvind blæser Esbjergs vej

Havvind blæser Esbjergs vej

En række europæiske energiministre mødes i juni i Esbjerg for at planlægge fremtiden for havvind i Nordsøen. Det sker ved den internationale konference North Sea Energy Days i juni, der sætter fokus på Nordsøen som globalt kraftcenter for grøn energi

Når energiministre fra en række af de mest energiambitiøse EU-lande er inviteret til Esbjerg den 20. juni, er det et vidnesbyrd om Esbjergs historiske og aktuelle betydning som innovativ og nyskabende energimetropol – og som en central hub for verdens havvind.

Ministrene mødes til North Sea Energy Days, som er en kombination af ministermøde og en stor international konference om Nordsøens energiproduktion. Arrangørerne forventer mere end 150 deltagere fra den danske og europæiske energiindustri.

Dermed er der tale om et internationalt topmøde, der forener den absolutte top indenfor politik og erhvervsliv, når det gælder energi fra havvindmøller i Nordsøen.

- Det er en stor cadeau til Esbjerg, at det er her, de vigtigste beslutningstagere rejser til for at blive klogere på den grønne omstilling, siger Glenda Napier, CEO Energy Innovation Cluster, der er Danmarks klyngeorganisation og innovationsnetværk for energiproduktion.

Energy Innovation Cluster er en af arrangørerne bag ministermødet og den internationale konference.

- Virksomheder i Esbjerg har gennem årene vist sig som helt centrale bidragydere til den grønne omstilling til vindenergi. Størsteparten af verdens havvindmøller er sejlet ud fra Esbjerg Havn med hjælp fra virksomheder, der arbejder her. I Energy Innovation Cluster finder vi det derfor helt oplagt, at vi kan se ud over Nordsøen, mens vi debatterer fremtidens grønne energiproduktion.

- Det kræver masser af nye teknologier og løsninger, for eksempel en fremtidig energi-ø, for at sikre at Nordsøen bliver verdens Silicon Vally for havvind – og vi skal være stolte over, at vi kan tiltrække et event som det her til energimetropolen Esbjerg, siger Glenda Napier.

Også for Business Esbjerg er der stor glæde over at have landet så prominent et besøg.

Direktør Susanne Nordenbæk siger, at Business Esbjerg er medarrangør og glæder sig til at vise Esbjerg og Esbjergs erhvervsliv frem til gæster og inviterede.

- I Business Esbjerg er vi stolte over Esbjergs prædikat som Danmarks Energimetropol, og vi arbejder for at sikre de energirelaterede virksomheder i området gode vækstbetingelser og udviklingsmuligheder i takt med at den grønne omstilling tager fart i Danmark og landene omkring Nordsøen. Det er en stor fornøjelse at kunne fremvise vores stærke klynge af energivirksomheders viden, erfaring, innovation og kompetencer overfor en række europæiske energiministre, så de ved selvsyn kan opleve, hvordan Esbjerg er blevet verdens førende havn for havvind, siger direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk.

-hawin

 

Fakta om North Sea Energy Days

North Sea Energy Days har til formål at drøfte mulighederne for en udbygget grøn energiproduktion i Nordsøen. Deltagerne er ministre, politiske embedsfolk og industriledere fra Nordsølandene. Bag arrangementet står: Business Esbjerg, Energy Innovation Cluster, Energi-, Forsynings- og Klimaministeret, Esbjerg Kommune, Wind Denmark og DI Energi. Konferencen finder sted på Fiskeri- og Søfartsmuseet den 20. juni 2019.

Læs mere om havne

11/6 2019
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions