En ny verden af ledhejseporteDer er installeret ca. 500 ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive ledhejseporte i Danmark.

En ny verden af ledhejseporte

Den innovative ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive ledhejseport strømliner installation og vedligeholdelse. Samtidig sørger IoT for, at man kan styre og overvåge portene og dermed optimere driften, logistikflowet og energiforbruget

Af Hans Windeløv 

Den nye ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive er ikke blot en ny ledhejseport. Ifølge ASSA ABLOY er der faktisk tale om en teknologisk omvæltning.

Konstruktionen gør det nemlig muligt at reducere de generelle installations- og vedligeholdelseskrav, der er gængse i forbindelse med almindelige ledhejseporte.

Den nye ‘Dual Drive’ ledhejseport drives af to motorer, der løfter og sænker porten på en fast kæde i køreskinnen i hver side af porten.

Der er ikke behov for fjedre, wirer eller balancesystemer. Faktisk er den eneste del af en ledhejseport, der befinder sig over hovedhøjde, selve porten og de skinner, den kører på.

Kædetrækket i hver side af porten sørger for, at monteringen af den bliver nemmere, mere enkel og sikker at foretage.

Den kombination af form og funktion passer perfekt ind i en eksisterende dockingports ramme.

Nemmere installation
Service Operation Manager Mads Rubin fra ASSA ABLOY forklarer, at der er rigtig mange pointer ved den nye port.

Ikke mindst er fraværet af fjedre og wirer, som man kender fra almindelige ledhejseporte, innovativt.

- Det er ikke nødvendigt at forstærke væggen for at sikre tilstrækkelig støtte til Dual Drive ledhejseporten. Man eliminerer behovet for beslag i vægge til motor, fjedre og wirer.

- Og så slipper man også for beslag i loftet. Almindelige ledhejseporte er jo traditionelt kørt ud vinkelret fra væggen i en skinne et stykke oppe under loftet.

- Det har medført en masse overvejelser og planlægning af portmontagen i forhold til eksempelvis sprinkler- og ventilationssystemer, som skulle holdes fri fra porten.

- De problemstillinger slipper man for i monteringen af Dual Drive-ledhejseporten. Ud over at monteringen i skinnerne sparer en del plads, gør det installationen både hurtigere og meget nemmere, siger Mads Rubin.

Banebrydende teknologi
Den traditionelle ledhejseport har domineret markedet i industrien i 30 til 35 år, fortæller Mads Rubin. Dermed står Dual Drive-teknologien for lidt af et gennembrud.

- Hidtil er wirer m.m. blevet skiftet ud i en cyklus hver sjette år i forbindelse med servicetjek. Det slipper man for på grund af kædetrækket i Dual Drive-portene.

- Motoren sidder samtidig i bunden af porten yderst i hver side af det nederste portblad. Lige ved siden af skinnerne. Man undgår dermed at montere en motor på beslag i højden.

- Ud over at det gør installationen af porten langt mere enkel og sikker for montørerne end tidligere, bliver porten også mere sikker for brugerne af den.

- Teknologisk set er det ret banebrydende, siger uddyber Mads Rubin.

Klar med digital service
Den nye ledhejseport er fuldt IoT-aktiveret, hvilket betyder, at man kan integrere den i ASSA ABLOYs digitale indgangsstyringsplatform, ‘ASSA ABLOY Insight’.

Den omfattende digitale platform giver adgang til vigtig indsigt og ydelsesdata i realtid.

Det sikrer total personsikkerhed, optimerer energibesparelser og sørger for, at man bevarer fuld kontrol når som helst og hvor som helst.

- ‘Insight’-systemet gør det muligt at se og styre hændelser for portene. Eksempelvis er det muligt at få overblik over trafikken ud og ind ad portene.

- Måske er nogle porte mere oplagte end andre at køre til for lastbilerne. Det kan skabe flaskehalse både ved portene og inde i områderne for afsendelse og modtagelse af gods.

- Systemet giver et fingerpeg om, at man skal sprede trafikken ud over flere porte og altså få aftalerne på plads med vognmænd og chauffører, hvis høj koncentration af trafik er centreret ved få porte.

Service operation manager i ASSA ABLOY, Mads Rubin.

- Alarmer, i forbindelse med at porte står åben i længere tid uden af blive brugt, er også en del af løsningen.

- Man tjekker porten og programmeringen for dens åbne-lukke intervaller og kan så indstille den til at lukke hurtigere, så man undgår træk og energitab, siger Mads Rubin.

En proaktiv leverandør
Både brugerne og ASSA ABLOY kan via ‘Insight’ følge en portløsning. Alarmer i forbindelse med utilsigtet portstop tikker ind hos ASSA ABLOY, som hurtigt kan tjekke, om der er problemer med porten.

Dermed kan man også hurtigt sende en servicetekniker ud, skulle der være behov for det.

- Vi bliver langt mere proaktive i forhold til portløsningerne og kan enten klare problemerne fra distancen eller sende de relevante folk ud.

- Det forhindrer, at porte og dermed ramperne bliver sat ud af drift i længere tid. Og samtidig sparer det virksomhederne for at skulle tjekke portene med daglige runderinger.

- Facilitymedarbejderne kan i stedet varetage andre vigtige opgaver, forklarer Mads Rubin.  

Hos portproducenten ved man, at ikke to virksomheder er ens. Derfor tilbyder ASSA ABLOY kunderne en skræddersyet aftale, som giver fuld kontrol over systemer, processer og omkostninger i forbindelse med porten.

Uanset om man ønsker at vedligeholde systemet eller optimere dets ydelse i hele dets levetid, kan ASSA ABLOY skræddersy en serviceaftale med digitale løsninger og tjenester.

Den gør det muligt at træffe forebyggende foranstaltninger. Det hjælper kunderne med at holde kerneforretningen i gang.

500 Dual-Drive-porte på plads i Danmark
Udrulningen af de nye ledhejseporte er stadig forholdsvis ny herhjemme og i vore nordiske nabolande. Portproducenten har dog allerede installeret tæt på 500 OH1142P Dual Drive-ledhejseporte i Danmark.

Den omfattende digitale platform, ASSA ABLOY Insight, giver adgang til vigtig indsigt og ydelsesdata i realtid og er bl.a. med til at gøre leverandøren proaktiv i forhold til portservice hos kunderne.

I øjeblikket bliver den lanceret i de fleste europæiske lande.

- Vi er i tæt kontakt med kunderne og får en del feedback, som er utrolig værdifuld for ASSA ABLOY-organisationen med henblik på både salg, installation, service og systemovervågning.

- Samtidig handler tilbagemeldingerne om, at portene gør en stor forskel for kunderne. De er sikre at bruge og forbedrer arbejdsmiljøet.

- Og så giver brugen af og samspillet med ‘Insight’-systemet nogle fordele i driften, hvad hele logistikflowet angår, opsummerer Mads Rubin.

ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive, markerer dermed en ny æra for ledhejseporte ikke kun for kunderne, men også for ASSA ABLOY selv. Mads Rubin fortæller, at montører, serviceteknikere og sælgere har gennemgået et uddannelsesprogram og er blevet rustet til opgaverne.

- Det er en ret ny verden i forhold til tidligere tiders ledhejseporte, og vi er klar til udfordringerne, siger han.

24/9 2024
  • Nomineret til Årets Ejerleder 2024

    Nomineret til Årets Ejerleder 2024

    industriporte ›Preben Søndergaard, ejer og direktør hos Door System, er nomineret til Årets Ejerleder 2024 i region Østjylland. Regionsvinderen kåres den 6. november.
  • DAN-doors udstiller på Chillventa i Nürnberg

    DAN-doors udstiller på Chillventa i Nürnberg

    industriporte ›Chillventa er en af verdens førende messer inden for køleteknologi, og DAN-doors indtager messen med nogle af sine løsninger til frostrum i starten af oktober 2024
  • Virksomheder øger den fysiske sikkerhed - med hegn og porte

    Virksomheder øger den fysiske sikkerhed - med hegn og porte

    industriporte ›Danske virksomheder opruster i stigende grad deres sikkerhedsforanstaltninger for at sikre sig mod fysiske trusler, lyder det fra dansk portleverandør
  • Direktørskifte i DAN-doors

    Direktørskifte i DAN-doors

    industriporte ›Amdi Simon Kjærgaard er stoppet som administrerende direktør for DAN-doors. Jesper Aablad er tiltrådt som ny CEO med en klar ambition om at føre DAN-doors ind i en ny æra med mere vækst og øget fokus på salg og marketing
  • Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    industriporte ›Door System og tre partnere inviterer til informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed torsdag d. 5. september 2024, hvor man kan blive opdateret på viden omkring brandsikkerhed (EU krav), tyveri og ATEX
  • Tektra købt af hollandsk virksomhed

    Tektra købt af hollandsk virksomhed

    truck ›Hollandske Zweegers Equiptment Group har købt den danske leverandør af gaffeltrucks, industriporte og læsseramper, Tektra
  • Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    industriporte ›DAN-doors' CEO, Amdi Simon Kjærgaard, er fyldt 50, og den runde dag gav anledning til overvejelser om, hvad der skaber en sund virksomhed med høj medarbejdertrivsel
  • Udvikling af branddøre til frostrum

    Udvikling af branddøre til frostrum

    industriporte ›Den store temperaturforskel og sikkerheden har været de væsentlige temaer hos Door System ved udvikling af en ny frostrumsbranddør