Dansk logistikrobot når nye højder

Dansk logistikrobot når nye højder

Der er efterspørgsel på EffiMat Storage Technologys nye generation 2.0 lagerautomat. Samarbejde med Audi har udviklet systemet yderligere

 

En benhård produktudviklingsproces belønnes nu i ordrebogen hos EffiMat Storage Technology i Odense.
Virksomheden producerer højtteknologiske lagertårne, der automatiserer varemodtagelse, vareopbevaring og varepluk, og tilbage i januar 2016 afgav bilproducenten Audi en ordre, som udviklede sig til et sandt maratonløb af komplekse dokumentationskrav og høje krav til komponentvalg. Resultatet blev et endnu mere effektivt, driftsikkert produkt med et mere alsidigt anvendelsesområde.

Nu bruges den danske EffiMat både til at levere råvarer og dele ved produktionslinjer og til at plukke færdige varer på lagre. Industri- og e-handelsvirksomheder verden over sætter i øjeblikket turbo på deres vareflow med disse intelligente ’put ind og put ud maskiner’, og ordrerne strømmer nu ind fra både Europa, Asien og USA, hvor industrikunder vil have den nye generation 2.0 af EffiMat, der er designet efter principperne i ’industri 4.0’, det vil sige integrationen af den digitale verden og den fysiske produktion.

Driftsikkerhed sælger globalt
Hos Audi har den nye version af den danske lagerrobot erstattet et 300 kvadratmeter stort mellemlager og skal gøre det muligt for bilproducenten både at nedbringe antallet af medarbejdere og reducere antallet af plukfejl. Akkurat ligesom EffiMat også har gjort det hos en anden europæisk bilproducent.

- Det er hele sliddet værd. Vi har nu et toptunet produkt, der nu på under 10 sekunder kan plukke og levere et emne med stor varians i sammensætning og et produkt, som tager højde for alle mulige – og også utænkelige situationer, fortæller CEO i EffiMat Storage Technology, Jørgen Flemming Ladefoged.

I bilindustrien skal EffiMat eksempelvis præstere en oppetid per skift, som ikke på noget tidspunkt kommer under 98,1 procent. Et stop i ét skift, som varer f.eks. 10 minutter, er således dumpeårsag.

EffiMat bestod, og det har givet andre internationale producenter i industrien forøget motivation for at investere i danske storage robotter. En elektronikgigant har bestilt mange robotter til flere af deres over 80 fabrikker, og flyindustrien og medicinalbranchen har også meldt sig på banen

For de nye features og topkvalitetskomponenter giver god mening mange andre steder end i bilindustrien.

- Vi oplever, at kunderne gerne vil betale en lille smule mere for en høj oppetid og en længere produktlevetid, når det er automatisering, der skal fungere i hjertet af deres produktion eller distribution, siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Siden virksomheden blev stiftet i 2011, har EffiMat Storage Technology investeret ambitiøst i at kunne tilbyde de mest effektive og intelligente lagerrobotter til industrien. Det har kostet betydelige investeringer, men potentialet er også kolossalt.

- Flowoptimering og automatisering er stærke og vedvarende globale trends, og vores produkt kan anvendes af alle i fremstillingsindustrien og inden for e-handel. Vores tårne bliver bygget, så de passer perfekt ind i de miljøer, hvor de skal automatisere, lyder det fra direktøren.

-lipe

Læs mere om lagerindretning

20/4 2017

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Miniloadlager

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rabatkoder

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder