Svanehøj gi'r den gas

Svanehøj gi'r den gas

Opkøbet af Wärtsilä Tank Control Systems, er Svanehøjs andet på mindre end et år. Dermed styrker virksomheden sin position inden for produktion og service af high end-udstyr til flydende gas

Flydende gas er en vigtig del af fremtidens bæredygtige energisystem, og Svanehøj skal være en betydelig aktør i den værdikæde, der sikrer håndteringen af gas på globalt niveau.

Det er visionen hos den danske pumpespecialist, som nu sætter yderligere handling bag ordene gennem et opkøb af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig.

Opkøbet af Wärtsilä TCS, der historisk er kendt som Whessoe, tilfører Svanehøj unikke kompetencer inden for produktion, salg og service af high end målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg.

- Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri.

- Opkøbet af Wärtsilä TCS er et udtryk for, at vi ønsker at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist, der producerer og servicerer udstyr til håndtering af alle former for flydende gas; naturgas, biogas og ikke mindst fremtidens Power-to-X-baserede brændstof, siger CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen.

Adgang til 500 LNG-skibe

Opkøbet af Wärtsilä TCS åbner nye, muligheder for Svanehøjs hastigt voksende serviceforretning, hvor aktivitetsniveauet er tæt på tredoblet siden 2018.

Svanehøj er allerede i dag førende inden for service af cargo-systemer på LPG-skibe, og hensigten er at bruge opkøbet som afsæt til at opnå en tilsvarende position på de større LNG-skibe.

- Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering, forklarer direktør for service og aftersales hos Svanehøj, Morten Christian Larsen.

Han vil med opkøbet stå i spidsen for en serviceafdeling med over 70 medarbejdere og aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Kina og Singapore.

Med en forventet aktivitetsstigning i serviceafdelingen på 30-40 % er planen at udvide funktionærstaben på kontorerne i Danmark og Singapore.

Landbaserede aktiviteter understøtter grøn mission

Som led i overtagelsen af Wärtsilä TCS etablerer Svanehøj en ny selvstændig forretningsenhed for landbaserede aktiviteter. Denne enhed får base i Calais i Frankrig, hvorfra Wärtsilä TCS i dag producerer og sælger målesystemer til landbaserede LNG-anlæg.

- Landbaserede aktiviteter har ikke hidtil været i fokusområde i Svanehøj. Men det er et stærkt supplement til den eksisterende forretning, der samtidig understøtter vores mission om at bidrage til den grønne omstilling. Og der er ingen tvivl om, at behovet for løsninger til håndtering af flydende gas vil stige både til lands og til vands i takt med udfasningen af olie og kul, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Opkøbet af Wärtsilä TCS er Svanehøjs andet på mindre end ti måneder. I november sidste år overtog Svanehøj gastanker-specialisten Force Technology Marine Equipment Service, hvilket har gjort Svanehøj til en one-stop-shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

- De to opkøb er udtryk for den meget positive udvikling, som Svanehøj-koncernen befinder sig i. Med investeringerne fortsætter vi den strategiske satsning på det attraktive marked for service og aftersales, som vi har store forventninger til i de kommende år, siger bestyrelsesformand i Svanehøj, Søren Ø. Sørensen.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj Danmark cirka 230 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Handlen mellem Svanehøj Danmark og Wärtsilä Corporation er betinget af relevante myndigheders godkendelse.

-hawin

20/9 2021
  • Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    Grenaa Havn og Hallands Havne danner Kattegat Port Alliance

    havne ›De to venskabshavne med relationer til Stena Lines færgeforbindelse imellem Grenaa, tidligere Varberg og nu Halmstad i Sverige, tager skridtet videre med et strategisk samarbejde for nøglesegmenterne Cargo Mobility, Energy og Offshore Wind
  • Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    Søtransporten af flydende CO2 er i sikre hænder

    havne ›Et samarbejde om at etablere Europas første operationelle CO2-lagringsanlæg ved hjælp af et specialmodificeret CO2-transportskib til det Ineos-ledede CCS-projekt, Greensand Future har fået Blue Water med om bord som samarbejdspartner
  • Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    Udvidelse af Odense Havn har fået grønt lys

    havne ›Et flertal i byrådet i Kerteminde, har vedtaget et omdiskuteret lokalplanforslag om havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo, som ejes af Odense Havn. Med vedtagelsen kan havnen udvides med 28 hektar til bl.a. vindmølleproduktion
  • Kunstige rev styrker biodiversiteten

    Kunstige rev styrker biodiversiteten

    havne ›ReefCircular har testet kunstige rev fremstillet af ler, og de første resultater viser en mere lovende fremtid for havets økosystemer og biodiversiteten. Siden sommer har 2,3 millioner fisk besøgt testrevet i Hundested Havn
  •  Nyt liv i gamle batterier

    Nyt liv i gamle batterier

    havne ›Gamle bilbatterier fra elbiler er nu klar til at blive genbrugt kraftvarmeværket i Rønne Havn. Det EU-finansierede projekt ”Second Life for Power Plants - 2LIPP”, står bag. Målet er at transformere gamle fossil-afhængige kraftvarmeværker til lagerplads for vedvarende energi
  • Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    Rønne Havn modtager ESG Transparency Award

    havne ›Rønne Havn har modtaget prisen ESG Transparency Award, som uddeles af EUPD Research – en organisation, der arbejder med analyser, optimering og anerkendelse af bæredygtighedsinitiativer på tværs af brancher
  • Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    Esbjerg Havn sender jacket-fundamenter til USA

    havne ›Det første fundament til USA’s største offshore vindprojekt, Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW), blev for nyligt færdiggjort og afskibet fra Esbjerg Havn, som er den eneste havn i verden med infrastruktur og kapacitet til at facilitere produktionen af fundamenter i denne skala
  • Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    Billund Lufthavn øger sikkerheden med nyt, automatiseret baggrundstjek

    transport ›Lufthavne er kritisk infrastruktur og skal ifølge NIS2 direktivet og CER, loven om kritiske enheders modstandsdygtighed, der begge træder i kraft i 2025, lave baggrundstjek af medarbejdere og virksomheder. Derfor har Billund Lufthavn indført en automatisk screeningsløsning