Lasse Frimand Jensen er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i Port of Aalborg

Lasse Frimand Jensen er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i Port of Aalborg

Verdensmål, digitalisering og tiltrækning af internationale virksomheder er højt på dagsordenen hos Lasse Frimand Jensen, der netop er blevet valgt som ny bestyrelsesformand for Port of Aalborg A/S.

Det er en 35-årig ambitiøs, lokal profil, der tirsdag den 18. januar kunne træde ud af bestyrelseslokalet efter dagens konstituerende bestyrelsesmøde og generalforsamling som ny bestyrelsesformand for Port of Aalborg.

Efter otte år med borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen som bestyrelsesformand er det nu Lasse Frimand Jensen, der står ved roret for en af Nordjyllands centrale vækstmotorer.

Lasse Frimand Jensen indtræder som bestyrelsesformand i en periode præget af stor udvikling hos Port of Aalborg, der gennem mange år har investeret massivt i udvidelser af virksomhedens erhvervsområder i det østlige Aalborg, hvor flere end 100 virksomheder har etableret sig.

- Port of Aalborg har opbygget en stærk position som en moderne indlandshavn med blikket rettet mod både vandet og baglandet, et omfattende logistik-setup og fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Men vi er langt fra i mål med vores udvikling.

- Vi skal fortsætte implementeringen af vores ambitiøse udviklingsstrategi, og jeg er meget tryg ved, at det overordnede ansvar for den opgave bliver placeret hos Lasse Frimand Jensen, der har indgående kendskab til havnen, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Siden 2018 har Lasse Frimand Jensen været bestyrelsesformand i havnens driftsselskab Port of Aalborg Logistics, og han ser meget frem til at tage hul på sin nye rolle:

- Jeg er meget glad for og stolt over, at bestyrelsen har valgt mig som bestyrelsesformand for Port of Aalborg. Jeg ser frem til at forsætte selskabets ambitiøse kurs sammen med direktionen og havnens dygtige medarbejdere, siger den nyklækkede bestyrelsesformand i Port of Aalborg, Lasse Frimand Jensen.

Lasse Frimand Jensen er ud over sin rolle som bestyrelsesformand i Port of Aalborg også gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Til daglig arbejder han som teamleder for International House North Denmark – et netværkshus for nordjyske virksomheder, der har brug for at tiltrække og fastholde international arbejdskraft.

Globalt udsyn
Port of Aalborgs udviklingsstrategi, som Lasse Frimand Jensen nu får det overordnede ansvar for at realisere, indebærer blandt andet målsætningen om at bidrage til at skabe 5.000 nye jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030.

Og som i sit daglige virke i International House North Denmark kommer den nye bestyrelsesformand også her til at kigge uden for landets grænser.

- Målet om de 5.000 nye jobs skal opnås ved fortsat at investere betragteligt i at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Aalborg, så vi dels styrker vækstmulighederne for kommunens eksisterende virksomheder, og dels tiltrækker nye virksomheder.

- Herunder også internationale virksomheder, der i endnu højere grad end i dag, skal anse Aalborg, som det ideelle sted i Nordeuropa og Skandinavien at etablere nye aktiviteter, siger Lasse Frimand Jensen.

Port of Aalborg forventer at investere op imod to milliarder kroner i perioden 2020-2030, og allerede nu har virksomheden blandt andet igangsat en markant udvidelse af havnens transportcenter.

Derudover er den første kajudvidelse i 30 år også ved at blive anlagt.

Verdensmestre i verdensmål
Investeringer har dog ikke alene til formål at optimere rammerne om kundernes logistik. Lasse Frimand Jensen peger på bæredygtighed og digitalisering som afgørende fokusområder for havnen i de kommende år. 

- Coronapandemien har gjort det meget tydeligt, at vi står stærkt inden for digitalisering sammenlignet med havnene i vores nabolande særligt mod syd, og den position skal vi udbygge. Derudover skal vi være verdensmestre i FN’s verdensmål, for der er ingen tvivl om, at bæredygtighed i stigende grad bliver et konkurrenceparameter.

- Det gælder også den sociale bæredygtighed, hvor vi fx gennem vores engagement i CSR-foreninger som Cool East er med til at gøre det nemmere og mere håndgribeligt for virksomheder at arbejde med CSR til glæde for Aalborg Øst og de øvrige nærområder, siger Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

- Desuden bliver den grønne omstilling et nøgleområde for os på flere niveauer. Vi skal styrke rammerne om virksomheder, der arbejder med grøn energi. Her er vores område i dag via stærke industriklynger og aktører blandt de førende i verden inden for fx test af vindmøllevinger og udvikling af metanolbrændselsceller til bilindustrien.

- Samtidig skal vi blandt andet via vores stærke logistisk-setup, udviklingen af industrielle symbioser og vores engagement i fx Green Hub Denmark hjælpe virksomheder, der etablerer sig hos os med at forbedre deres grønne bundlinje.

-hawin

 

19/1 2022
  • Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    havne ›De to venskabshavne med relationer til Stena Lines færgeforbindelse imellem Grenaa, tidligere Varberg og nu Halmstad i Sverige, tager skridtet videre med et strategisk samarbejde for nøglesegmenterne Cargo Mobility, Energy og Offshore Wind
  • Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    havne ›Et samarbejde om at etablere Europas første operationelle CO2-lagringsanlæg ved hjælp af et specialmodificeret CO2-transportskib til det Ineos-ledede CCS-projekt, Greensand Future har fået Blue Water med om bord som samarbejdspartner
  • Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    havne ›Et flertal i byrådet i Kerteminde, har vedtaget et omdiskuteret lokalplanforslag om havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo, som ejes af Odense Havn. Med vedtagelsen kan havnen udvides med 28 hektar til bl.a. vindmølleproduktion
  • Kunstige rev styrker biodiversiteten

    Kunstige rev styrker biodiversiteten

    havne ›ReefCircular har testet kunstige rev fremstillet af ler, og de første resultater viser en mere lovende fremtid for havets økosystemer og biodiversiteten. Siden sommer har 2,3 millioner fisk besøgt testrevet i Hundested Havn
  •  Nyt liv i gamle batterier

    Nyt liv i gamle batterier

    havne ›Gamle bilbatterier fra elbiler er nu klar til at blive genbrugt kraftvarmeværket i Rønne Havn. Det EU-finansierede projekt ”Second Life for Power Plants - 2LIPP”, står bag. Målet er at transformere gamle fossil-afhængige kraftvarmeværker til lagerplads for vedvarende energi
  • Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    havne ›Rønne Havn har modtaget prisen ESG Transparency Award, som uddeles af EUPD Research – en organisation, der arbejder med analyser, optimering og anerkendelse af bæredygtighedsinitiativer på tværs af brancher
  • Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    havne ›Det første fundament til USA’s største offshore vindprojekt, Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW), blev for nyligt færdiggjort og afskibet fra Esbjerg Havn, som er den eneste havn i verden med infrastruktur og kapacitet til at facilitere produktionen af fundamenter i denne skala
  • Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    transport ›Lufthavne er kritisk infrastruktur og skal ifølge NIS2 direktivet og CER, loven om kritiske enheders modstandsdygtighed, der begge træder i kraft i 2025, lave baggrundstjek af medarbejdere og virksomheder. Derfor har Billund Lufthavn indført en automatisk screeningsløsning