Hurtig levering af brandportene

Hurtig levering af brandportene

Tektra er leverandør af industriporte til lagre, logistikcentre og industribygninger. Den hurtige levering og de kundetilpassede løsninger har gjort Tektra til en eftertragtet samarbejdspartner i byggeindustrien, hvor der de seneste år har været stor efterspørgsel på leverandørens brandporte

Af Hans Windeløv  

Tektra har stor succes med sine portleverancer til både logistik- og industrivirksomheder og kontorer og institutioner i hele Danmark. De seneste år har virksomhedens 20 portmontører og -servicemedarbejdere haft travlt med at levere og montere port- og rampeløsninger i projekter i hele landet. Både i forbindelse med nybyggeri og opdatering af ældre bygninger har der været bud efter portleverandørens ekspertise.  

Ifølge Claus Søndergaard, der er direktør for porte og læsseramper i Tektra, skyldes det i høj grad denhøje kvalitet, den korte leveringstid på produkterne og en fleksibel tilgang til opgaverne samt de dygtige medarbejderes løsningsorienterede rådgivning. 

- Vi har et bredt sortiment af industriporte. Vi kan tilpasse løsningerne til kundernes behov, og vi kan levere ordreproducerede porte til kunderne i løbet af helt ned til 14 dages tid. Det er ret hurtigt. Uanset om det er traditionelle ledhejseporte, hurtigporte, skydeporte eller brandporte, der er brug for, rykker vi ud med kort varsel. 

Skærpede krav til brandporte 
Det er kvaliteter som entreprenører, arkitekter og bygherrer i løbet af de senere år er blevet bekendt med. Derfor stiger antallet af opgaver i Tektras ordrebøger.  

- Der er blandt andet stor efterspørgsel på brandporte, som vi har leveret og monteret en del af. Der har været stor vækst i byggeriet de seneste år, blandt andet med henblik på opførelse af lagre, logistikcentre og industribygninger. Vores brandporte overholder alle gældende bestemmelser og certificeringer og er CE-mærket og godkendt efter seneste EU-standarder EN 1634-1, EN 1363-1 og EN 13501-2 og er i fuld overensstemmelse med gældende lovgivning. Og samtidig er det altså porte, som også kan leveres med kort leveringstid, siger Claus Søndergaard.  

Kundespecifikke og kreative løsninger  
Udgangspunktet for Tektras brandporte er en række standardporte, men løsningerne bliver ofte tilpasset specifikt til kunderne, og portene findes endvidere i mange forskellige varianter.  

- Der er stor efterspørgsel på traditionelle skydeporte, men vi leverer også vertikale- og teleskopporte – både som skydeporte og som vertikalporte. Vi har også stærke kompetencer, når det gælder kreative løsninger, og bliver ofte kontaktet med henblik på at levere kundetilpassede porte f.eks. til byggerier, hvor særlige forhold gør sig gældende, siger Claus Søndergaard.  

Måske er der udfordringer med hensyn til pladsen, som den åbne brandskydeport kræver ved siden af porthullet. Eller måske er der sket ændringer i planerne for rørføring i byggeplanerne, som så kan skabe problemer for den planlagte portmontering. 

- I sådanne sager kan vi hurtigt levere en port, der løser problemet. Eksempelvis ved at forsyne byggeriet med porte der åbner vertikalt over porthullet, eller ved at anvende porte med teleskopkonstruktionen. I det sidste tilfælde kræver porten ikke meget breddeplads ved siden af porthullet. Til gengæld er den samlede dimension naturligvis tykkere, siger Claus Søndergaard, der netop nu har gang i flere store projekter med porte. 

21/4 2023