Dåseproducents lager stiller skarpt på sikkerheden i højden

Dåseproducents lager stiller skarpt på sikkerheden i højden

Det er topsikkert at udføre tagarbejde hos Ball Beverage Packaging, som netop har optimeret faldsikringssystemet på taget af sin lager- og produktionsbygning

- Arbejdsmiljø er et meget bredt område, og det er også noget, vi tænker bredt i vores virksomhed. Samtidig arbejder vi med risikovurdering og stiller ekstra skarpt på de situationer, hvor der er risiko for alvorlig skade.

Sådan siger EHS Manager Susanne Sandgaard. Hun er ansvarlig for arbejdsmiljøet hos Ball Beverage Packaging i Fredericia, der er blandt verdens største producenter af dåser til øl og læskedrikke.

Vedligeholdelse på taget

Arbejde i højden er en af de situationer, Susanne Sandgaard har ekstra fokus på. Helt konkret handler det om at øge sikkerheden i forbindelse med tagarbejde på toppen af virksomhedens lager- og produktionsbygninger:

- Vi har rigtig mange ovenlysvinduer på taget samt nogle afkast, hvor der sidder motorer. Både vinduerne og motorerne kræver vedligeholdelse, så vi har af og til medarbejdere eller eksterne håndværkere, som skal derop, og de skal selvfølgelig kunne bevæge sig sikkert rundt, siger Susanne Sandgaard.

Brug for rækværk

På taget har der indtil for nylig været et faldsikringssystem med seler og liner, som skal fastgøres. Det gav dog ikke maksimal sikkerhed, siger Susanne Sandgaard og forklarer:

- Vi havde ikke mulighed for at holde øje med, om de folk, der skal op på taget, husker at fastgøre sig, så der var brug for ekstra sikkerhed i form af et fast rækværk, og derfor gik vi for et års tid siden sammen med Lemvigh-Müller om at få optimeret vores faldsikringssystem.

Den nødvendige sikkerhed

Lemvigh-Müller blev i første omgang bedt om at give tilbud på en løsning, hvor der skulle rækværk rundt om alle 365 ovenlysvinduer, fortæller salgsingeniør Peter Aagaard Klode, der er specialist i faldsikring:

- Efter vores faglige vurdering var det dog at overgøre sikkerheden i forhold til risikoniveauet, så vi anbefalede en alternativ løsning med færre rækværk, men med den nødvendige sikkerhed selvfølgelig.

Sparring i top

Peter Aagaard Klode har ikke bare solgt faldsikring til Ball Beverage Packaging, men har i den grad ’haft fingrene i taget’. Han har været oppe på bygningerne og måle op, lavet tegninger over placeringen af faldsikringen og sparret med Susanne Sandgaard om løsningerne – og hun har været glad for samarbejdet: 

- Vi har fået god sparring fra Lemvigh-Müller i forhold til at finde den rette løsning, hvor vi har rækværk rundt langs hele kanten af bygningerne og omkring specifikke ovenlysvinduer, og et wiresystem som det er nemt at koble sig fast til, siger Susanne Sandgaard. 

-hawin

Læs mere om lagerindretning

11/1 2018

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Miniloadlager

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rabatkoder

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder