Virksomheder øger den fysiske sikkerhed - med hegn og porte

Virksomheder øger den fysiske sikkerhed - med hegn og porte

Danske virksomheder opruster i stigende grad deres sikkerhedsforanstaltninger for at sikre sig mod fysiske trusler, lyder det fra dansk portleverandør

Danske virksomheder har de senere år intensiveret indsatsen for at beskytte sig mod cyberangreb.

Men set i lyset af den senere tids destabilisering i Europa, især som følge af krigen mellem Rusland og Ukraine, har man hos  leverandøren af hegn og porte, Heras Danmark set en stigende efterspørgsel fra danske virksomheder på fysiske sikkerhedsforanstaltninger.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse, hvori Country Manager hos Heras Danmark, Morten Erikstrup forklarer:

- Der er ingen tvivl om, at det er vigtigere end nogensinde før, at virksomhederne forbereder sig på et opjusteret trusselsbillede. Set i det lys oplever vi en enorm stigning på sikkerhedsforanstaltninger hos danske virksomheder, der i langt højere grad er begyndt at kigge på deres fysiske rammer og sikkerhed.

Hos Dansk Industri ser man også løbende ind i trusselsbilledet, og organisationen opfordrer sine medlemmer til at sætte fokus på den fysiske sikkerhed.

- Det er klart, at situationen i især Europa har ændret sig markant. Og vi ser med det nye Beredskabsministerium, at det er kommet endnu mere på regeringens dagsorden, at vi som land og enkelte borgere bliver bedt om at være forberedte.

- Det samme råd giver vi til alle vores medlemmer. Vi vil ikke skræmme nogen, men vi opfordrer til, at man forbereder sig og tager stilling og kigger sit eget sikkerhedsniveau godt efter i sømmene.

- De fleste virksomheder vil have et ømt punkt i deres forretningsmodel, og derfor råder vi til, at man får lavet en beredskabsplan, udtaler Marie Gad, der er underdirektør i Dansk Industri.

Stigende fokus på fysisk sikkerhed
Den stigende efterspørgsel på fysiske sikkerhedsforanstaltninger, man oplever hos Heras Danmark, skiller sig ud ved, at det ikke længere kun er hos de virksomheder, der længe har haft et højt sikkerhedsniveau såsom datacentre.

Det gælder nu også virksomheder i mindre risikobetonede brancher.

- Vi oplever i højere grad at blive kontaktet af virksomheder indenfor stort set alle brancher lige fra forsyningsselskaber til produktions- og logistikvirksomheder.

- De har i stigende grad fokus på sikkerhed hele vejen rundt og vil derfor have oprustet deres fysiske sikkerhedsforanstaltninger.

- Tidligere er virksomhederne gået tillidsbaseret til værks, men nu er de blevet mere opmærksomme på, om dem der kommer ind, har reelle hensigter, siger Morten Erikstrup.

Forberedelse er essentiel
I takt med det ændrede trusselsbillede og det højere beredskabsniveau bliver forberedelse essentielt for virksomheder.

Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt truslerne er reelle, men om hvordan virksomhederne bedst kan være proaktive og beskytte sig imod dem.

- Som situationen er i dag, handler sikkerhed ikke kun om at installere et hegn eller en port.

- Vi rådgiver om den rette fysiske sikkerhedsløsning ved at samarbejde tæt med kunden og eventuelle andre parter på projektet, så vores løsninger bedst muligt integreres med bygningsanlæg og kundens øvrige tekniske systemer, siger Morten Erikstrup og uddyber:

- Den bedste løsning skabes, når vi bliver involveret i hele udviklingen af virksomhedens indretning.

- Det handler ikke bare om at sikre produkterne men også om at tænke over, om der er plads til de køretøjer, der skal igennem, og hvordan portene bedst placeres.

- Ved at inkludere os i projekteringsfasen kan vi sikre, at sikkerheden er tænkt ind i alle led. Det er her, vi kan skabe størst værdi.

 -hawin

19/9 2024
  • Nomineret til Årets Ejerleder 2024

    Nomineret til Årets Ejerleder 2024

    industriporte ›Preben Søndergaard, ejer og direktør hos Door System, er nomineret til Årets Ejerleder 2024 i region Østjylland. Regionsvinderen kåres den 6. november.
  • DAN-doors udstiller på Chillventa i Nürnberg

    DAN-doors udstiller på Chillventa i Nürnberg

    industriporte ›Chillventa er en af verdens førende messer inden for køleteknologi, og DAN-doors indtager messen med nogle af sine løsninger til frostrum i starten af oktober 2024
  • En ny verden af ledhejseporte

    En ny verden af ledhejseporte

    industriporte ›Den innovative ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive ledhejseport strømliner installation og vedligeholdelse. Samtidig sørger IoT for, at man kan styre og overvåge portene og dermed optimere driften, logistikflowet og energiforbruget
  • Direktørskifte i DAN-doors

    Direktørskifte i DAN-doors

    industriporte ›Amdi Simon Kjærgaard er stoppet som administrerende direktør for DAN-doors. Jesper Aablad er tiltrådt som ny CEO med en klar ambition om at føre DAN-doors ind i en ny æra med mere vækst og øget fokus på salg og marketing
  • Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    Informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed

    industriporte ›Door System og tre partnere inviterer til informationsdag og minimesse om brand og sikkerhed torsdag d. 5. september 2024, hvor man kan blive opdateret på viden omkring brandsikkerhed (EU krav), tyveri og ATEX
  • Tektra købt af hollandsk virksomhed

    Tektra købt af hollandsk virksomhed

    truck ›Hollandske Zweegers Equiptment Group har købt den danske leverandør af gaffeltrucks, industriporte og læsseramper, Tektra
  • Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    Værdidrevet direktør med visioner og handlekraft fylder 50

    industriporte ›DAN-doors' CEO, Amdi Simon Kjærgaard, er fyldt 50, og den runde dag gav anledning til overvejelser om, hvad der skaber en sund virksomhed med høj medarbejdertrivsel
  • Udvikling af branddøre til frostrum

    Udvikling af branddøre til frostrum

    industriporte ›Den store temperaturforskel og sikkerheden har været de væsentlige temaer hos Door System ved udvikling af en ny frostrumsbranddør